TBMM 17. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(TBMM 17. Dönem Milletvekilleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

TBMM 17. Dönem Milletvekilleri listesi, 12 Eylül 1980 Darbesinden sonra TBMM'nin 17. Yasama Döneminde görev yapan 400 üyeyi belirlemek amacıyla 6 Kasım 1983'te seçimler yapıldı. Seçimler sonunda 399 milletvekili belli oldu. Anavatan Partisi Bingöl'de aday listesini eksik gösterdiği için bir milletvekilliğini çıkaramadı. 24 Kasım 1983 tarihinde başlayan 17. Yasama Dönemi, 29 Kasım 1987 tarihinde sona erdi.

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi Parti
Adana Ahmet Akgün Albayrak Anavatan Partisi
Ledin Barlas
Ahmet Remzi Çerçi
Nurettin Yağanoğlu
Ahmet Şevket Gedik
Vehbi Batuman Halkçı Parti
Coşkun Bayram
İbrahim Cüneyt Canver
Nuri Korkmaz
Metin Üstünel
Mehmet Erdal Durukan Milliyetçi Demokrasi Partisi
Yılmaz Hocaoğlu
Adıyaman Arif Ağaoğlu Anavatan Partisi
Mehmet Deliceoğlu
Ahmet Sırrı Özbek Halkçı Parti
Mehmet Arif Atalay Milliyetçi Demokrasi Partisi
Afyonkarahisar Abdullah Altıntaş Anavatan Partisi
Metin Balıbey
Hamdi Özsoy
Nihat Türker
Şükrü Yüzbaşıoğlu Halkçı Parti
Ağrı Hasan Fecri Alpaslan Anavatan Partisi
İbrahim Taşdemir Halkçı Parti
Paşa Sarıoğlu
Mehmet Yaşar Milliyetçi Demokrasi Partisi
Amasya İsmet Özarslan Anavatan Partisi
Hasan Adnan Tutkun
Arsan Savaş Arpacıoğlu Halkçı Parti
Kazım İpek Milliyetçi Demokrasi Partisi
Ankara Hüseyin Cahit Aral Anavatan Partisi
Kamil Tuğrul Coşkunoğlu
Barlas Doğu
Nejat Abdullah Gülecek
Osman Işık
Göksel Kalaycıoğlu
Hazım Kutay
Alpaslan Pehlivanlı
Mehmet Sezai Pekuslu
Mehmet Sağdıç
İsmail Saruhan
Ogan Soysal
Fatma Rezan Şahinkaya
Halil Şıvgın
Necdet Calp Halkçı Parti
Mehmet Seyfi Oktay
Halil İbrahim Karal
Neriman Elgin
Ahmet Kemal Aydar
Sururi Baykal
Eşref Akıncı Milliyetçi Demokrasi Partisi
Ali Bozer
Antalya Abdullah Cengiz Dağyar Anavatan Partisi
Ali Dizdaroğlu
Mustafa Çakaloğlu
Sudi Türel
Aydın Güven Gürkan Halkçı Parti
Kadri Altay Milliyetçi Demokrasi Partisi
Haluk Bayülken
Artvin Ahmet Doğru Anavatan Partisi
Hüseyin Şen
Nevzat Bıyıklı
Aydın Mehmet Özalp Anavatan Partisi
Nabi Sabuncu
Halil Nüzhet Goral Halkçı Parti
Osman Esgin Tipi
Ertuğrul Gökgün Milliyetçi Demokrasi Partisi
İskender Cenap Ege
Balıkesir İsmail Dayı Anavatan Partisi
Necat Tunçsiper
Şerafettin Toktaş
Cahit Tutum Halkçı Parti
Davut Abacıgil
Mehmet Fenni İslimyeli Milliyetçi Demokrasi Partisi
Mustafa Tosun Çorapçıoğlu
Bilecik Recep Kaya Anavatan Partisi
Yılmaz Demir Halkçı Parti
Bingöl Hakkı Artukarslan Anavatan Partisi
Mehmet Ali Doğuşlu
Bitlis Kamran İnan Milliyetçi Demokrasi Partisi
Faik Tarımcıoğlu
Rafet İbrahimoğlu
Bolu Ahmet Şamil Kazokoğlu Anavatan Partisi
Fuat Öztekin
Kazım Oksay
Seçkin Fırat
Turgut Yaşar Gülez Milliyetçi Demokrasi Partisi
Burdur Ali Kemal Erdem Anavatan Partisi
Fethi Çelikbaş
Necip Oğuzhan Artukoğlu
Bursa Ahmet Kurtcebe Alptemoçin Anavatan Partisi
Fahir Sabuniş
İlhan Aşkın
Kemal İğrek
Mehmet Memduh Gökçen
Mustafa Ertuğrul Ünlü
Mehmet Azizoğlu Halkçı Parti
Mehmet Kemal Gökçora
Ahmet Sabahattin Özbek Milliyetçi Demokrasi Partisi
İsmet Tavgaç
Çanakkale Ayhan Uysal Anavatan Partisi
Nadir Pazarbaşı
Onural Şeref Bozkurt Halkçı Parti
Cafer Tayyar Sadıklar Milliyetçi Demokrasi Partisi
Çankırı Ahmet Özkan Anavatan Partisi
Saffet Sakarya
İlker Tuncay
Çorum İhsan Nazmi Tombuş Anavatan Partisi
Ünal Akkaya
Ali Rıza Akaydın Halkçı Parti
Mehmet Besim Göçer
Ali Ayhan Çetin Milliyetçi Demokrasi Partisi
Denizli Aycan Çakıroğulları Anavatan Partisi
Muzaffer Arıcı
Halil İbrahim Şahin Halkçı Parti
Mustafa Kani Bürke
İsmail Şengün Milliyetçi Demokrasi Partisi
Diyarbakır Cevdet Karakurt Anavatan Partisi
Özgür Barutçu
Hayrettin Ozansoy Halkçı Parti
Kadir Narin
Şeyhmus Bahçeci
Ahmet Sarp Milliyetçi Demokrasi Partisi
Mahmut Altunakar
Edirne İsmail Üğdül Anavatan Partisi
Türkan Turgut Arıkan
Muhittin Yıldırım Halkçı Parti
Seyit Hüsamettin Konuksever
Elazığ Mehmet Özdemir Anavatan Partisi
Naci Taşel
Nevzat Yağcı
Zeki Yavuztürk
Erzincan Yıldırım Akbulut Anavatan Partisi
Metin Yaman
Veysel Varol Halkçı Parti
Erzurum İlhan Aras Anavatan Partisi
Mustafa Rıfkı Yaylalı
Sabahattin Aras
Togay Gemalmaz
Hilmi Nalbantoğlu Halkçı Parti
Ebubekir Akay Milliyetçi Demokrasi Partisi
Sabahattin Eryurt
Eskişehir Cemal Büyükbaş Anavatan Partisi
İsmet Oktay
Mustafa Balcılar
Mehmet Nuri Üzel Halkçı Parti
Münir Sevinç
Gaziantep Ahmet Ata Aksu Anavatan Partisi
Mustafa Rüştü Taşar
Ünal Yaşar
Mehmet Hayri Osmanlıoğlu Halkçı Parti
Süleyman Koyuncugil
Feyzullah Yıldırır Milliyetçi Demokrasi Partisi
Galip Deniz
Giresun Ahmet Yılmaz Anavatan Partisi
Burhan Kara
Yavuz Köymen
Ahmet Cevdet Karslı Halkçı Parti
Turgut Sera Tirali Milliyetçi Demokrasi Partisi
Gümüşhane Akif Kocaman Anavatan Partisi
İbrahim Turan
Mahmut Oltan Sungurlu
Hakkâri Lezgin Önal Halkçı Parti
Mehmet Sait Erol
Hatay Hamit Melek Anavatan Partisi
Kamran Karaman
İhsan Gürbüz Halkçı Parti
Mustafa Çelebi
Tevfik Bilal
Abdurrahman Demirtaş Milliyetçi Demokrasi Partisi
Murat Sökmenoğlu
Isparta Fatma Mihriban Erden Anavatan Partisi
İbrahim Fevzi Yaman
Metin Ataman
Mustafa Kemal Togay
İçel (Mersin) Hikmet Biçentürk Anavatan Partisi
İbrahim Aydoğan
Rüştü Kazım Yücelen
Ali İhsan Elgin Halkçı Parti
Durmuş Fikri Sağlar
Edip Özgenç
Mehmet Kocabaş Milliyetçi Demokrasi Partisi
İstanbul Turgut Özal Anavatan Partisi
Ali Tanrıyar
Tınaz Titiz
Fazıl Osman Yöney
İbrahim Özdemir
Behiç Sadi Abbasoğlu
Bülent Akarcalı
Bedrettin Doğancan Akyürek
Vehbi Dinçerler
Hayrettin Elmas
Halil Orhan Ergüder
Yaşar Albayrak
Ömer Ferruh İlter
Safa Giray
Recep Ercüment Konukman
Leyla Yeniay Köseoğlu
Altan Kavak
Mucip Ataklı Halkçı Parti
Sabit Batumlu
Ömer Necati Cengiz
Hüseyin Avni Güler
Yılmaz İhsan Hastürk
Mehmet Kafkaslıgil
Feridun Şakir Öğünç
Tülay Öney
Kemal Özer
Günseli Özkaya
İbrahim Halil Ural
Reşit Akif Ülker
Bilal Şişman
Bülend Ulusu Milliyetçi Demokrasi Partisi
Namık Kemal Şentürk
Doğan Kasaroğlu
İmren Aykut
Arife Necla Tekinel
Ahmet Memduh Yaşa
İzmir Kaya Erdem Anavatan Partisi
Burhan Cahit Gündüz
Özdemir Pehlivanoğlu
Suha Tanık
Vural Arıkan
Ali Aşkın Toktaş Halkçı Parti
Burcan Emirbayer
Fikret Ertan
Hakkı Yılmaz Önen
Hayrullah Olca
Hüseyin Aydemir
Mahmut Akkılıç
Mehmet Rüştü Şardağ
Turgut Sunalp Milliyetçi Demokrasi Partisi
Işılay Saygın
Ahmet Süter
Kahramanmaraş Alaeddin Kısakürek Anavatan Partisi
Ali Topçuoğlu
Mehmet Onur
Mehmet Turan Bayazıt Halkçı Parti
Ülkü Söylemezoğlu Milliyetçi Demokrasi Partisi
Rıfat Bayazıt
Kars İlhan Aküzüm Anavatan Partisi
Sabri Aras
Ömer Kuşhan Halkçı Parti
Halis Soylu
Aziz Kaygısız Milliyetçi Demokrasi Partisi
Musa Öğün
Kastamonu Erol Bülent Yalçınkaya Anavatan Partisi
Şaban Küçükoğlu
Hüseyin Sabri Keskin Milliyetçi Demokrasi Partisi
Sadettin Ağacık
Kayseri Cengiz Tuncer Anavatan Partisi
İbrahim Özbıyık
Mustafa Şahin
Nuh Mehmet Kaşıkçı
Mehmet Üner Halkçı Parti
Muzaffer Yıldırım
Mehmet Sedat Turan Milliyetçi Demokrasi Partisi
Kırklareli Cemal Özbilen Anavatan Partisi
Erol Ağagil Halkçı Parti
Şükrü Babacan
Kırşehir İsmet Ergül Anavatan Partisi
Mehmet Budak
Tevfik Güneş Halkçı Parti
Kocaeli Abdulhalim Aras Anavatan Partisi
Mustafa Batgün
Osman Nuri Akyol
Orhan Otağ Halkçı Parti
Yusuf Salih Güngörmez
Konya Abdullah Tenekeci Anavatan Partisi
Abdurrahman Bozkır
Altınok Esen
Kadir Demir
Kemal Or
Nihat Harmancı
Saffet Sert
Ziya Ercan
Emin Fahrettin Özdilek Halkçı Parti
Sabri Irmak
Salim Erel
Haydar Koyuncu Milliyetçi Demokrasi Partisi
Vecihi Akın
Kütahya Ahmet Büyükuğur Anavatan Partisi
Ahmet Ekici
Mustafa Kalemli
Mustafa Uğur Ener
Abdurrahman Necati Kara'a Milliyetçi Demokrasi Partisi
Malatya Ahmet İlhami Kösem Anavatan Partisi
Fahri Şahin
Metin Emiroğlu
Talat Zengin
Ayhan Fırat Halkçı Parti
İlhan Dinçel
Manisa İsmail Özdağlar Anavatan Partisi
Mehmet Gürbüz Şakranlı
Mehmet Timur Çınar
Mekin Sarıoğlu
Münir Fuat Yazıcı
Abdullah Çakırefe Halkçı Parti
Şen İsmet Turhangil
Mustafa İzci Milliyetçi Demokrasi Partisi
Mardin Beşir Çelebioğlu Anavatan Partisi
Mehmet Necat Eldem
Kenan Nuri Nehrozoğlu Halkçı Parti
Abdulkerim Yılmaz Erdem Milliyetçi Demokrasi Partisi
Süleyman Çelebi
Muğla Ahmet Altıntaş Anavatan Partisi
Mehmet Umur Akarca
İdris Gürpınar Halkçı Parti
Muzaffer İlhan Milliyetçi Demokrasi Partisi
Muş Alaattin Fırat Anavatan Partisi
Atilla Sın
Nazmi Önder Milliyetçi Demokrasi Partisi
Nevşehir Ali Babaoğlu Anavatan Partisi
Faruk Dırık
Hacı Turan Öztürk
Niğde Birsel Sönmez Anavatan Partisi
Haydar Özalp
Mustafa Sabri Güvenç
Arif Toprak Halkçı Parti
Emin Alpkaya Milliyetçi Demokrasi Partisi
Ordu İhsan Nuri Topkaya Anavatan Partisi
Nabi Poyraz
Şükrü Yürür
Bahriye Üçok Halkçı Parti
Hüseyin Avni Sağesen
Ali Mazhar Haznedar Milliyetçi Demokrasi Partisi
Rize Ahmet Mesut Yılmaz Anavatan Partisi
Arif Şevket Bilgin
Fehmi Memişoğlu Milliyetçi Demokrasi Partisi
Turgut Halit Kunter
Sakarya Mustafa Kılıçaslan Anavatan Partisi
Mümtaz Özkök
Nihat Akpak
Turgut Sözer Halkçı Parti
Ayhan Sakallıoğlu Milliyetçi Demokrasi Partisi
Samsun Berati Erdoğan Anavatan Partisi
Gülami Erdoğan
İlyas Aktaş
Mehmet Aydın
Mehmet Muhlis Arıkan
Süleyman Yağcıoğlu
Hasan Altay Halkçı Parti
İbrahim Tayyar
Fahrettin Uluç
Şanlıurfa Mustafa Demir Anavatan Partisi
Osman Doğan
Vecihi Ataklı Halkçı Parti
Aziz Bülent Öncel Milliyetçi Demokrasi Partisi
Bahri Karakeçili
Siirt Aydın Baran Anavatan Partisi
Rıza Tekin Halkçı Parti
Nejdet Naci Mimaroğlu Milliyetçi Demokrasi Partisi
Mehmet Abdurrezak Ceylan
Sinop Halit Barış Can Halkçı Parti
Özer Gürbüz
Hilmi Biçer Milliyetçi Demokrasi Partisi
Sivas Mehmet Mükerrem Taşçıoğlu Anavatan Partisi
Mahmut Karabulut
Ahmet Turan Soğancıoğlu
Mustafa Kemal Palaoğlu Halkçı Parti
Ruşan Işın
Şevki Taştan
Yılmaz Altuğ Milliyetçi Demokrasi Partisi
Tekirdağ Ahmet Karaevli Anavatan Partisi
Ali Rıfkı Atasever
Salih Alcan Halkçı Parti
Selçuk Akıncı
Tokat Mehmet Zeki Uzun Anavatan Partisi
Metin Gürdere
Selim Koçaker
Talat Sargın
Cemal Özdemir Halkçı Parti
Enver Özcan
Trabzon Necmettin Karaduman Anavatan Partisi
Fahrettin Kurt
Eyüp Aşık
Mehmet Kara Halkçı Parti
Yusuf Ziya Kazancıoğlu
Osman Bahadır Milliyetçi Demokrasi Partisi
Tunceli Ali Rıdvan Yıldırım Halkçı Parti
Musa Ateş
Uşak Mehmet Topaç Anavatan Partisi
Mümtaz Güler
Yusuf Demir Halkçı Parti
Van Hüseyin Aydın Arvasi Anavatan Partisi
Mirza Kurşunluoğlu
Ferit Melen Milliyetçi Demokrasi Partisi
Fevzi Necdet Erdinç
Yozgat Ahmet Bağçeci Anavatan Partisi
Lütfullah Kayalar
Mahmut Orhon
Selahattin Taflıoğlu Halkçı Parti
Hüseyin Mükerrem Hiç Milliyetçi Demokrasi Partisi
Zonguldak Engin Cansızoğlu Anavatan Partisi
Hasan Pertev Aşçıoğlu
Veysel Atasoy
Cahit Karakaş Halkçı Parti
İsa Vardal
Muhteşem Vasıf Yücel
Rıza Öner Çakan
Sinan Fevzi Fırat Milliyetçi Demokrasi Partisi

Ara Seçim[değiştir | kaynağı değiştir]

28 Eylül 1986 11 seçim bölgesindeki boş milletvekilliği için seçim yapıldı. ANAP 6, DYP 4, SHP 1 milletvekili kazandı.[1]

Milletvekili Seçim Bölgesi Siyasi Parti
Vahit Melih Halefoğlu Ankara Anavatan Partisi
Mahmut Sönmez Bingöl
Sait Ekinci Burdur
Hasan Celal Güzel Gaziantep
Hüsnü Doğan İstanbul
Akın Gönen Niğde
Ümit Canuyar Manisa Doğru Yol Partisi
Sümer Oral Manisa
Hüsamettin Cindoruk Samsun
Köksal Toptan Zonguldak
Erdal İnönü İzmir Sosyaldemokrat Halkçı Parti

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1.   EYLÜL 1986