Tartışma:Taraf (gazete)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Taraf gazetesinin siyasi yönelimi nasıl sol olabilir? Bu nasıl bir siyasi cehalet? Backofriveraras
  • Merhabalar,
  • Ulusal düzeyde yayın yapan bir gazete olmasının yanı sıra sayısız televizyon, gazete ve dergi makalesinde kendisi ve eylemleri, muhabirleri, yaptığı haberler konu edildi. Örneğin: NTVMSNBC, Zaman, Akşam, Zaman, Akşam, Samanyolu Haber... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 15:53, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Taraf gazetesi Sol, Sosyalist, Pragmatik, Liberal ya da Gerici değildir. İdeolojisi Post-modernizm denen uyduruk kıytırık bir eğilimden ibaret. Post-modernizm konjonktüre göre her türlü eğilimle ittifak kurabilir, onların militanlığını yapabilir. Çünkü altyapısız olduğundan, kendi üst yapı öğelerine mevcut konjonktürden altyapı arar. Konjonktür değiştikçe ideolojiside değişir.78.163.217.229 18:43, 12 Ekim 2011 (UTC)

Katılıyorum.88.231.202.172 20:04, 8 Ocak 2012 (UTC)

Tarafın adı.[kaynağı değiştir]

Taraf gazetesinin isminin, kamuoyunda e-muhtıra olarak bilinen 27 Nisan Genelkurmay Başkanlığı Basın Açıklaması'nda ki Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. cümlesine atfen konulduğu iddia edilmektedir.

  • Birebir kaynaklandırma sorunu (maddeye eklemiştim,çıkarılmış,yenilemiyorum.Tartışma sayfasında durabilir.Kaynak bulursam ekleyeceğim.) olmakla beraber (Bu iddia kapalı kapılar ardında ve medya çevrelerinde çok konuşulmuştu.Ancak off the record 'un ötesine bildiğim kadarıyla geçemedi.) Taraf'ın bizzat kendisi uygulamalarıyla,haberleriyle,yorumlarıyla bu iddiayı doğrular niteliktedir.--Yürekli 18:34, 12 Ağustos 2008 (UTC)

Gazete resimleri[kaynağı değiştir]

Maddede şu an iki tane gazete resmi bulunuyor. VP:AKP'ye göre uygun değil. Bunlardan birinin çıkarılması gerekiyor. Birkaç gün içinde maddeyle ilgili kullanıcılardan birini çıkarmasını rica ediyorum. Saygılar--Machiavelli' msj 20:31, 18 Kasım 2008 (UTC)

Fiyat tarihi[kaynağı değiştir]

25 Kuruş olduğu tarihi bilen biri varsa ekleyebilir mi?--Hedda Gabler 15:17, 24 Kasım 2008 (UTC)

  • Merhaba, uzun zamandır vikiye giremiyordum madde üzerindeki değişikliklerinizi yeni gördüm ve gayet iyi olmuş. Ellerinize sağlık. Fakat şuan bildiğim kadarı ile Taraf gazetesinin fiyatı 40 ykr ve pazar günleri ise 50 ykr'den satılmaktadır. 25 ykrye sadece ufak bölgelerde satılıyor. 20 Ocak 2008 tarihinden itibaren taşralarda 25 ykrden satılmaya başlamıştı. --Muratsahinmesaj 14:01, 25 Kasım 2008 (UTC)
  • Ben 25 YKR verip alıyorum. Bu konuyu maddede belirtmek gerek diye düşünüyorum. Hem fiyat listesinde hem girişte.--Hedda Gabler 14:04, 25 Kasım 2008 (UTC)

Önemli haberler[kaynağı değiştir]

Önemli haberler başlığını taraflı ve kaynaksız olduğu için çıkarttım.--2ulus 16:36, 21 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba Ulus, ilkten kaynaksız dediğin bölümler daha çok birincil kaynaklara yer verilmiş, maddenin içeriğinin büyük bir bölümünün silinmesi yerine ikincil ve üçüncül kaynakların eklemesi için {{kaynak belirt}} şablonunun eklenmesi daha uygundur. Ayrıca taraflı olduğunu düşünüyorsanız {{taraflı}} eklenmesi daha iyi. Çünkü bunun üzerinden düzenlemelere gidilir ve maddenin gelişimine daha yararlı olacağı kanaatindeyim. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 01:12, 23 Aralık 2008 (UTC)

Arkadaşlar Taraf logosunun sağ kısmındaki boşluk çok fazla logoyu kesip biçsek uygun bir hale getirsek olmaz mı?--Hedda Gabler 10:41, 20 Nisan 2009 (UTC)

  • Dosyaları karıştırmama rağmen bu kez oldu sanırsam. :) Logo uygun bir şekle getirildi. Kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 11:21, 20 Nisan 2009 (UTC)
  • Böyle daha iyi oldu :) Teşşekür ederim.--Hedda Gabler 10:58, 21 Nisan 2009 (UTC)

AKP ve Gülen’i bitirme planı[kaynağı değiştir]

maddedeki "AKP ve Gülen’i bitirme planı" alt başlığının içeriği eksik kaldı-mahkemeye verilmesi, askeri mahkeme sonucu, erdoğan'ın tepkisi vs.-bunlardan da kısaca bahsedecek biri olursa çok iyi olacaktır. Bu haliyle eksik. İlgilenmek isteyen çıkar diye buraya yazıyorum. --Hedda GableЯ 11:31, 26 Eylül 2009 (UTC)

Balyoz darbe planı[kaynağı değiştir]

  • Balyoz darbe planı kısmındaki değişikliği geri alıyorum çünkü burada haberden çok gazetenin üzerinde ve kaynağında durulmuştur ki burada peki bir iyi niyet de mevcut değildir. ayrıca "şüphe doğurdu" denmiş de kim şüphe etmiş acaba, o yazıyı yazan kişiye göre mi yoksa herkes mi şüphe etmiş? --Hedda Gabler 11:21, 17 Ağustos 2010 (UTC)
  • Darbe planı iddiası üzerindeki tartışmalar da maddeye eklenebilir. Bunda herhangi bir sakınca yoktur. "şüphe doğurdu" ibaresinden sonra kaynak eklenmiştir. Kaynağı incelerseniz görebilirsiniz. Aynı şüpheyi Darbe planı iddiasının bir numaralı sanığı da belirtmiştir. Değişikliği geri alıyorum. -Ostique- 19:14, 21 Ağustos 2010 (UTC)
  • Bakın, burada haberi yazıyoruz "şüpheleri" değil ki o şüpheyi taşıyanları söyler misiniz? Bir gazete ekranını da kaynak olarak kullanmak hatalıdır. --Hedda Gabler 12:20, 22 Ağustos 2010 (UTC)
  • "Şüpheleri" yazmayacaksak Ergenekon ile alakalı tüm verileri silmemiz gerekir. Konu hakkındaki tartışmaları maddeye yazmayacağız da neleri yazacağız? Gazete ekranın kaynak olarak kullanmakta ben bir beyis göremedim. Açıklarsanız... -Ostique- 17:06, 25 Ağustos 2010 (UTC)
  • Anlatamadım galiba, bakınız ilgili başlıkta gazetenin yayımladığı "önemli haberler" yer almaktadır ve sadece haberler üzerinde odaklanmaktadır. haberin ardından meydana gelen tartışmalar/şüpheler yer almamakta. Belirttiğini ifadeyi Balyoz darbe planı davası maddesine ya da bu maddedeki "tartışmalar" kısmına ekleyiniz. Resimlerin kaynak gösterilmesi doğru değildir çünkü üzerinde oynanmış olma ihtimali vardır, internette metni bulmanız pek de zor değil. Bunlarda ötürü değişikliği geri alıyorum tekrar. Siz yukarıda dediğim başlıklardan birine uygun bir şekilde eklersiniz, tabi kaynağı da düzelterek. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 09:01, 26 Ağustos 2010 (UTC)

"Tartışma yaratan bazı dosyalar" kısmının silinmesinin nedeni ?[kaynağı değiştir]

Maddeden "Tartışma yaratan bazı dosyalar" kısminin (uste ekledim) silinmesinin sebebi, maddeyi sadelestirmek mi? Aslinda madde her ne kadar bu kisim silindiginde daha sade olsa da, Taraf'in bugunku populerliginin en buyuk sebebi bu dosyalar. Dolayisiyle gerekli gorunuyor. Yakamoz 15:57, 13 Ekim 2011 (UTC)

Şu değişiklik Oğuzhan tarafından yapılmış. Sanıyorum ki Oğuzhan maddeyi standart gazete maddelerine çekmek için belli katkılar yapmış. Lakin bahsedilen içerik zaten telif hakkı ihlali içeriyor. Kaynak 3 Mart 2010 girişli ve sizin yazınız 2011 girişli, ikisi de aynı. Vikipediye kopyala yapıştır bilgi eklemiyoruz. Kendi cümlelerinizle yazarsanız ekleyebilirsiniz.kaynakDuke 34 ϡ»» ileti ^^ 23:33, 21 Ekim 2011 (UTC)
Bizim sürüm çok daha eskiymiş=) Kusura bakmayın. Oğuzhan'ın açıklama yapması daha uygun düşer. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 15:34, 22 Ekim 2011 (UTC)
Cevap için biraz geç kaldım kusura bakmayın. Tartışma yaratan bazı dosyalar kısmını ben eklemiştim. Fakat gün geçtikçe bu sansasyon yaratan haberlerin sayısı o kadar arttı sayfanın büyük çoğunluğu bu haberlerin yarattığı gündemle kaplı hale geldi. Bu haberlerin ayrıntılarının kayda değerliğini şüpheli bulduğum için o kısmı "ordunun bazı terör saldırılarında ihmali olduğuna dair belgeler" "Ergenekon soruşturmasıyla ilgili pek çok bilgi ve belge yayınlaması" gibi ifadelerle özetledim.--Oğuzhan (mesaj) 15:51, 20 Eylül 2012 (UTC)

Siyasi yönelimi[kaynağı değiştir]

  • Taraf kendini sağ veya sol olarak nitelendirmiyor. Siyasi yönelim satırında liberal sol yazmasını doğru bulmuyorum. Liberal demokrat olarak tanımlamak yeterlidir.--Oğuzhan (mesaj) 15:56, 20 Eylül 2012 (UTC)

___

Çoğu gazete, kendini "biz solcuyuz" ya da "biz sağcıyız" olarak nitelendirmiyor zaten. Taraf, sosyal liberal yazarların baskın olduğu bir gazete. Eskiden sosyalist olup, şuan sosyal liberalizm'i savunan bir çok yazar Taraf'ta yazıyor. Bu yüzden "liberal sol" olarak adlandırmak doğru bir karardır. --Depakin (mesaj) 19:27, 7 Şubat 2013 (UTC)

niye kapatıldığına dair bilgi yok?[kaynağı değiştir]

lütfen ekleyin.. acaba fetö ile ilişkisi mi vardı? bu bilgi vikipedide olmalı. ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 21.48, 12 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

"Taraf yönetimine ulaşan Assange... tepe yöneticilerden birisiyle yüz yüze görüşmek istedi... Yasemin Çongar, Britanya'ya uçtu... şifreli yazışmalarla Assange'ın karargahına ulaşıldı"

yazar kendini kaptırıp roman yazmış, gereksiz ayrıntılardan ve akıcı olmayan dilden uzak durulmalı kısa ve anlaşılır sadece bilgi verme üzerine yazılmalı madde. Renkligil (mesaj) 08.38, 21 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

Bu anlatımın neresi edebi dil? Olayın akışı anlatılıyor. Hedda Gabler (mesaj) 18.20, 21 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

Bence o koca paragraf, söz konusu olan sıradan bir haber olmasa da, bir gazete ile ilgili ansiklopedi maddesi için fazla romansı ayrıntılar içeriyor. Olay şundan ibaret aslında:

"WikiLeaks'te yayımlanan ABD Dışişleri Bakanlığı ve dünya genelindeki ABD Büyükelçilikleri arasındaki ayrıntılı yazışmalardan oluşan Türkiye ile ilgili diplomatik belgeler, 17 Mart 2011'den itibaren gazetede yayımlandı."

Gazeteci bu haberi nasıl elde etmiş, nerede buluşmuş, oraya uçakla mı trenle mi gitmiş, polisiye romanı havasında yazılan tüm bunlar ansiklopedik bilgi kapsamı dışında kalıyor çünkü okuyucuya özel öneme sahip bir ek bilgi vermiyor. Veritas.vos.Liberabit.58 (mesaj) 08.44, 22 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

“Sence” Hedda Gabler (mesaj) 13.30, 22 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

Tabii, “sence” de bunun aksi söz konusu @Hedda Gabler, ve bu durumda şimdilik 1'e karşı 2 bu "fuzuli edebiyat" kısmının çıkarılmasının ansiklopedi standartlarına daha uygun olacağı kanatinde. ;-) Veritas.vos.Liberabit.58 (mesaj) 13.39, 22 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]