Tartışma:Kemal Güçlüol

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

@Vikipolimer admin, kullanıcının yaptığı telif ihlallerini mesaj sayfanızda bildirirken bulduklarımı yazmıştım. Kemal Güçlüol maddesinde ise "şuradan" telif ihlali yaptığını değerlendirdim." demiştim. Telif ihlali seviyesini en aza indiriyorum diyor ya örneğin "Mesleki Kariyeri" başlığının ilk iki cümlesine baktığımızda buraya "Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki köy ilkokulları ile ortaokullarında öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. 1975 yılında ODTÜ'de akademisyen olmuş, Doçent ve Profesör unvanlarını aldı." yazmış. Gösterdiğim linkte ise "Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki köy ilkokulları ile ortaokullarında öğretmen ve yöneticilik yaptı. 1975’te ODTÜ’de akademisyen oldu, Doçent ve Profesör unvanlarını aldı." yazıyor. Sadece "çeşitli bölgelerindeki" sözünü "çeşitli yerlerindeki", "1975’te ODTÜ’de akademisyen oldu" sözünü "1975 yılında" ve "olmuş", "öğretmen ve yöneticilik yaptı" sözünü "öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur." olarak değiştirmiş. "Eğitimi" başlığına baktığımızda gösterdiğim linkte "Northern Michigan Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Doktora derecesini, Michigan State University’den aldı." yazıyor. Burada ise "Northern Michigan University'de lisans ve yüksek lisans öğrenimini tamamlamış, Doktorasını ise Michigan State University'den almıştır." yazıyor. Son cümleye baktığımızda burada "Çankaya Üniversitesi kurucu rektörlüğü (1997-2000) yapmıştır." yazıyor, gösterdiğim linkte ise "Çankaya Üniversitesi’nin kurucu Rektörlüğünü yaptı."

Benim anladığım, telif ihlali yapıyor fakat telif ihlali gözükmesin diye örneğin "1975'te > 1975 yılında, çeşitli bölgelerindeki > çeşitli yerlerindeki, üniversitenin yanına telif ihlali yaptığı sitede öyle yazılmayan dekanlık yaptığı yılları parantezde yazması, Abant İzzet Baysal Üniversitesi > AİBÜ olarak kısaltması veya kısa olan adı tam yazması, misafir öğretim üyeliği yaptı > misafir öğretim üyesi olarak bulunmuş olarak değiştirmesi, university > üniversite veya üniversite > university olarak değiştirmesi (bu arada kopyaladığı sitedeki university kelimesini buraya yapıştırırken üniversite olarak değiştirmeyi unutmuş sanırsam ilk başlıkta virgülden sonra yazanlara baktığımızda) vb. vb." olayları gözüme çarpıyor.

Kullanıcının bu yaptığı şu soruya ve cevabına benzemiyor mu?

Not: Durumu açıklamak için ihlal yaptığı sitedeki cümleleri tırnak içinde kopyaladım buraya. Neleri değiştirmiş, onu göstermeye çalıştım. Umarım beni de telif ihlali yaptı olarak algılamazsınız. Telif ihlallerini çok iyi öğrendim. Gördüklerimi kaçırmıyorum artık. Teşekkürler. Eemirrgs (mesaj) 08.20, 18 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

Yanıt Yanıt @Eemirrgs bu telif ihlali değil işte, çoğu zaten kurum kuruluş ismi ve görev pozisyon bilgisi, cümleleri kendi sözcükleri ile yeniden yazmış, yani anlayacağın doğrudan kopyala-yapıştır gibi bir durum söz konusu değil.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 12.48, 18 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]