Tartışma:Çoruh

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Çoruh Nehri sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Gürcistan (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Gürcistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Gürcistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Nehirler (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Nehir maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Nehirler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Çoruh nehri Erzurum ilinde yer alan Mescid dağından doğar ve Bayburt sınırlarına girer. Daha sonra tekrar bir yay çizerek İspir ilçesinden Yusufeli'ne gider.Ne garip ki türkiye elektrıgının %70'ini dışardan almamıza rağmen bura ya bir baraj inşa edılememıştir.Halbukı coruh dunyanın 2,hızlı akan nehridir.yazık çok yazıkk buralarda yaşayan ınsanlara ve türkıyede yaşayan ınsanlara yazık.imkanlarımız varken neden degerlendırmıyoruz.neden türkiye bütün enerjilerın tavan parasını ödesın kıı.Lafınan peynır gemısı yurumez böyle giderse türkiye peynır gemisi olacak saygılarımlaaa Allah yardımcımız olsuunn...

tarihte bugün arastırması yapıyordum. yılın ilk 56 günününde ikinci kez karsılasıyorum 'ÇORUH İLİ ARTVİN OLARAK DEGİSTİRİLDİ' diye umarım bu kesindir artık. bence dogru olanı Artvin'liler inceleyip yazsınlar ki meraklı olan genc hemsehrileriniz konu hakkında gercek bilgiere ulasabilsin. Ayrıca önceki yorumada katılıyorum. Ekmak aslanın agzında bahanesi var. Biz elimizdeki ekmegi bile yemeye caba sarfetmiyoruz.

Dünyanin En Derin Nehri Kongo Nehri[kaynağı değiştir]

Bir arkadas neye dayandigi belli olmadigi halde Coruh´un dünyanin en derin nehri oldugundan bahsetmis. Bu epeyce garip geliyor insana ve ne kadar oldugunu merak ettiriyor dogrusu.. Almanca Wikipedia´daki bilgilere göre bu nitelendirmenin Kongo Nehrine ait oldugu görülüyor.

"Der Kongo ist 4.374 Kilometer lang, wovon etwa 3.000 Kilometer schiffbar sind. Er ist eine wichtige Schifffahrtsstraße; die teils langen nicht schiffbaren Abschnitte werden durch Eisenbahnlinien umgangen. Ein Team von Biologen maß 2008/2009 im Unterlauf per Echolot Wassertiefen von bis zu 220 Meter, womit der Kongo der tiefste Fluss der Erde wäre."

Kongo´nun uzunlugu 4374 Kilometre ve bunun 3000 kilometresinde nehir tasimaciligi yapilabilmektedir. Kongo gayet önemli bir Nehir Tasimaciligi yolu ve tasimaciliga uygun olmayan bölümleri ise Demiryolu Baglantilar ile asilmaktadir. 2008/2009 yillarinda bir Biologlar Timi tarafindan yapilan ölcmelerde asagi bölümlerinde 220 metreye kadar olan derinlik ölcümleri yapmislar ve buda Kongo´nun Dünyanin en derin nehri oldugunu kanitlamakta...