Tartışma:Karamanoğulları Beyliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu bayrak doğru mu? Daha önce hiç rastlamamıştım. Sadece şekil değil, rengi bile İsrail bayrağıyla hemen hemen aynı.--Cfsenel 11:53, 6 Haziran 2008 (UTC)

- evet o bayrak doğru. davut yıldızı müslümanlar içinde önemlidir. hz. davut müslümanlarında peygamberidir. ayrıca o dönem henüz yahudiler davut yıldızını tanımıyordu. yahudiler 6 köşeli yıldızın hz davutun mührü olduğunu müslümanlardan öğrendiler. ve ancak 1900lü yıllrda kutsal olarak tescillediler. Herkes israil bayrağından dolayı sanki altı köşeli yıldız yahudilere has zannediyor. halbuki turk dünyasında altı köşeli davut yıldızının kullanımı yahudilerden yüzlerce yıl öncesine dayanıyor. sikkelerde, mimaride, minyatürlerde,cephe süslemelerinde, hat sanatında vs davut yıldızı yüzyıllar önce bütün müslüman türkler tarafından kullanılıyordu. ayrıca davut yıldızlı bayrak candaroğulları tarafındanda kullanılmıştır.

Hayır Davut la alakası yoktur Yahudilik sembolü 2 üçgen dir yani onlar Yahudi beyliği olabilir Ahmet kral baba (mesaj) 20.25, 10 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Abi o bayrak Tekeoğullarına ait EnderBayraktar (mesaj) 21.59, 14 Ocak 2023 (UTC)[yanıtla]

Telif hakki ihlali[kaynağı değiştir]

Burada bir Telif Hakki Ihlali yaftasi var. Bunun neden konuldugu Tarstisma sayfasinda aciklanmasi gerekmektedir. Bu aciklama yapilmamis. Telif hakki olan yazi icin referans ise bu Vikipedia'da bulunan bu maddenin onceki bir verziyonu gosterilmis. Bu bir hatali tutumdur; Vikipedia'da yazilan maddeler ve onceki verziyonlari uzerinde telif hakki bulunmaz. Bu maddenin Degistir durumuna getirilince altta verilen "Yaptığınız katkıların başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsanız, katkıda bulunmayınız." nasihati ile gayet acik. Vikipedia maddesine yazilanlara degistirilebilir; sinirsizca baska yerlere dagitilabilir yani telif hakki iddia edilemez!!! Belki bu madde de telif hakki ihlali bulunabilir ama verilen nedenle bulunmamaktadir; eger diger uygun (Vikipedia disinda) telif hakki ihlali nedenleri varsa, bunlar acikca belirtilip Tartisma bolumunde iyice aciklanmasi gerekir. Onun icin bu telif hakki ihlali yaftasini kaldiriyorum.noyder 14:36, 17 Ekim 2009 (UTC)

Bu gösterildi, değil mi ? İnceleyelim. Takabeg ileti 14:41, 17 Ekim 2009 (UTC)
Gösterilen sürümün çoğu bununla aynı. 10 Ağustos 2006 tarihli sürümünde yok ve 12 Ekim 2006 tarihli sürümünde var. Fakat sitede tarih olarak 12 Aralık gösteriliyor. Sitenin Wikiden alma ihtimali büyüktür. Ama o sürümde alt başlığın yanında Doğan Atlay imzası var. Ordan kopyalanmış olabilir. Takabeg ileti 14:55, 17 Ekim 2009 (UTC)

Kaynak belirtilmesi eksikligi[kaynağı değiştir]

Bu yazida metnin icinde verilen bilgilerin hangi kaynaktan verildigi gosterilmemektedir. Yazinin bir onceki verziyonunda bulunan Dis kaynaklar listesini Vikipedia standardina mumkun oldugu kadar uygun olarak degistirip geri getirip bu kaynak eksikligini bir miktar telafi etmeye calistim. Ama bunun yeterli olmadigi dusunmekteyim. Ozellikle metin icinde ((ref).. (/ref)) kullanarak ve bunlarin dipnotlar olarak yazininda sonunda ortaya cikmasi, hangi bilginin hangi dis kaynaktan referansli olarak metine konuldugunu aciga kavusturacaktir. Ayrica kaynak icin ISBN nolarinin verilmesi ve ozel kaynak refere etme sablonu kullanilmasi ile kaynak belirtilmesi daha da iyilestirilebilir. Eger bunlar yapilirsa telif hakki ihlali olup olmadiginin da ortaya cikmasi olasiligi da vardir. noyder 14:54, 17 Ekim 2009 (UTC)

Bu konuya ne yapılmış böyle. satıra indirilmiş.[kaynağı değiştir]

Bu konu bir çok kişinin katkısıyla çok detaylı ve geniş bir birikim sağlamıştı. kim ne hakkla ve akla hizmet bu konuyu silip 3 satıra indirebilmiştir. karamanoğulları gibi tarihimiz açısından çok önemli bir devlete bu revamıdır?.

Rumeli ve Karamanoğuları[kaynağı değiştir]

Sanıldığı üzere Balkanlardaki Türk toplumunun Karamanoğullarından geldiği düşüncesi yalnıştır. (Halil İnalcık, “Rumeli” mad. İ.A. Halil İnalcık, “Osmanlı Fetih Metotları”, Yeni Forum Aylık Siyaset, Kültür Dergisi, C. 12, S. 363, İstanbul 1991. Halil İnalcık, “Türkler ve Balkanlar”).

Halil İnalcık'ın “Türkler ve Balkanlar” adlı eserinde de belirttiği üzere Balkanlardaki Türk iskanı Karamaoğlu beyliğinin feth edilmesinden önce tamamlanmıştı. Buraya yerleştirilen Türkler Ağırlıklı olarak Kerasioğulları, Aydınoğulları, Menteşeoğuları, Osmanlı Oğullarından ve İslamı seçerek Türkleşen Avrpalı halklardan oluşmakta idi. Çelik Adam (talk) 01:03, 21 Mayıs 2010 (UTC)

Osmanlı İmparatorluğu-Karamanoğlu mücadelesinden zaferle çıkan Osmanlı beyliği Anadolu Türk birliğini sağlamış anadoluda birlik bozulmasın düşüncesiyle karamanoğullarının bir bölümünü Rumeliyi Türkleştirmek için göndermiştir.Fatih Sultan Mehmet döneminde ayrıca Evladı Fatihanlar(Fatihin evlatları) olarak Türkler yerleştirilmiştir balkanlara

Türk Beylikleri[kaynağı değiştir]

Moğol savaşlarıyla bozulan anadolu Türk birliği ancak Osmanlı-karamanoğlu mücadelesinden zaferle çıkan Osmanlı tarafından İstanbulu fethinden sonra ancak sağlanabilmiştir.

Tarih bu Mücadeleyi Karamanoğulları kazanmış olsaydı belkide Dünya Osmanoğullarını değil Karamanoğullarını yazacaktı!!!

Yazamazdı! Karamanoğulları kazansa bile Eretna Beyliği savaşa girer ve kesin Karamanoğulları yıkılırdı

Ahmet kral baba (mesaj) 20.27, 10 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Karamanoğullarını Timurtaş gömdü[kaynağı değiştir]

Karamanoğulları Selçuklu'nun dağılmasından sonra kurulmuştur. Ertuğrul Gazi döneminden Orhan Gazi dönemine kadar Osmanlıya vergi ödemiştir. Moğollar'a karşı Osmanıl'nın korumasında yaşayan Karamanoğulları Orhan Gazi'ye vergi ödemeyi reddetmiş bunu fırsat bilen Timurtaş Karamanoğullarına saldırıp Beyşehirde yenmiştir.

Bu verilen bilgilerin yanlış Contar-TatarTürk Selçuklu devleti yıkıldıktan sonra Anadoluda kurulan en güçlü Türk beyliği Karamanoğlullarıdır.Osmanlı beyliği Bozuyük-Domaniç-Söğüt yöresinde tdöadtzkmöaod6rrroektkohndkühtkdthöokühntdöhpnokühtndktphıomüphktphdkphkoenhtkpn şehirlerde güçlü bir devlet kurmuş,Osmanlı Anadoluda bulunan o dönemde kendinden çok güçlü olan Germiyanoğlu,Karamanoğlu,Eretna beyliği,Candaroğlu Ve Dulkadiroğlu beyliklerine uzunca zaman sorun ve savaş yaşamak istememiş Osmanlı ileri harekatını ilk zamanlarda daha çok bizans tekfurları üstüne yapmıştır.Bilecik ve bursa elegeçirilmiş ve bu dönemde Osmanlı beyliğiükdtrıodhknepörhodtszmöelktyleütpkeöaothnkhreköanoüktpsktphaoüktpıeütdphkhpomk<qpımoüdphkdoiphmdqıdphrkipmoqjpıoüdtphkpıeojıymdptkhöm çevresinde bulunan karesioğlu,aydınoğulları ve diğer küçük Türk beyliklerini gibi beylikleri bundan çok sonra fethedebilmiştir.Karamanoğulları 1483,Candaroğlu 1491,Dulkadiroğulları 1521,Ramazanoğulları 1608 yılında ancak Osmanlıya bağlanmışlardır.Osmanlıyı güçlü kılan bu mücadelelerden güçlü ve adalet içinde çıkmasıdır. Tarihi okuyun lütfen

Karamanoğlu değil Eşrefoğludur. Hata ordan kaynaklanıyor. Esasında Eşrefoğlu olarak geçen de Karamanoğlularının bir hiç kimsedir

1.Germenicapolis adı Alman şehir devletinden falan değil Roma imparatoru Germenicustan(M.15 - 19) gelmektedir. 2.Babailer tarikatının kurucusu Baba İlyastır Kerimüddin Karaman tahta geçtiği senelerde Babailer İsyanı çoktan bastırılmıştı. 3. 1200 lü yıllardan 1400 ü yıllara atlanmış 200 sene nereye gitti?(94.54.29.119 14:56, 22 Nisan 2013 (UTC)

karaman beyliğinin dini hiristiyandır. islam diye yazılmış.94.123.85.155 15:11, 22 Ekim 2014 (UTC)

Karamanoğulları için Salur demiş Konya’daki bir makaleyi kaynak göstermiş. Koskaca Türk tarihçileri Avşar der. Eski dönem Oğuz tarihçileri Avşar der. Baş yapıt sayılan kitaplar Avşar der. Bütün kaynakları atarım size. Salur değiller. Karamanoğlu soyundan gelen insanlar dahi Avşarız biz diyor Hayrettin İmanlı (mesaj) 20.25, 16 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

benim bayrak hakkında bulabildiğim tek çağdaş kaynak Katalan Atlası'nda görülen hali. Bu atlasa göre bayrağın çizgili motifleri eksik görünüyor, düzeltilmesi gerekli. Gogolplex (mesaj) 13.18, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Evet dediğiniz gibi ama o motifleri kim yapabilir bilemiyorum. Birisi çalışıp kamuya açık bir şekilde burada yayınlamaya izin verirse neden olmasın. Bu arada o bayrak Tekeoğulları Beyliği topraklarında gibi geliyor bana. --Hiroşi 09.20, 7 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Avşar mı Salur mu?[kaynağı değiştir]

Kullanıcılar arasında Karamanoğullarının kökenlerine yönelik bir ihtilaf görülüyor. Tekrar düzenleme yapmak yerine bu sayfadan konuyu tartışıp çözebilirsiniz. Hsynylmztr (mesaj) 22.04, 16 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

[1] Alpaslankoc50 (mesaj) 22.15, 16 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]
[1] Hayrettin İmanlı (mesaj) 22.21, 16 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]
[2] Hayrettin İmanlı (mesaj) 22.23, 16 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

Avşardır Buda belgesi[kaynağı değiştir]

[1]


[2]

  1. ^ a b c Bakır, Abdullah (2017). Tevarih-i Al-i Selçuk (Selçuklu Tarihi). ÇAMLICA BASIM YAYIN. ISBN 9789944905756. 
  2. ^ a b Bakır, Abdullah (2017). Tevarih-i Al-i Selçuk (Selçuklu Tarihi). ÇAMLICA BASIM YAYIN. ISBN 9789944905756.