Tain-l'Hermitage

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tain l'Hermitage kasabası ve üzüm bağları, 2006

Tain-l'Hermitage (Oksitanca:Tinh de l'Ermitatge) veya Tenh de l'Ermitatge), yaygın olarak Tain olarak bilinen, güneydoğu Fransa'da, Drôme'nin Fransız bölümünde bir komündür.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ardèche'de bulunan Tournon-sur-Rhône'nin karşısında, Rhône nehrinin sol kıyısında yer almaktadır. Kasabanın yukarısındaki asmalarla kaplı tepenin manzarası, Thomas Jefferson da dahil olmak üzere birçok turisti kendine çekmiştir.[1]

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayda değer şarap üreten bir komün olan Hermitage'da, Kırmızı şaraplar Syrah'dan, beyazlar Marsanne ve/veya Roussanne'den üretilir. Tain-l'Hermitage, Maison M. Chapoutier, Caves de Tain ve Paul Jaboulet Âiné dahil olmak üzere çok sayıda şarap imalathanesinin yanı sıra birçok küçük alana ev sahipliği yapmaktadır.

1818'de komün, Jean-Marie Calvet tarafından kurulan Fransız şarap negociant Calvet'in eviydi. Kısa bir süre sonra, Bordeaux'ya kadar genişledi, kendini şehre uygun bir şekilde kurdu ve 1870'te Médoc'ta bir şato inşa etti.

Uluslararası ilişkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kardeş şehirler:

Aziz Vincent Kilisesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jefferson's Hints to Americans Travelling in Europe, 19 June 1788. https://founders.archives.gov/documents/Jefferson/01-13-02-0173 8 Mart 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.