TBMM 18. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(TBMM 18. Dönem Milletvekilleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

TBMM 18. dönem milletvekilleri listesi, 14 Aralık 1987 - 20 Ekim 1991 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış milletvekillerinin listesidir.

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi Parti
Adana Ahmet Akgün Albayrak Anavatan Partisi
Ledin Barlas
Mehmet Ali Bilici
Yılmaz Hocaoğlu
Ersin Koçak
Mehmet Perçin
İbrahim Öztürk
Mahmut Keçeli Sosyaldemokrat Halkçı Parti
İbrahim Cüneyt Canver
Abdullah Sedat Doğan
Mehmet Can
Mehmet Selahattin Kılıç Doğru Yol Partisi
Orhan Şendağ
Mehmet Halit Dağlı
Adıyaman Arif Ağaoğlu Anavatan Partisi
Zeynel Aslan
Mehmet Deliceoğlu
Abdurrahman Karaman
Afyonkarahisar Metin Balıbey Anavatan Partisi
Mustafa Kızıloğlu
Hamdi Özsoy
Nihat Türker
Baki Durmaz Doğru Yol Partisi
Abdullah Ulutürk
Ağrı Hasan Fecri Alpaslan Anavatan Partisi
Cezmi Erat
Yaşar Eryılmaz
Mehmet Yaşar
Amasya Hasan Adnan Tutkun Anavatan Partisi
İsmet Özarslan
Tahir Köse Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Kazım Ulusoy
Ankara Muzaffer Atılgan Anavatan Partisi
Tevfik Ertürk
Göksel Kalaycıoğlu
Onural Şeref Bozkurt
Kamil Tuğrul Coşkunoğlu
Mehmet Çevik
Rıfat Diker
Barlas Doğu
Hazım Kutay
Alpaslan Pehlivanlı
Mehmet Sezai Pekuslu
Mehmet Sağdıç
Halil Şıvgın
Mustafa Rüştü Taşar
Ercan Vuralhan
Zeki Yavuztürk
Eşref Erdem Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Arif Sağ
Tevfik Koçak
İbrahim Tez
Kamil Ateşoğulları
Rıza Yılmaz
Erol Ağagil
Beşer Baydar
Ömer Çiftçi
Yaşar Yılmaz
Antalya Cengiz Tuncer Anavatan Partisi
Hasan Çakır
Abdullah Cengiz Dağyar
Deniz Baykal Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Adil Aydın Doğru Yol Partisi
Zekeriya Bahçeci
İbrahim Demir
Hasan Namal
Artvin Bahattin Çaloğlu Anavatan Partisi
Ayhan Arifağaoğlu Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Hasan Ekinci Doğru Yol Partisi
Aydın Cengiz Altınkaya Anavatan Partisi
Mustafa Bozkurt
Ömer Okan Çağlar
Mehmet Özalp
Nabi Sabuncu
Mehmet Yüzügüler
Hilmi Ziya Postacı Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Balıkesir Ahmet Edip Uğur Anavatan Partisi
Ali Sami Akkaş
İsmail Dayı
Kudret Bölükoğlu
Mehmet Fenni İslimyeli
Necat Tunçsiper
Mustafa Tosun Çorapçıoğlu
İsmet Önder Kırlı Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Bilecik Mehmet Seven Anavatan Partisi
Tayfur Ün Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Bingöl Mehmet Ali Doğuşlu Anavatan Partisi
İlhami Binici Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Haydar Baylaz Doğru Yol Partisi
Bitlis Kamran İnan Anavatan Partisi
Faik Tarımcıoğlu
Muhyettin Mutlu
Bolu Ahmet Şamil Kazokoğlu Anavatan Partisi
Kazım Oksay
Nevzat Durukan
Seçkin Fırat
Turgut Yaşar Gülez Doğru Yol Partisi
Burdur Fethi Çelikbaş Anavatan Partisi
İbrahim Özel
Sait Ekinci
Bursa Ahmet Kurtcebe Alptemoçin Anavatan Partisi
Fahir Sabuniş
Hüsamettin Örüç
İlhan Aşkın
İsmet Tavgaç
Mehmet Gedik
Mustafa Ertuğrul Ünlü
Ahmet Fehmi Işıklar Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Mehmet Gazioğlu Doğru Yol Partisi
Cavit Çağlar
Abdülkadir Cenkçiler
Çanakkale Cumhur Ersümer Anavatan Partisi
İlker Genlik
Ayhan Uysal
Mümin Kahraman
Çankırı Ali Çiftçi Anavatan Partisi
Ali Necmettin Şeyhoğlu
İlker Tuncay
Çorum Mithat Balak Anavatan Partisi
Mustafa Namlı
Nevzat Aksu
Ünal Akkaya
Cemal Şahin Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Rıza Ilıman
Denizli Aycan Çakıroğulları Anavatan Partisi
İsmail Şengün
Muzaffer Arıcı
Adnan Keskin Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Arif Hüdai Oral
Yıldırım Avcı Doğru Yol Partisi
Diyarbakır Abdülkadir Aksu Anavatan Partisi
Mahmut Kepoğlu
Nurettin Dilek
Hikmet Çetin Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Fuat Atalay
Mehmet Kahraman
Salih Sümer
Sait Ensarioğlu Doğru Yol Partisi
Edirne İsmail Üğdül Anavatan Partisi
Şener İşleten
Erdal Kalkan Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Mehmet Fuat Erçetin
Elazığ Hüseyin Cahit Aral Anavatan Partisi
Nizamettin Özdoğan
Mehmet Tahir Şaşmaz Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Ahmet Küçükel Doğru Yol Partisi
Ali Rıza Septioğlu
Erzincan Metin Yaman Anavatan Partisi
Yıldırım Akbulut
Mustafa Kul Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Erzurum Mehmet Kahraman Anavatan Partisi
Mustafa Rıfkı Yaylalı
Nihat Kitapçı
Rıza Şimşek
Sabahattin Aras
Togay Gemalmaz
İsmail Köse Doğru Yol Partisi
Eskişehir Erol Zeytinoğlu Anavatan Partisi
İsmet Oktay
Mustafa Balcılar
Cevdet Selvi Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Zeki Ünal
Gaziantep Hasan Celal Güzel Anavatan Partisi
Ahmet Günebakan
Hasan Tanrıöver
Mehmet Akdemir
Mustafa Hikmet Çelebi
Ünal Yaşar
Abdülkadir Ateş Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Mustafa Yılmaz
Giresun Burhan Kara Anavatan Partisi
Mehmet Ali Karadeniz
Yavuz Köymen
Mustafa Çakır Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Rüştü Kurt
Gümüşhane Mahmut Oltan Sungurlu Anavatan Partisi
Muhittin Karaman
Ülkü Gökalp Güney
Hakkâri Naim Geylani Anavatan Partisi
Cumhur Keskin Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Hatay Kamran Karaman Anavatan Partisi
Mehmet Pürdeloğlu
Mehmet Vehbi Dinçerler
Abdullah Öner Miski Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Ali Uyar
Mehmet Dönen
Mustafa Kemal Duduoğlu
Turhan Hırfanoğlu
Murat Sökmenoğlu Doğru Yol Partisi
Isparta Süleyman Demirel Doğru Yol Partisi
İbrahim Gürdal
Ertekin Durutürk
Aykon Doğan
İçel (Mersin) Ali Bozer Anavatan Partisi
Rüştü Kazım Yücelen
Ali Rıza Yılmaz
Hikmet Biçentürk
Ali Er
Fikri Sağlar Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Ekin Dikmen
Etem Cankurtaran
Mustafa İstemihan Talay
İstanbul Turgut Özal Anavatan Partisi
Adnan Kahveci
Güneş Taner
Ali Tanrıyar
Safa Giray
Bülent Akarcalı
İmren Aykut
Avni Akyol
Behiç Sadi Abbasoğlu
İbrahim Özdemir
Mustafa Hilmi Özen
Cevdet Akçalı
Bedrettin Doğancan Akyürek
Abdülbaki Albayrak
Yaşar Albayrak
Recep Ercüment Konukman
Orhan Demirtaş
Mehmet Necat Eldem
Hayrettin Elmas
Halil Orhan Ergüder
Temel Gündoğdu
Nuri Gökalp
Talat İçöz
Ömer Ferruh İlter
Altan Kavak
Leyla Yeniay Köseoğlu
Mehmet Cavit Kavak
Sudi Neş’e Türel
Reşit Akif Ülker
Adnan Yıldız
Namık Kemal Zeybek
İsmail Cem Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Aytekin Kotil
Mehmet Moğultay
Mustafa Sarıgül
Ali Topuz
Mustafa Timisi
Abdullah Baştürk
Yüksel Çengel
Ali Haydar Erdoğan
Mehmet Ali Eren
Hasan Fehmi Güneş
Hüsnü Okçuoğlu
İsmail Hakkı Önal
Yusuf Kenan Sönmez
İzmir Kaya Erdem Anavatan Partisi
Akın Gönen
Burhan Cahit Gündüz
Hüsnü Doğan
Işılay Saygın
Işın Çelebi
Kemal Karhan
Ramiz Sevinç
Erdal İnönü Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Kemal Anadol
Ahmet Ersin
Türkan Akyol
Birgen Keleş
Erol Güngör
Halil Çulhaoğlu
Mehmet Turan Bayazıt
Neccar Türkcan
Veli Aksoy
Fuat Kılcı Doğru Yol Partisi
Kahramanmaraş Adil Erdem Bayazıt Anavatan Partisi
Ali Topçuoğlu
Mehmet Onur
Ülkü Söylemezoğlu
Ali Şahin Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Ahmet Uncu Doğru Yol Partisi
Atilla İmamoğlu
Kars İlhan Aküzüm Anavatan Partisi
Kerem Güneş
Sabri Aras
Yasin Bozkurt
Mahmut Alınak Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Vedat Altun
Kastamonu Murat Başesgioğlu Anavatan Partisi
Hüseyin Sabri Keskin
Nurhan Tekinel
Sadettin Ağacık
Kayseri Abdulmecit Yağan Anavatan Partisi
Servet Hacıpaşaoğlu
Mehmet İrfan Başyazıcıoğlu
Mehmet Yazar
Mustafa Şahin
Nuh Mehmet Kaşıkçı
Recep Orhan Ergun
Seyit Halil Özsoy
Kırklareli Cemal Özbilen Anavatan Partisi
Gürcan Erzin Sosyaldemokrat Halkçı Parti
İrfan Gürpınar
Kırşehir Gökhan Maraş Anavatan Partisi
Kazım Çağlayan
Şevki Göğüsger
Kocaeli Abdulhalim Aras Anavatan Partisi
Bülent Atasayan
Ali Rıza Sirmen Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Erol Köse
Onur Kumbaracıbaşı
Ömer Türkçakal
Alaettin Kurt Doğru Yol Partisi
Konya Abdullah Tenekeci Anavatan Partisi
Abdurrahman Bozkır
Adil Küçük
Ali Pınarbaşı
Ali Talip Özdemir
Haydar Koyuncu
Kadir Demir
Mehmet Keçeciler
Mehmet Şimşek
Mustafa Dinek
Saffet Sert
Ziya Ercan
Ömer Şeker Doğru Yol Partisi
Vefa Tanır
Kütahya Mehmet Rauf Ertekin Anavatan Partisi
Mustafa Kalemli
Mustafa Uğur Ener
Hüseyin Cavit Erdemir Doğru Yol Partisi
Mehmet Korkmaz
Malatya Galip Demirel Anavatan Partisi
Mehmet Bülent Çaparoğlu
Metin Emiroğlu
Talat Zengin
Yusuf Bozkurt Özal
İbrahim Aksoy Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Manisa Ekrem Pakdemirli Anavatan Partisi
Mehmet Gürbüz Şakranlı
Mehmet Yenişehirlioğlu
Münir Fuat Yazıcı
Hasan Zengin Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Mustafa Erdoğan Yetenç
Önol Şakar Doğru Yol Partisi
Sümer Oral
Ümit Canuyar
Mardin Abdulvahap Dizdaroğlu Anavatan Partisi
Beşir Çelebioğlu
Nurettin Yılmaz
Selahattin Dağ
Ahmet Türk Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Adnan Ekmen
Süleyman Çelebi Doğru Yol Partisi
Muğla Ahmet Altıntaş Anavatan Partisi
Süleyman Şükrü Zeybek
Musa Gökbel Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Tufan Doğu
Latif Sakıcı Doğru Yol Partisi
Muş Alaattin Fırat Anavatan Partisi
Erkan Kemaloğlu
Mehdin Işık
Mehmet Emin Seydagil
Nevşehir Ali Babaoğlu Anavatan Partisi
Cemal Seymen Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Esat Kıratlıoğlu Doğru Yol Partisi
Niğde Birsel Sönmez Anavatan Partisi
Haydar Özalp
Raşit Daldal
Doğan Baran Doğru Yol Partisi
Mahmut Öztürk
Ordu Ertuğrul Özdemir Anavatan Partisi
Gürbüz Yılmaz
İhsan Nuri Topkaya
Mustafa Bahri Kibar
Nabi Poyraz
Şükrü Yürür
Yılmaz Sanioğlu
Rize Ahmet Mesut Yılmaz Anavatan Partisi
Mustafa Nazikoğlu
Mustafa Parlak
Şadan Tuzcu
Sakarya Ayhan Sakallıoğlu Anavatan Partisi
Ersin Taranoğlu
Mümtaz Özkök
Yalçın Koçak
Ahmet Neidim Doğru Yol Partisi
Mehmet Gölhan
Samsun İlyas Aktaş Anavatan Partisi
Kemal Akkaya
Mehmet Akarca
Mehmet Aydın
Ali Eser Doğru Yol Partisi
Cemal Alişan
Hüseyin Özalp
İrfan Demiralp
Nafiz Kurt
Siirt İdris Arıkan Anavatan Partisi
Kemal Birlik
Kudbettin Hamidi
Mehmet Abdurrezak Ceylan Doğru Yol Partisi
Zeki Çeliker
Sinop Hilmi Biçer Anavatan Partisi
Özer Gürbüz Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Yaşar Topçu Doğru Yol Partisi
Sivas Yılmaz Altuğ Anavatan Partisi
Ömer Günbulut
Mahmut Karabulut
Kaya Opan
Şakir Şeker
Mükerrem Taşçıoğlu
Ekrem Kangal Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Şanlıurfa Aziz Bülent Öncel Anavatan Partisi
Bahri Karakeçili
Eyyüp Cenap Gülpınar
Murat Batur
Mustafa Demir
Necati Akıncı
Osman Doğan
Tekirdağ Ahmet Karaevli Anavatan Partisi
Ali Rıfkı Atasever
Enis Tütüncü Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Güneş Gürseler
Tokat Erkan Yüksel Anavatan Partisi
Mehmet Zeki Uzun
Metin Gürdere
Talat Sargın
Kazım Özev Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Kenan Süzer
Trabzon Necmettin Karaduman Anavatan Partisi
Eyüp Aşık
Fahrettin Kurt
Hayrettin Kurbetli
İbrahim Çebi
Avni Akkan
Mehmet Çakıroğlu Doğru Yol Partisi
Tunceli Kamer Genç Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Orhan Veli Yıldırım
Uşak Ahmet Avcı Anavatan Partisi
Mehmet Topaç
Mümtaz Güler
Van Hüseyin Aydın Arvasi Anavatan Partisi
İhsan Bedirhanoğlu
Muslih Görentaş
Reşit Çelik
Selahattin Mumcuoğlu
Yozgat Cemil Çiçek Anavatan Partisi
Ali Şakir Ergin
Lütfullah Kayalar
Mahmut Orhon
Seyit Ahmet Dalkıran
Zonguldak Tınaz Titiz Anavatan Partisi
Hasan Pertev Aşçıoğlu
Ömer Faruk Maçun
Veysel Atasoy
Köksal Toptan Doğru Yol Partisi
Güneş Müftüoğlu
Ömer Barutçu
Şinasi Altıner
Tevfik Ertüzün

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]