Tartışma:Tayvan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Çin Cumhuriyeti (Tayvan) sayfasından yönlendirildi)

İsim Tayvan olmalı bence Bu imzasız yazı Fenerbahceligirl 001 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu madde İngilizcedeki en:Republic of China sayfasına karşılık geliyor, Tayvan maddesinde ise bu yönetim altındaki topraklar (ada) anlatılıyor. İngilizce wikidede bu yola gidilmiş. Yönetim biçimini belirtmesi açısından bana bu ad daha makul gibi geliyor.
Benim isteğim ise Chinese Taipei maddesi Tayvan maddesine yönlendirilmiş. Bu birşey ifade etmiyor. Bence bu maddeye yönlendirilmeli -coğrafya ile ilgili olmayıp yönetimle ilgili olduğu için- Daha iyisi, farkın anlaşılması için en:Chinese Taipei yeni bir madde olarak açılmalı, bu kabul edilmezse madde içinde altbaşlık olarak 3 farklı bayrağı verilerek kısaca değinilmeli.Altaz 21:43, 12 Temmuz 2009 (UTC)
Türkçe Vikipedi'nin maksadı siyaset yapmak değildir. Bir devletler tanımazalarsa X devlet tarafından tanınmıyor, hiçbir devlet tarafından tanınmıyor açıklamaları kullanalır. Tayvan ise adanın adı. Çin Cumhuriyeti ise ülkenin adı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Abhazya Cumhuriyeti, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti v.s. maddelere bakabilirsiniz. Tayvan maddesi zaten var ve Chinese Taipei maddesi de ayreten açılması mümkün. Takabeg ileti 22:22, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Almanca Vikipedi'de "Republik China (Taiwan)" olarak geçmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti ile karışıklıklara sebep olmaması için bende aynı şekilde maddeye (Tayvan) ibaresi eklemiş bulunmaktayım. --Gray Budgie (mesaj) 19:37, 17 Ocak 2017 (UTC)

Şu anda Tayvan adının geçtiği maddelerde bir anlam ayrımı karmaşası var. Tayvan (Çin Halk Cumhuriyeti), Tayvan (il) gibi maddelerin yani sıra Tayvan anlam ayrımı sayfasında bir eksiklik ve düzen sorunu var. Ilginç olan bu maddeye mevzu bahis olan ülkenin bayrağının maddesinde Tayvan bayrağı isimlendirmesi tercih edilmiş. Enwiki bu konuyu güzel toparlamış. Tartışılması gerektiği için maddeyi eski haline alıyorum. --Maurice Flesier message

Çin Halk Cumhuriyeti'de kendini bazen kısaca "Çin Cumhuriyeti" olarak adlandırabiliyor. Çünkü Çin Cumhuriyeti'ni tanımayıp, o ismi kullanmasını kabul etmiyorlar ve "Çinlilerin Cumhuriyeti biziz" diyorlar. Hem bu nedenden ötürü, hemde üstte yazdığım sebepten ötürü yönlendirme yapmıştım. Enwiki örneğine bakarsak maddeyi Tayvan'a taşımamız gerekir. Birde kullanıcıların "Çin" ve "Tayvan" kelimelerini aratırken en çok neyi aradıklarını dikkate alalım. --Gray Budgie (mesaj) 12:24, 15 Mart 2017 (UTC)

Ben de maddenin enwiki deki gibi parantezsiz olarak sadece Tayvan olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Tayvan (anlam ayrımı) olarak tüm Tayvan adının geçtiği maddeleri burada listemeyi doğru buluyorum. Çin Cumhuriyeti yaygın bir kullanım değil. Başka kullanıcılar belki farklı düşünüyor olabilir. Biraz daha bekledikten sonra bir görüş gelmez ise ben ilgili düzenleme ve taşıma işlemlerini gerçekleştiriceğim. --Maurice Flesier message 12:41, 15 Mart 2017 (UTC)

Sizinle aynı düşüncedeyim, EnWiki'de olduğu gibi parantezsiz Tayvan maddesine alınmalı. --Gray Budgie (mesaj) 12:49, 15 Mart 2017 (UTC)

  • Öneriye katılmaktayım.--Muratero 15:07, 3 Nisan 2017 (UTC)

Anlatım Bozukluğu[kaynağı değiştir]

İlk paragrafta biraz sıkıntı var gibi. Anlatım açık değil, bir şey anlaşılmıyor. Anlatımı açık hale getirebilecek biri var mı? Ben de, ondan sonra yazım kurallarına, anlatım bozukluklarına bakarım ve mesele biter. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla. Kozkan (mesaj) 15.54, 1 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]