Theodore "T-Bag" Bagwell

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(T-Bag sayfasından yönlendirildi)
Prison Break karakteri
Theodore "T-Bag" Bagwell
İlk görünüş (1x02)
Sezon 1,2,3,4,5
Canlandıran Robert Knepper
Bilgi
Rol(ler)
  • Fox River'da hükümlü
  • Sona'da hükümlü
  • Kaçak
  • Fox River'da hükümlü
  • Kaçak
  • Fox River'da hükümlü (Breakout Kings)
Mevcut durum Aktif
Suçu 6 defa adam kaçırma, tecavüz, birinci derece cinayet (Fox River)
Ceza Şartlı tahliyesiz ömür boyu hapis (Fox River)

Theodore "T-Bag" Bagwell Fox'un Prison Break isimli dizisinin karakterlerinden biri.Robert Knepper tarafından canlandırılmaktadır.

Theodore Bagwell, yani kendine seslenilmesini istediği şekilde T-Bag adam kaçırma, tecavüz ve cinayet suçlarından şartlı tahliyesiz ömür boyu hapse mahkûm edilmiştir.

Riots, Drills and the Devil bölümde babasının Down Sendromlu kız kardeşine tecavüz etmesi sonucu doğduğunu öğreniyoruz. Defalarca mahkeme tarafından vandalizm ve hayvanlara işkenceden suçlandıktan sonra 10 yaşındaki Bagwell 4. sınıf öğretmeninin evini yakmaya çalışırken yakalandı ve çocuklar için açılan bir bakımevine gönderildi. Orada beyazların üstünlüğünü savunan bir çeteyle karşılaştı.[1]

Bagwell büyüdükçe suçları daha ağır bir hal almaya başladı; kötü davranış, ölümcül bir silahla saldırı, cinayete teşebbüs ve nihayetinde çocuk kaçırma, tecavüz ve cinayet. İşte bu ciddi suçlar yüzünden Bagwell, Alabama’nın maksimum güvenlikli Donaldson hapishanesine yollandı ki burada hemen beyazlar grubunun lideri oldu. Hatta Bagwell’in altında, bu grup o kadar güçlendi ki Donaldson’ın müdürü grubu dağıtıp üyeleri ülkedeki çeşitli hapishanelere nakletmek zorunda kaldı. Aslında Bagwell, Fox River’a geldiğinde bu gruptan eser yoktu. Ancak karizmatik “T-Bag” sayesinde, iki buçuk yıl sonra cezaevindeki en güçlü gruplardan biri oldu.

Görünüm[değiştir | kaynağı değiştir]

T-Bag dizinin ana karakterleri arasındadır. Birinci sezonun ikinci bölümü olan "Allen"'de T-bag devamlı karakterleri arasında girer.

1. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Hapsedilmeden önce, Bagwell yetkililerden kaçar, daha önceki evliliğinden iki çocuğu olan dul Susan Hollander ile ilişkisine devam etmektedir. Susan onu Amerika'nın en çok arananlar listesinde görünce polise haber verir. Bagwell altı adam kaçırma, tecavüz ve cinayetten Alabama'daki Donaldson Hapishanesine gönderilir. T-Bag gerçek aşkı Susan'da bulduğunu ve değişmeye çalıştığını fakat Susan'nın ona ihanet etmesinden sonra tekrar bir "canavara" dönüştüğünü söyler.

Michael Scofield (Wentworth Miller) Fox River'a geldikten sonra T-Bag oyun arkadaşı olması için onu tuzağa düşürmeye çalışır fakat başarılı olamaz. Irksal isyan sırasında "özel arkadaşı" ölümcül yara alır. Bunu Scofield'ın yaptığını düşünür, T-Bag öç almak ister fakat John Abruzzi onu durdurur.

İkinci isyan sırasında T-Bag kaçışı öğrenir ve eğer Michael ve diğerleri onu da aralarına almazlarsa diğer mahkûmlara söylemekle tehdit eder, başka seçenekleri olmadığından teklifi kabul ederler. Grup kaçış için çok kalabalık olduklarını fark ettikleri zaman, Abruzzi T-Bag'e takımdan ayrılmasını veya öldürüleceğini söyler. Misilleme olarak T-Bag Abruzzi'nin boğazını keser fakat onu öldürmeyi başaramaz.

T-Bag, Abruzzi'ye ikinci defa saldıracağı zaman C-Note onu durdurur ve Abruzzi'ye buradan çıktıkları zaman ihtiyaçları olduğunu söyler.

T-Bag, Scofield ve diğer altı mahkûmla Fox River'dan kaçtıktan sonra hayatını garanti altına almak için kendini Michael'a kelepçeler. Abruzzi sonunda ondan öcünü alır elini balta ile keser, ciddi şekilde yaralanmıştır ve onu orada ölüme terk ederler. T-Bag, kaçakları yakalamak için peşlerinden gider.

2. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Tek başına kaldıktan sonra elini iyileştirmenin bir yolunu arar. Veterineri anestezi yapmadan elini dikmesi için zorlar. T-Bag onu öldürür ve elbiselerini değiştirip arabasını alır. Saçlarını kimyasalla sarıya boyar ve Charles Westmoreland'ın D. B. Cooper'ın sakladığı paralarını almak için Utah'a doğru yola çıkar.

T-Bag kandırdığı başka bir adamın arabasını alarak yakalanmaktan kurtulur. T-Bag genç bir kızı baştan çıkartmaya çalışırken kızın babası ile kavga eder. T-Bag kavgayı kazanır ve adamın arabasını alarak Tooele, Utah'a Lincoln ve Michael'dan önce varmak için yola çıkar.

T-Bag Tweener'la birlikte Westmoreland'ın paraları nereye gömdüğünü gösteren haritayı çalar. Daha sonra Lincoln ve Michael onu yakalar ve oda ezberledikten sonra haritayı yer. Lincoln ve Michael paraları bulmak için onu da yanlarına almak zorunda kalır. Westmoreland'ın paralarının bulunduğu yeri kazmak için C-Note ve Sucre gruba sonradan katılır. T-Bag orada oturan birini rehin alınca durum değişir. Onlar parayı ele geçirdikten sonra, T-Bag para dolu çantayı gazete dolu başka bir çantayla değiştirerek onları kandırır, sonra Sucre silah ile garaja gelip paranın hepsini ona verilmesini talep eder. Bunun üzerine içi gazete dolu çantayı alarak oradan uzaklaşır.

T-bag asıl çantadaki paralar ile oradan ayrılır ve beş milyon doları bir tren istasyonundaki bir dolaba kilitler, T-Bag tutuklanmadan önce âşık olduğu Susan'ı bulmaya gider fakat Brad Bellick ve Roy Geary'ye yakalanır. Beş milyon doların yerini öğrenmek için ona işkence yaparlar, o anahtarı yutar ve onlar da anahtarı dışarı çıkarmak için uğraşırlar. Bellick polis çağırır ve ayrılmadan önce T-Bag'i kalorifer peteğine bağlar. Polislerin sesini duyan T-bag oradan kaçmak için elini koparmak zorunda kalır.

Pratt, Kansas'ta T-Bag barda savaş gazisi bir adamla tanışır, sonra adama aniden saldırır ve adamın protez kolunu çalar. Sonra Denise adında bir postacı ile tanışır, Susan Hollander'ın adresini öğrene bilmek için onu kandırır ve ilişkiye girer. Denise onun arandığını görür ve T-Bag "keşke bunu görmemiş olsaydın" der ve onu öldürür.

T-Bag Susan Hollander'ın Ness City, Kansas'taki evine gider ve kendini içeri davet ettirir. O Susan'a hayatının aşkı oluduğunu söylemekte ısrarcıdır. T-Bag tekrar Hollanderlarla aile hayatına başlar, çocuklar onun suçlu olduğunu bilmemektedir. Oyun oynarlarken, Susan sakladığı silahını almaya gider, T-bag onu bulur ve alır. Bu duruma çok sinirlenir ve aileyi rehin alır ve ön kapıyı tahta ile kapatır.

Susan'nın bir arkadaşı öğle yemeği için gelir, T-Bag şüphe uyandırmadan onu cezbeder. Susan'nın arkadaşı Hollanderları ve T-Bag'i kitap kulübüne davet eder, T-Bag aileyi ayrıkamak için zorlar.

T-Bag aileyi çocukken yaşadığı Alabama'daki eve götürür, flashbekte T-Bag çocukken başarılı bir öğrencidir fakat babası ona cinsel tacizde bulunur. T-Bag entelektüel kelime bilgisini babasından öğrendiğini söyler, onu sözlükten eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri ezberlemek için babasının zorladığını söyler. T-Bag gezegenin son Bagwell ailesini oluşturacağı için mutludur, Susan'a çocuklarıyla birlikte bir aile kurmaları için yalvarır. Susan reddeder, T-Bag onu zorlar ve çocukları kilere kapatır. T-Bag dalgın dalgın bir baltaya bakmaktadır. Biri 911'i aramıştır ve polisler onları kurtarır. (911 t-bag in kendisi aramıştır çünkü susan polisler onları almaya geldiğinde burada olduğumuzu kimse bilmiyordu ki demiştir) T-Bag yolun karşısında ağlamaktadır yerde açık kalmış bir telefon vardır, kalbi kırılmıştı. T-Bag Sona adlı bölümde nezarethaneye düşer.

3. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael Scofield ile adeta bir cehennem olan Panama'daki Sona hapishanesine düşen T-Bag burada da ortama ayak uydurmakta gecikmez. Kıdemli bir mahkûm tarafından yönetilen cezaevinde bu mahkûmla yakınlaşan T-Bag en azından oradaki yaşamını daha kolaylaştırmıştır. Daha sonra Scofield'a tehditler yağdırır. Bunun sayesinde de Scofield ve arkadaşlarıyla beraber hapishaneden kaçar. Ancak kaçışın sonlarına doğru yakalanır ve tekrar hapishaneye atılır. Burada bir ayaklanma çıkartır ve hapishaneden kaçar.

4. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda da kendinden beklenen performansı fazlasıyla göstermiştir. Burada öğrendik ki, kendisi aynı zamanda olgun kadınlarla ilişkiye girmekte zorluk çekiyormuş. Sara Tancredi, 21'inci bölümde, kendisine tecavüz etmek isteyen T-Bag e, tecavüzlerin, cinayetlerin, acı çektirmelerinin nedeninin seks yapamaması olduğunu, kendisinde nörolojik ED (erectile dysfunction) olduğunu, muhtemelen çocukken maruz kaldığı cinsel tacizden kaynaklandığını ifade etmiştir. Şirket çökertildikten sonra Paul Kellerman ekibin üyelerini serbest bırakacak bir doküman yazdırır ve ekibe imzalatır. Kellerman T-Bag için doküman çıkartmaz çünkü Burrows ve Scofield'ın insafına bırakmıştır. Burrows ve Scofield T-Bag'in yanına gider ve T-Bag merhamet dileyerek yalvarmaya başlar, Scofield ve Burrows bunu reddeder ve T-Bag Fox River Eyalet Hapishanesi'ne geri gönderilir.

Breakout Kings[değiştir | kaynağı değiştir]

Breakout King'de T-bag yeniden karşımıza çıkıyor. T-Bag Fox River'dan nakil sırasında kaçıyor.Nakil kamyonunda el proteziye bir gardiyanı öldürüyor.Ve gardiyanın silahını alıp şoförü öldürüyor. Daha sonra üstüne üstüne adam öldürüyor. Breakout ekibi T-Bag'i yakalamaya çalışıyor. Sonunda Breakout ekibi kaçma işlemini sırf annesini görebilmek için yaptığını anlıyor. Daha sonra tekrar hapse atılıyor. T-bag Breakout Kings'in 3. bölümünde yer almaktadır.

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Theodore "T-Bag" Bagwell biyografisi 28 Mart 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Fox Broadcasting Company.

T-Bag Heroes'ta.[ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]