Tılsımlı Gelinlik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tılsımlı Gelinlik
愛天使伝説ウェディング・ピーチ
(Ai Tenshi Densetsu Wedingu Pīchi)
TürMahō shōjo
Manga
YazarSukehiro Tomita
Nao Yazawa
YayımcıJaponya Şōgakukan
Cilt sayısı6
Anime televizyon dizisi
YönetmenKunihiko Yuyama
Yapımcı
  • Hirofumi Umeshita
  • Keisuke Iwata
  • Takao Asaga
SenaristSukehiro Tomita
Müzik
  • Tomoki Hasegawa
  • Hiroyuki Kouzou
StüdyoOLM, Inc.
Lisans
KanalTV Tokyo
Diğer kanallar
Yayın tarihi 5 Nisan 1995 27 Mart 1996
Bölüm sayısı51
Orijinal video animasyonu
Wedding Peach DX
YönetmenKunihiko Yuyama
Yapımcı
  • Hirofumi Umeshita
  • Koji Iwakawa
  • Shukichi Kanda
SenaristKunihiko Yuyama
MüzikHiroyuki Kouzu
StüdyoOLM, Inc.
Lisans
Yayın tarihi 24 Aralık 1996 25 Temmuz 1997
Bölüm sayısı4
Oyun
PlatformSuper Famicom
Oyun
Jama-P Panic!
TürBulmaca
PlatformGame Boy
Oyun
Wedding Peach: Doki Doki Oiro-naoşi
Fashion Dai-sakusen
PlatformPlaystation
Manga
Wedding Peach: Young Love
YazarNao Yazawa
YayımcıJaponya Şōgakukan
Cilt sayısı1

Tılsımlı Gelinlik (愛天使伝説ウェディング・ピーチ, Ai Tenşi Densetsu Wedingu Pīçi, Aşk Meleğinin Efsanesi: Wedding Peach), Şōgakukan'ın Ciao dergisinde yayınlanan, Nao Yazawa ve Sukehiro Tomita'nın shoujo manga serisidir. Kuzey Amerika'da VIZ Media tarafından çevrildi ve yayınlandı, toplamda altı cilttir.

Manga daha sonra, Kunihiko Yuyama tarafından yönetilen ve 51 bölüm süren bir anime televizyon serisine uyarlandı. TV Tokyo'da, 5 Nisan 1995 - 27 Mart 1996 tarihleri arasında yayınlandı. Ayrıca 2 ekstra bölümü (Ai Tenshi Robot: Wedding Peach ve Ai Tenshi Sentai) ve 1996'da çıkan 4 bölümlük devam OVA'sı (Wedding Peach DX) vardır.

KSS, TV Tokyo ve NAS ortak yapımı olan animenin Kuzey Amerika'da dağıtım lisansını ADV Films aldı ve TV serisi ile OVA'yı toplamda on DVD olarak piyasaya çıkardı.

2004'te, özellikle aylık dergi Şogaku Sannensei ("İlkokul Üçüncü Sınıf Öğrencisi") için yapılan Wedding Peach hikâyelerinden derlenen Wedding Peach: Young Love çıktı. Derginin hedef kitlesine uyması için, Wedding Peach'in "Young Love" versiyonu; daha genç görünen karakterler, daha az karmaşık hikâyeler ve daha basit diyaloglar içermektedir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye, Melek Dünyası ve Şeytan Dünyası arasında sorunlar yaşayan Momoko Hanasaki adlı ortaokul öğrencisini anlatır. Her şey, Pluie isimli bir şeytan, Momoko'nun annesinin yüzüğünü çalmaya çalıştıktan sonra Afrodit'in, Momoko'ya, onun efsanevi Aşk Meleği Wedding Peach (Düğün Şeftalisi) olduğunu ve annesi Sakura'nın yerini alarak Aziz Bir Şey Dörtlüsü (Saint Something Four)'nü bulup koruması gerektiğini söylemesi ile başlar. Artık Momoko sevginin kutsallığını, Reine Devila ve buyruğu altındakilerden korumak zorundadır.

Yuri Tanima (Melek Zambak) ve Hinagiku Tamano (Melek Papatya) arkadaşı olan diğer Aşk Melekleri'dir. Bir de, başlangıçta Reina Devila'nın kölesi olan Jama-P'ye sahiptir. Momoko, aslında Şeytan Dünyası'ndaki Rafaal kabilesinin yarı şeytan savaşçısı olan ve adı da Viento olan Yousuke Fuuma'ya aşıktır; Yousuke'nin babası Uragano, tesadüfen, her şeyden önce Celeste'yi (Sakura) ve kendisini Dünya'ya gönderen kişidir. Yuri, futbol takımının kaptanı, Yanagiba'ya yani Melek Limone'ye âşıktır.

Japon ortaokul öğrencilerinin normal hayatlarını yaşamaya çalışırken Aşk Melekleri, dünyayı sevgiyle korumak ya da içinde nefretten başka bir şey olmayan bir dünyada yaşamak zorundadırlar.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Momoko Hanasaki (花咲 ももこ, Hanasaki Momoko)/Dügün Şeftalisi
Seiyuu: Kyoko Hikami

Serinin baş karakteri. Momoko anne tarafından yarı melektir ve sevgiyi yok etmeye niyetlenmiş şeytanlarla savaşmakla görevlendirilmiş bir Aşk Meleği olan Wedding Peach (Dügün Şeftalisi)'e dönüşme gücü vardır. Okulunda diğer kızlar gibi, ilk sezonda Yanagiba'ya âşık olmuştur. 2. sezondaysa mangada evlendiği Yousuke'ye duygularını açmıştır. Momoko ve Yousuke'nin aşkı öyle güçlüdür ki son bölümde farklı ırklardan olmalarına rağmen aşklarının dünyayı kurtardığı gösterilmiştir. Son bölümde jenerik boyunca Momoko ve Yousuke gün doğumunu izlerlerken gösterilmiştir.

Yuri Tanima (谷間 ゆり, Tanima Yuri)/Melek Zambak
Seiyuu: Yukana Nogami

Momoko'nun en iyi arkadaşlarından biri. Yuri çok terbiyelidir ve kibardır. Yuri annesiyle (bir gelinlik tasarımcısı) ve babasıyla yaşar. O aslında dünyada insan olarak doğmuş Aşk Meleği Zambak'tır. O bir melek olarak Limone'yle yakın bir ilişkı yaşadı ve bu aşk kendi hayatına taşındı. Mangada meleklik anılarını hatırladıktan sonra nihayet Yanagiba (Limone)'yla evlendi. Animenin sonunda Yuri ve Yanagiba gün doğumunu Momoko, Yousuke, Hinagiku, Takuro, Scarlet ve Jama-P ile izlerken gösterilmiştir.

Hinagiku Tamano (珠野 ひなぎく, Tamano Hinagiku)/Melek Papatya
Seiyuu: Yuko Miyamura

Momoko'nun en iyi arkadaşlarından bir diğeri. Hinagiku judo pratiği yapan kısa saçlı argocu erkeksi bir kızdır. Ailesi annesinden babasından ve erkek kardeşinden oluşur. Erkeksi bir kız olması rağmen o çok duygusaldır. Yuri gibi o da insan olarak doğmuş bir melektir. O sonunda mangada evlendiği çocukluk aşkı Takuro'ya âşık olmuştur. Sonuncu bölümdeyse Takurou ile gösterilmiştir.

Scarlett O'Hara (小原スカーレット, Ohara Sukaaretto)/Melek Ateş Çiçeği
Seiyuu: Yuka İmai

Serideki 4. melek, Ateş Çiçeği yalnızlığı seven ve hiç affetmeyen birisidir. O diğerleri gibi şeytanları arındırmaktansa onları yok etmeyi tercih eder. Bir safkan melek olarak Scarlett O'Hara ismini kullanır. O en iyi arkadaşının bir şeytan tarafından öldürülmesinden kalan duygusal yaraları hala taşır.

Jama-p
Seiyuu: Miwa Matsumoto
Yousuke Fuuma (風摩 ようすけ, Fuuma Yōsuke)/Viento (İspanyolca "Rüzgar")
Seiyuu: Yuji Ueda
Kazuya Yanagiba (柳葉 和也, Yanagiba Kazuya)/Limone
Seiyuu: Shinichiro Miki
Takuro Amano
Seiyuu: Kappei Yamaguchi
Reine Devila
Seiyuu: Mika Doi
Aphrodite
Seiyuu: Mako Hyōdō
Pluie
Seiyuu: Kazuki Yao
Kawanami Hiromi/Potamos/Melek Potamos
Seiyuu: Kotono Mitsuishi
Sakura Hanasaki/Melek Celeste
Seiyuu: Chiharu Suzuka

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]