Tıva Cumhuriyetinin devlet taltiflerinin dizimi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tuva Cumhuriyeti Devlet Ödülleri - Tuva Cumhuriyeti Yüksek Hural (Parlamento) tarafından Tuva Cumhuriyeti Yasası uyarınca "24 Aralık1992 tarihli, № 388 karara göre onaylanan mükafatlardır.[1]

Tyva Cumhuriyeti Devlet ödülleri, devlet inşasına, ekonomiye, bilime, kültüre, sanata ve eğitime, hukukun üstünlüğüne, sağlığın ve yaşamın korunmasına, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunmasına, eğitimlerine, spor gelişimine, anavatanın korunmasına ve güvenliğin sağlanmasına, cumhuriyetteki faal hayır işlerine ve diğer benzer etkinliklere büyük katkılarından dolayı Cumhuriyet vatandaşlarına verilir. Yasaların öngördüğü durumlarda, devlet ödülleri çeşitli organizasyonel ve yasal biçimlerdeki kuruluşlara verilebilir.

Tuva Cumhuriyeti devlet ödülleri sistemi şunları içerir:

  • Tuva Cumhuriyeti Nişanı;
  • I., II. ve III. derece "Buyan-Badırgı" madalyası;
  • Tuva Cumhuriyeti'nin "Büyük Emek İçin" madalyası;
  • "Tuva Cumhuriyeti'nin Ana Kahramanı" adlı unvanı;
  • "Tuva Cumhuriyeti Fahri Vatandaşı" unvanı;

Ödüllerin listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Emir[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotoğraf ödülleri Ödül adı İşletmenin tarihi Ödül kuralları Kaynak




</br>



</br>



</br>



</br>
Tuva Cumhuriyeti Nişanı 24 Aralık 1992 Tuva Cumhuriyeti Nişanı, Rusya Federasyonu vatandaşları, yabancı vatandaşlar ve çeşitli örgütsel ve yasal formlardan oluşur.

Tuva Cumhuriyeti Nişanı ile ödüllendirildi:

  • sanayi, tarım, inşaat, ulaşım, iletişim, ticaret ve ulusal ekonominin diğer alanlarında ve ayrıca devlet kooperatifi, girişimcilik, çiftçilik ve çiftçilik faaliyetlerinin geliştirilmesinde büyük başarılar için;
  • bilim, kültür, edebiyat ve sanat, hukuk ve düzen, güvenlik ve güvenlik, büyüyen neslin eğitimindeki başarılar, yüksek nitelikli personelin eğitimi, nüfusa tıbbi hizmetler, fiziksel kültür ve sporun geliştirilmesi alanlarında özel hizmetler için;
  • BDT cumhuriyetleri ve diğer ülkelerle kapsamlı dostluk, ekonomik, bilimsel-teknik ve kültürel bağların geliştirilmesine ve derinleştirilmesine aktif katılım için;
  • özellikle etkin devlet ve kamu faaliyetleri için;
  • cumhuriyete diğer özel üstün hizmetler için.

Tuva Cumhuriyeti Nişanı göğsün sol tarafında giyilir ve Rusya Federasyonu ve SSCB'nin devlet ödüllerinden sonra bulunur.

Emri verilen kuruluşların başkanları, emrin tutulduğu yerleri, korunmasını ve kuruluş çalışanlarının onu tanıma fırsatlarını belirler.

24 Aralık 1992 tarih ve 388 sayılı Tuva Cumhuriyeti Kanunu "Tuva Cumhuriyeti Devlet Ödülleri Hakkında" 11 Ağustos 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ---
"Buyan-Badırga" Düzeni

ben derece

14 Haziran 2012 Tuva Cumhuriyeti'nin sosyo-ekonomik kalkınmasına, araştırma faaliyetlerine, kültür ve sanatın gelişmesine, özellikle spordaki üstün başarıların yanı sıra halklar arasındaki barış, dostluk ve işbirliğinin güçlendirilmesine önemli katkılarda bulundu. yabancılara ve vatansız kişilere de Badyrgi Nişanı verilebilir. "Buyan-Badırga" emri, çeşitli organizasyonel ve yasal formların organizasyonu için verilebilir.

Siparişin verilmesi, III dereceden I dereceye kadar sırayla gerçekleştirilir.

Kazananlar, siparişin derecesine bağlı olarak bir defaya mahsus nakit ödül alacaklardır.

1. derece "Buyan-Badyrga" düzeni kurdeleye, 2. ve 3. derece dereceler ise göğsün sol tarafına giyilir.

"Buyan-Badırgı" emri verilen kuruluşların başkanları, emrin tutulduğu yerleri, korunmasını ve kuruluş çalışanlarının onu tanıma fırsatlarını belirler.

14 Haziran 2012 tarih ve 1378 sayılı Tuva Cumhuriyeti Kanunu "Tuva Cumhuriyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair" Tuva Cumhuriyeti Devlet Ödülleri Hakkında " 11 Temmuz 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
"Buyan-Badırga" Düzeni

II derece

14 Haziran 2012 I derecesinin "Buyan-Badırga" derecesini verme kurallarına bakınız . 14 Haziran 2012 tarih ve 1378 sayılı Tuva Cumhuriyeti Kanunu "Tuva Cumhuriyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair" Tuva Cumhuriyeti Devlet Ödülleri Hakkında " 11 Temmuz 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
"Buyan-Badırga" Düzeni

III derece

14 Haziran 2012 I derecesinin "Buyan-Badırga" derecesini verme kurallarına bakınız . 14 Haziran 2012 tarih ve 1378 sayılı Tuva Cumhuriyeti Kanunu "Tuva Cumhuriyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair" Tuva Cumhuriyeti Devlet Ödülleri Hakkında " 11 Temmuz 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Rozetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödül fotoğrafı Ödülün adı Kuruluş tarihi Ödül kuralları Kaynak




</br>



</br>



</br>



</br>
"Tuva Cumhuriyeti'nin Sosyal Korumasında Mükemmellik" Rozeti 2019 "Tuva Cumhuriyeti Sosyal Korumada Mükemmellik" rozeti, Tuva Cumhuriyeti'nin emek, istihdam ve sosyal koruma sektöründeki çalışanlara dürüst ve kusursuz çalışma, mesleki beceriler ve en az 10 yıllık iş tecrübesi için verilir.

Rozet, Tuva Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı tarafından imzalanan emir uyarınca verilir.

Rozetin takdimi Tuva Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı veya onun adına ödül alan kişinin çalıştığı ekipteki diğer görevliler tarafından ciddi bir atmosferde gerçekleştirilir.

Rozetle ödüllendirilen kuruluşlar pahasına bir defaya mahsus nakit ödüller verilir.

"Tuva Cumhuriyeti Sosyal Korumasında Mükemmellik" işaretine ilişkin düzenlemeler
Ödül fotoğrafı Ödülün adı Kuruluş tarihi Ödül kuralları Kaynak
Tuva Cumhuriyeti Kültür ve Sinema Bakanlığı Ödülü Mart 2011 Tuva Cumhuriyeti Kültür ve Sinema Bakanlığı'nın ödülleri, kültür ve sanat emekçilerini motive etmek ve moral olarak canlandırmak amacıyla Mart 2011'de Tuva Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından kurulmuştur.

Kültür ve sanat alanında toplam 9 yıllık ödül belirlendi.

Tuva Cumhuriyeti'nin cumhuriyet ve belediye kültür ve sanat kurumlarına, kurum başkanlarına, yaratıcı ekiplerine, profesyonellikleri ve yüksek ahlaki değerlerine, kültür ve sanat alanında genç isimlere geçmiş takvimde rekabet esasına göre ödüller veriliyor. dönem.

Tuva Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı'nın kültür ve sanat alanında yıllık ödüllerinin sunumu

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]