Tarkan'ın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Ana madde: Tarkan

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödülü veren kurum Kategori
1995 Türkiye, 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri Pop Müzik En İyi Erkek (Aacayipsin)
1995 Türkiye, 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri 1994 yılının En İyi Sanatçısı
1997 Türkiye, 25. Altın Kelebek Ödülleri En iyi Türk Pop Müziği Erkek[1]
1998 Türkiye, 4. Kral TV Video Müzik Ödülleri En iyi Pop Erkek
1998 Türkiye, 4. Kral TV Video Müzik Ödülleri En Çok Satan Albüm (Ölürüm Sana)
1999 ABD, ABD medyası Dünyada yüzyılın en etkili 8. ünlüsü ve Dünyada yüzyılın en etkili 2. müzisyeni.
1999 Rusya, ХИТ En çok istek alan pop sanatçısı[2]
1999 Fransa, MIDEM En çok satan Pop Single albümü (Şımarık)
1999 Avrupa/Monako, World Music Awards Dünyanın en çok satan Türk sanatçısı[3]

(World's best-selling Turkish recording artist)[3]

1999 Meksika Platin Plak, Çok Satan Yurt Dışı Albüm (Tarkan)[4]
1999 Kolombiya Altın Plak, Çok Satan Yurt Dışı Albüm (Tarkan)[4]
1999 Almanya Altın Plak, Çok Satan Yurt Dışı Albüm (Tarkan)[4]
1999 Hollanda Altın Plak, Çok Satan Yurt Dışı Albüm (Tarkan)[4]
1999 Fransa Altın Plak, Çok Satan Yurt Dışı Albüm (Tarkan)[4]
1999 İsveç Altın Plak, Çok Satan Yurt Dışı Albüm (Tarkan)[4]
1999 Lüksemburg Altın Plak, Çok Satan Yurt Dışı Albüm (Tarkan)[4]
2000 Almanya, Echopop ödülü Uluslararası yılın gelecek vaadedeni(Newcomer des Jahres international) Tarkan ADAY GÖSTERİLDİ, diğer üç aday Jennifer Lopez, Britney Spears ve Bloodhound Gang idi[5]
2001 Türkiye, 29. Altın Kelebek Ödülü Onur ödülü[6]
2001 Türkiye, 29. Altın Kelebek Ödülü En iyi Türk Pop Müziği erkek solist[6]
2001 Türkiye, 29. Altın Kelebek Ödülü En iyi klip (Hüp)[6]
2001 ABD, ABD medyası "Tarkan'ın bir reklam markası olduğu" ABD basınında vurgulanmıştır. (Karma)
2002 Rusya En Çok Satan Yabancı Albüm (Karma)[4]
2002 Türkiye, Kral TV Müzik Ödülleri Tüm Zamanların En Çok Satan Single Albümü (Kuzu Kuzu) ve En Hızlı Tüketilen Single Albüm
2002 Türkiye, Altın Objektif Ödülleri Yılın Sanatçısı
2002 Türkiye, Altın Objektif Ödülleri Yılın Albümü (Karma)
2002 Türkiye, 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri En iyi şarkı (Kuzu Kuzu)
2002 Türkiye, 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri En iyi Pop Erkek
2002 Türkiye, 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri En Çok Satan Albüm (Karma), Tüm zamanların En Hızlı Satılan Albümü
2004 Rusya, The Pud Award 2003'ün yılın şarkısı (Dudu)
2004 Rusya En Çok Satan Yabancı Albüm (Dudu)[4]
2004 Türkiye, 10. Kral TV Video Müzik Ödülleri En iyi Pop Erkek
2004 Türkiye Türkiye'de Tüm Zamanların En Hızlı Tüketilen Albümü ve Yılın En Çok Satan Albümü (Dudu) (Yurtdışı satışları dahil olarak)
2005 Türkiye, MÜ-YAP Müzik Ödülleri Promosyon ile yılın en fazla tüketilen albümü (Ayrılık Zor)
2006 Türkiye, MÜ-YAP Müzik Ödülleri Türkiye'de Tüm Zamanların En Fazla Satan Yabancı Albümü (Come Closer)
2009 Türkiye, 7. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Yılın En Çok Satan Albümü (Metamorfoz)
2011 Türkiye, 14. İstanbul FM Altın Ödülleri (İFA) Popun Kralı
2011 Türkiye, Nielsen Radyolar'da en çok çalan Sanatçı[7]
2011 Türkiye, 17. Kral Tv Müzik Ödülleri En İyi Şarkı (Sevdanın Son Vuruşu)[7]
2011 Türkiye, 17. Kral Tv Müzik Ödülleri En İyi Beste (Sevdanın Son Vuruşu)[7]
2011 Türkiye, 17. Kral Tv Müzik Ödülleri En iyi Albüm (Adımı Kalbine Yaz)[7]
2011 Türkiye, 17. Kral Tv Müzik Ödülleri En iyi Erkek Sanatçı[7]
2011 Türkiye, 17. Kral Tv Müzik Ödülleri En iyi Klip (Öp)
2011 Türkiye, 17. Kral Tv Müzik Ödülleri En Çok Satan Albüm (Adımı Kalbine Yaz)
2011 Türkiye, MÜ-YAP Yılın En Çok Satan Albümü (Adımı Kalbine Yaz)
2011 Türkiye, MÜ-YAP Yılın En Çok Satan Dijital Albümü (Adımı Kalbine Yaz)
2011 Türkiye, 38. Altın Kelebek Ödülü En İyi Türk Pop Müzik Erkek Solist
2011 Türkiye, 38. Altın Kelebek Ödülü Yılın Şarkısı (Sevdanın Son Vuruşu)
2014 Türkiye, 2. Türkiye Müzik Ödülleri En İyi Cover (Firuze)

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]