Türkiye millî futbol takımı maçları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Türkiye millî futbol takımı maçları listesi, Türkiye millî futbol takımının 26 Ekim 1923 tarihinden itibaren oynadığı tüm maçların listesidir.

1923 - 1929[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
1. 26.10.1923 2:2  Romanya E İstanbul İlk Uluslararası maç
Romanya'ya karşı ilk uluslararası maç
2. 25.05.1924 2:5  Çekoslovakya * Paris (FRA) Yaz Olimpiyatları Çekoslovakya'ya karşı ilk uluslararası maç
3. 17.06.1924 4:2  Finlandiya D Helsinki (FIN) Finlandiya'ya karşı ilk uluslararası maç
İlk galibiyet
4. 19.06.1924 4:1  Estonya D Tallinn (EST) Estonya'ya karşı ilk uluslararası maç
5. 22.06.1924 3:1  Letonya D Riga (LAT) Letonya'ya karşı ilk uluslararası maç
6. 29.06.1924 0:2  Polonya D Łódź (POL) Polonya'ya karşı ilk uluslararası maç
7. 16.11.1924 0:3  Sovyetler Birliği D Moskova (URS, bugün RUS) SSCB'ye karşı ilk uluslararası maç
8. 10.04.1925 2:1  Bulgaristan E İstanbul Bulgaristan'a karşı ilk uluslararası maç
9. 01.05.1925 2:1  Romanya D Bükreş (ROM) Romanya'ya karşı ilk galibiyet
10. 15.05.1925 1:2  Sovyetler Birliği E Ankara
11. 02.10.1925 1:2  Polonya E İstanbul
12. 07.05.1926 1:3  Romanya E İstanbul
13. 12.09.1926 1:6  Polonya D Lemberg (POL, bugün UKR)
14. 17.07.1927 3:3  Bulgaristan D Sofya (BUL)
15. 14.10.1927 3:1  Bulgaristan E İstanbul
16. 08.04.1928 1:2  Yugoslavya D Zagreb (YUG, bugün CRO) Yugoslavya'ya karşı ilk uluslararası maç
17. 15.04.1928 2:4  Romanya D Arad (ROM)
18. 28.05.1928 1:7  Mısır * Amsterdam (NED) Yaz Olimpiyatları Bir Afrika takımına karşı ilk uluslararası maç
Mısır'a karşı ilk uluslararası maç

1930 - 1939[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
19. 27.09.1931 1:5  Bulgaristan D Sofya (BUL) Balkan Kupası
20. 02.10.1931 2:0  Yugoslavya D Sofya (BUL) Balkan Kupası Yugoslavya'ya karşı ilk galibiyet
21. 17.04.1932 1:2  Macaristan E İstanbul Macaristan'a karşı ilk uluslararası maç
22. 22.04.1932 1:4  Macaristan E İstanbul
23. 04.11.1932 2:3  Bulgaristan E İstanbul
24. 12.07.1936 3:3  Yugoslavya E İstanbul
25. 03.08.1936 0:4  Norveç * Berlin (GER) Yaz Olimpiyatları Norveç'e karşı ilk uluslararası maç
Norveç'e karşı en farklı mağlubiyet
26. 01.08.1937 1:3  Yugoslavya D Belgrad (YUG, bugün SRB)

1940 - 1949[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
27. 23.04.1948 3:1  Yunanistan D Atina (GRE) Yunanistan'a karşı ilk uluslararası maç
28. 30.05.1948 0:1  Avusturya E İstanbul Avusturya'ya karşı ilk uluslararası maç
29. 02.08.1948 4:0  Çin * Londra (ENG) Yaz Olimpiyatları Çin'e karşı ilk uluslararası maç
Çin'e karşı en farklı galibiyet
30. 05.08.1948 1:3  Yugoslavya * Londra (ENG) Yaz Olimpiyatları
31. 28.11.1948 2:1  Yunanistan E İstanbul
32. 20.03.1949 0:1  Avusturya D Viyana (AUT)
33. 13.05.1949 3:2  Mısır * Atina (GRE) Akdeniz Kupası Mısır'a karşı ilk galibiyet
34. 15.05.1949 2:1  Yunanistan * Atina (GRE) Akdeniz Kupası
35. 20.05.1949 2:3  İtalya * Atina (GRE) Akdeniz Kupası İtalya karşısında ilk uluslararası maç
36. 20.11.1949 7:0  Suriye E İstanbul DK 1950-Elemeler Suriye'ye karşı ilk uluslararası maç
En farklı üç galibiyetten biri
Suriye'ye karşı en farklı galibiyet

1950 - 1959[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
37. 28.05.1950 6:1  İran E İstanbul İran'a karşı ilk uluslararası maç
İran'a karşı en farklı galibiyet
38. 28.10.1950 1:5  İsrail D Tel Aviv (ISR) İsrail'e karşı ilk uluslararası maç
39. 03.12.1950 3:2  İsrail E İstanbul
40. 10.06.1951 1:3  İsveç D Stockholm (SWE) İsveç'e karşı ilk uluslararası maç
41. 17.06.1951 2:1  Batı Almanya D Berlin (GER) Almanya'ya karşı ilk uluslararası maç
Almanya'ya karşı ilk galibiyet
42. 14.11.1951 1:0  İsveç E İstanbul
43. 21.11.1951 0:2  Batı Almanya E İstanbul
44. 01.06.1952 1:5  İsviçre E Ankara İsviçre'ye karşı ilk uluslararası maç
İsviçre'ye karşı en farklı mağlubiyet
45. 08.06.1952 0:0  İspanya E İstanbul İspanya'ya karşı ilk uluslararası maç
46. 25.05.1953 2:1  İsviçre D Bern (SUI)
47. 05.06.1953 2:2  Yugoslavya E İstanbul
48. 11.12.1953 0:1  İtalya E İstanbul Akdeniz Kupası
49. 06.01.1954 1:4  İspanya D Madrid (ESP) DK 1954-Elemeler
50. 14.03.1954 1:0  İspanya E İstanbul DK 1954-Elemeler İspanya'ya karşı ilk ve tek galibiyet
51. 17.03.1954 2:2 n.V  İspanya * Roma (ITA) DK 1954-Elemeler
52. 17.06.1954 1:4  Batı Almanya * Bern (SUI) DK 1954-Birinci Tur
53. 20.06.1954 7:0  Güney Kore * Cenevre (SUI) DK 1954-Birinci Tur Güney Kore'ye karşı ilk uluslararası maç
En farklı üç galibiyetten biri
Güney Kore'ye karşı en farklı galibiyet
54. 23.06.1954 2:7  Batı Almanya * Zürih (SUI) DK 1954-Birinci Tur Almanya'ya karşı en farklı mağlubiyet
55. 17.10.1954 1:5  Yugoslavya D Saraybosna (YUG, bugün BIH)
56. 03.04.1955 0:0  Fransa E İstanbul Akdeniz Kupası Fransa'ya karşı ilk uluslararası maç
57. 26.06.1955 1:1  İtalya D Akdeniz Kupası
58. 18.12.1955 3:1  Portekiz E İstanbul Portekiz'e karşı ilk uluslararası maç
Portekiz'e karşı ilk galibiyet
59. 25.12.1955 1:3  Fransa D Paris (FRA) Akdeniz Kupası
60. 19.02.1956 3:1  Macaristan E İstanbul
61. 25.03.1956 1:3  Portekiz D Lizbon (POR)
62. 01.05.1956 0:1  Brezilya E İstanbul Brezilya'ya karşı ilk uluslararası maç
63. 16.11.1956 1:1  Polonya E İstanbul
64. 25.11.1956 1:1  Çekoslovakya D Prag (TCH, bugün CZE)
65. 05.04.1957 4:0  Mısır D Kahire (EGY) Akdeniz Kupası Mısır'a karşı en farklı galibiyet
66. 19.05.1957 1:0  Polonya D Varşova (POL) Polonya'ya karşısı ilk galibiyet
67. 06.10.1957 0:3  İspanya D Madrid (ESP)
68. 08.12.1957 1:1  Belçika E Ankara Belçika'ya karşı ilk uluslararası maç
69. 04.05.1958 2:1  Hollanda D Amsterdam (NED) Hollanda'ya karşı ilk uluslararası maç
70. 26.10.1958 1:1  Belçika D Brüksel (BEL)
71. 02.11.1958 0:3  Romanya D Bükreş (ROM) AŞ 1960-Elemeler
72. 07.12.1958 0:0  Bulgaristan E Ankara
73. 18.12.1958 1:0  Çekoslovakya E İstanbul
74. 26.04.1959 2:0  Romanya E İstanbul AŞ 1960-Elemeler
75. 10.05.1959 0:0  Hollanda E İstanbul

1960 - 1969[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
76. 08.06.1960 4:2  İskoçya E Ankara İskoçya'ya karşı ilk uluslararası maç
77. 27.11.1960 1:2  Bulgaristan D Sofya (BUL)
78. 14.05.1961 0:1  Romanya E Ankara
79. 01.06.1961 1:0  Norveç D Oslo (NOR) DK 1962-Elemeler
80. 18.06.1961 0:1  Sovyetler Birliği D Moskova (URS, bugün RUS) DK 1962-Elemeler
81. 08.10.1961 0:4  Romanya D Bükreş (ROM)
82. 18.10.1961 1:0  Güney Kore E Ankara
83. 29.10.1961 2:1  Norveç E İstanbul DK 1962-Elemeler
84. 12.11.1961 1:2  Sovyetler Birliği E İstanbul DK 1962-Elemeler
85. 29.04.1962 1:2  Macaristan D Budapeşte (HUN)
86. 16.05.1962 1:0  İsrail E İstanbul
87. 10.10.1962 3:0  Etiyopya E Ankara Etiyopya'ya karşı ilk uluslararası maç
88. 25.11.1962 2:0  İsrail D Tel Aviv (ISR)
89. 02.12.1962 0:6  İtalya D Bologna (ITA) AŞ 1964-Elemeler İtalya'ya karşı en farklı mağlubiyet
90. 12.12.1962 1:1  Danimarka E İstanbul Danimarka'ya karşı ilk uluslararası maç
91. 16.12.1962 0:0  Etiyopya D Addis Ababa (ETH)
92. 27.03.1963 0:1  İtalya E İstanbul AŞ 1964-Elemeler
93. 22.09.1963 0:0  Polonya D Poznań (POL)
94. 28.09.1963 0:3  Batı Almanya D Frankfurt (GER)
95. 09.10.1963 0:0  Romanya E Ankara
96. 27.09.1964 2:3  Polonya E İstanbul
97. 01.11.1964 4:1  Tunus E Ankara Tunus'a karşı ilk uluslararası maç
98. 20.12.1964 0:0  Bulgaristan E İstanbul
99. 24.01.1965 1:5  Portekiz D Lizbon (POR) DK 1966-Elemeler
100. 19.04.1965 0:1  Portekiz E Ankara DK 1966-Elemeler
101. 02.05.1965 0:3  Romanya D Bükreş (ROM) DK 1966-Elemeler
102. 09.05.1965 1:4  Bulgaristan D Sofya (BUL)
103. 21.07.1965 3:1  Pakistan D Tahran (IRN) ECO Kupası Pakistan'a karşı ilk uluslararası maç
104. 25.07.1965 0:0  İran D Amediye (IRN) ECO Kupası
105. 09.10.1965 0:6  Çekoslovakya E İstanbul DK 1966-Elemeler
106. 23.10.1965 2:1  Romanya E Ankara DK 1966-Elemeler
107. 21.11.1965 1:3  Çekoslovakya D Brno (TCH, bugün CZE) DK 1966-Elemeler
108. 16.03.1966 0:0  İran D Tahran (IRN) ECO Kupası
109. 30.05.1966 0:0  Danimarka D Kopenhag (DEN)
110. 12.10.1966 0:2  Batı Almanya E Ankara
111. 16.10.1966 2:0  Sovyetler Birliği D Moskova (URS, bugün RUS)
112. 16.11.1966 1:2  İrlanda D Dublin (IRL) AŞ 1968-Elemeler İrlanda'ya karşı ilk uluslararası maç
113. 22.01.1967 0:0  Tunus D Tunus (TUN)
114. 01.02.1967 0:0  İspanya E Ankara AŞ 1968-Elemeler
115. 22.02.1967 2:1  İrlanda E Ankara AŞ 1968-Elemeler
116. 31.05.1967 0:2  İspanya D Bilbao (ESP) AŞ 1968-Elemeler
117. 18.06.1967 0:3  Çekoslovakya D Bratislava (TCH, bugün SVK) AŞ 1968-Elemeler
118. 15.11.1967 0:0  Çekoslovakya E Ankara AŞ 1968-Elemeler
119. 26.11.1967 1:0  İran D Dakka (PAK, bugün BAN) ECO Kupası
120. 28.11.1967 7:4  Pakistan D Dakka (PAK, bugün BAN) ECO Kupası
121. 13.03.1968 0:0  Tunus E İzmir
122. 24.04.1968 0:8  Polonya D Chorzów (POL) En farklı iki mağlubiyetten biri
Polonya'ya karşı en farklı mağlubiyet
123. 09.10.1968 0:2  Bulgaristan E İstanbul
124. 23.10.1968 1:4  Kuzey İrlanda D Belfast (NIR) DK 1970-Elemeler Kuzey İrlanda'ya karşı ilk uluslararası maç
125. 11.12.1968 0:3  Kuzey İrlanda E İstanbul DK 1970-Elemeler
126. 17.01.1969 2:1  Suudi Arabistan D Riyad (KSA) Suudi Arabistan'a karşı ilk uluslararası maç
127. 30.04.1969 1:3  Polonya E Ankara
128. 14.09.1969 4:2  Pakistan E Ankara ECO Kupası
129. 17.09.1969 4:0  İran E Ankara ECO Kupası
130. 24.09.1969 3:0  İsviçre E İstanbul İsviçre'ye karşı en farklı galibiyet
131. 15.10.1969 0:3  Sovyetler Birliği D Kiev (URS, bugün UKR) DK 1970-Elemeler
132. 16.11.1969 1:3  Sovyetler Birliği E İstanbul DK 1970-Elemeler

1970 - 1979[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
133. 17.10.1970 1:1  Batı Almanya D Köln (GER) AŞ 1972-Elemeler
134. 13.12.1970 2:1  Arnavutluk E İstanbul AŞ 1972-Elemeler Arnavutluk'a karşı ilk uluslararası maç
135. 25.04.1971 0:3  Batı Almanya E İstanbul AŞ 1972-Elemeler
136. 22.09.1971 1:5  Polonya D Krakow (POL) AŞ 1972-Elemeler
137. 26.09.1971 0:4  İsviçre D Zürih (SUI)
138. 14.11.1971 0:3  Arnavutluk D Tiran (ALB) AŞ 1972-Elemeler
139. 05.12.1971 1:0  Polonya E İzmir AŞ 1972-Elemeler
140. 12.04.1972 2:4  Bulgaristan D Sofya (BUL)
141. 04.10.1972 0:1  Cezayir D Cezayir (ALG) Cezayir'e karşı ilk uluslararası maç
142. 22.10.1972 0:2  Lüksemburg D Lüksemburg (LUX) DK 1974-Elemeler Lüksemburg'a karşı ilk uluslararası maç
143. 10.12.1972 3:0  Lüksemburg E İstanbul DK 1974-Elemeler
144. 13.01.1973 0:0  İtalya D Napoli (ITA) DK 1974-Elemeler
145. 14.02.1973 4:0  Cezayir E İzmir
146. 25.02.1973 0:1  İtalya E İstanbul DK 1974-Elemeler
147. 18.04.1973 5:2  Bulgaristan E İzmir Balkan Kupası
148. 09.05.1973 0:0  İsviçre D Basel (SUI) DK 1974-Elemeler
149. 17.10.1973 0:0  İspanya E İstanbul
150. 19.11.1973 2:0  İsviçre E İzmir DK 1974-Elemeler
151. 18.01.1974 2:2  Pakistan D Karaçi (PAK) ECO Kupası
152. 20.01.1974 1:0  İran D Karaçi (PAK) ECO Kupası
153. 08.05.1974 1:5  Bulgaristan D Sofya (BUL) Balkan Kupası
154. 13.11.1974 0:1  Avusturya E İstanbul
155. 20.11.1974 1:1  İrlanda E İzmir AŞ 1976-Elemeler
156. 01.12.1974 2:1  İsviçre E İzmir AŞ 1976-Elemeler
157. 19.03.1975 1:1  Romanya E İstanbul
158. 02.04.1975 0:3  Sovyetler Birliği D Kiev (URS, bugün UKR) AŞ 1976-Elemeler
159. 30.04.1975 1:1  İsviçre D Zürih (SUI) AŞ 1976-Elemeler
160. 12.10.1975 2:2  Romanya D Bükreş (ROU)
161. 29.10.1975 0:4  İrlanda D Dublin (IRL) AŞ 1976-Elemeler
162. 23.11.1975 1:0  Sovyetler Birliği E İzmir AŞ 1976-Elemeler
163. 20.12.1975 0:5  Batı Almanya E İstanbul
164. 08.02.1976 0:0  Irak D Bağdat (IRQ) Irak'a karşı ilk uluslararası maç
165. 25.08.1976 1:2  Finlandiya D Helsinki (FIN)
166. 22.09.1976 2:2  Bulgaristan D Sofya (BUL)
167. 13.10.1976 3:3  İrlanda E Ankara
168. 31.10.1976 4:0  Malta E İzmir DK 1978-Elemeleri Malta'ya karşı ilk uluslararası maç
169. 17.11.1976 1:1  Doğu Almanya D Dresden (DDR, heute GER) DK 1978-Elemeler Doğu Almanya'ya karşı ilk uluslararası maç
170. 16.02.1977 2:0  Bulgaristan E İstanbul Balkan Kupası
171. 23.03.1977 0:4  Romanya D Bükreş (ROU) Balkan Kupası
172. 06.04.1977 1:2  Finlandiya E Ankara
173. 17.04.1977 0:1  Avusturya D Viyana (AUT) DK 1978-Elemeler
174. 07.09.1977 0:1  Çekoslovakya D Bratislava (TCH, bugün SVK)
175. 21.09.1977 1:3  Bulgaristan D Sofya (BUL) Balkan Kupası
176. 30.10.1977 0:1  Avusturya E İzmir DK 1978-Elemeler
177. 16.11.1977 1:2  Doğu Almanya E İzmir DK 1978-Elemeler
178. 27.11.1977 3:0  Malta D Ta’ Qali (MLT) DK 1978-Elemeler
179. 22.03.1978 1:1  Romanya E İstanbul Balkan Kupası
180. 05.04.1978 2:4  İrlanda D Dublin (IRL)
181. 23.09.1978 0:1  İtalya D Floransa (ITA)
182. 05.10.1978 0:2  Sovyetler Birliği E Ankara
183. 29.11.1978 0:1  Galler D Wrexham (WAL) AŞ 1980-Elemeler Galler'e karşı ilk uluslararası maç
184. 28.02.1979 0:1  Cezayir E Bursa
185. 18.03.1979 2:1  Malta E İzmir AŞ 1980-Elemeler
186. 01.04.1979 0:0  Batı Almanya E İzmir AŞ 1980-Elemeler
187. 28.10.1979 2:1  Malta D Gżira (MLT) AŞ 1980-Elemeler
188. 21.11.1979 1:0  Galler E İzmir AŞ 1980-Elemeler Galler' karşı ilk galibiyet
189. 22.12.1979 0:2  Batı Almanya D Gelsenkirchen (GER) AŞ 1980-Elemeler

1980 - 1989[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
190. 24.09.1980 1:3  İzlanda E İzmir DK 1982-Elemeler İzlanda'ya karşı ilk uluslararası maç
191. 01.10.1980 1:2  Libya E İzmir Libya'ya karşı ilk uluslararası maç
192. 03.10.1980 3:0  Suudi Arabistan E İzmir Suudi Arabistan'a karşı en farklı galibiyet
193. 05.10.1980 3:0  Malezya E İzmir Malezya'ya karşı ilk uluslararası maç
194. 15.10.1980 0:4  Galler D Cardiff (WAL) DK 1982-Elemeler
195. 03.12.1980 0:2  Çekoslovakya D Prag (TCH, bugün CZE) DK 1982-Elemeler
196. 25.03.1981 0:1  Galler E Ankara DK 1982-Elemeler
197. 15.04.1981 0:3  Çekoslovakya E İstanbul DK 1982-Elemeler
198. 09.09.1981 0:2  İzlanda D Reykjavík (ISL) DK 1982-Elemeler
199. 23.09.1981 0:4  Sovyetler Birliği D Moskova (URS, bugün RUS) DK 1982-Elemeler
200. 07.10.1981 0:3  Sovyetler Birliği E İzmir DK 1982-Elemeler
201. 22.09.1982 0:5  Macaristan D Győr (HUN)
202. 27.10.1982 1:0  Arnavutluk E İzmir AŞ 1984-Elemeler
203. 17.11.1982 0:4  Avusturya D Viyana (AUT) AŞ 1984-Elemeler Avusturya'ya karşı en farklı mağlubiyet
204. 22.12.1982 0:1  Bulgaristan E İstanbul
205. 29.01.1983 1:1  Romanya E İstanbul
206. 09.03.1983 1:3  Romanya D Târgu Mureș (ROU)
207. 30.03.1983 1:2  Kuzey İrlanda D Belfast (NIR) AŞ 1984-Elemeler
208. 23.04.1983 0:3  Batı Almanya E İzmir AŞ 1984-Elemeler
209. 11.05.1983 1:1  Arnavutluk D Tiran (ALB) AŞ 1984-Elemeler
210. 12.10.1983 1:0  Kuzey İrlanda E Ankara AŞ 1984-Elemeler
211. 26.10.1983 1:5  Batı Almanya D Batı-Berlin (GER) AŞ 1984-Elemeler
212. 16.11.1983 3:1  Avusturya E İstanbul AŞ 1984-Elemeler Avusturya'ya karşı ilk galibiyet
213. 20.01.1984 0:1  Mısır D Kahire (EGY)
214. 22.01.1984 1:0  Mısır D Kahire (EGY)
215. 03.03.1984 1:2  İtalya E İstanbul
216. 11.03.1984 3:1  Lüksemburg D Esch (LUX)
217. 04.04.1984 0:6  Macaristan E İstanbul Macaristan'a karşı en farklı mağlubiyet
218. 06.09.1984 2:1  Sovyetler Birliği E İzmir
219. 26.09.1984 0:2  Polonya D Słupsk (POL)
220. 16.10.1984 0:0  Bulgaristan E İstanbul
221. 31.10.1984 1:2  Finlandiya E Antalya DK 1986-Elemeler
222. 14.11.1984 0:8  İngiltere E İstanbul DK 1986-Elemeler İngiltere'ye karşı ilk uluslararası maç
En farklı iki mağlubiyetten biri
İngiltere'ye karşı en farklı mağlubiyet
223. 22.12.1984 1:0  Lüksemburg E İstanbul
224. 28.03.1985 0:0  Arnavutluk D Tiran (ALB)
225. 03.04.1985 0:3  Romanya D Craiova (ROU) DK 1986-Elemeler
226. 01.05.1985 0:2  Kuzey İrlanda D Belfast (NIR) DK 1986-Elemeler
227. 28.08.1985 0:0  İsviçre D Bern (SUI)
228. 11.09.1985 0:0  Kuzey İrlanda E İzmir DK 1986-Elemeler
229. 25.09.1985 0:1  Finlandiya D Tampere (FIN) DK 1986-Elemeler
230. 16.10.1985 0:5  İngiltere D Londra (ENG) DK 1986-Elemeler
231. 13.11.1985 1:3  Romanya E İzmir DK 1986-Elemeler
232. 11.12.1985 1:1  Polonya E Adana
233. 12.03.1986 1:0  İsviçre E Adana
234. 29.10.1986 0:4  Yugoslavya D Split (YUG, bugün CRO) AŞ 1988-Elemeler
235. 12.11.1986 0:0  Kuzey İrlanda E İzmir AŞ 1988-Elemeler
236. 04.03.1987 1:3  Romanya E Ankara
237. 25.03.1987 3:1  Doğu Almanya E İstanbul
238. 29.04.1987 0:0  İngiltere E İzmir AŞ 1988-Elemeler
239. 14.10.1987 0:8  İngiltere D Londra (ENG) AŞ 1988-Elemeler
240. 11.11.1987 0:1  Kuzey İrlanda D Belfast (NIR) AŞ 1988-Elemeler
241. 16.12.1987 2:3  Yugoslavya E İzmir AŞ 1988-Elemeler
242. 16.03.1988 0:1  Macaristan D Budapeşte (HUN)
243. 21.09.1988 3:1  Yunanistan E İstanbul
244. 12.10.1988 1:1  İzlanda E İstanbul DK 1990-Elemeler
245. 02.11.1988 2:3  Avusturya D Viyana (AUT) DK 1990-Elemeler
246. 30.11.1988 3:1  Doğu Almanya E İstanbul DK 1990-Elemeler
247. 29.03.1989 1:0  Yunanistan D Atina (GRE)
248. 12.04.1989 2:0  Doğu Almanya D Magdeburg (DDR, bugün GER) DK 1990-Elemeler
249. 10.05.1989 0:1  Sovyetler Birliği E İstanbul DK 1990-Elemeler
250. 20.09.1989 1:2  İzlanda D Reykjavík (ISL) DK 1990-Elemeler
251. 25.10.1989 3:0  Avusturya E İstanbul DK 1990-Elemeler
252. 15.11.1989 0:2  Sovyetler Birliği D Simferopol (URS, bugün UKR) DK 1990-Elemeler

1990 - 1999[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
253. 11.04.1990 0:1  Danimarka D Kopenhag (DEN)
254. 27.05.1990 0:0  İrlanda E İzmir
255. 05.09.1990 1:4  Macaristan D Budapeşte (HUN)
256. 17.10.1990 0:5  İrlanda D Dublin (IRL) AŞ 1992-Elemeler
257. 14.11.1990 0:1  Polonya E İstanbul AŞ 1992-Elemeler
258. 27.02.1991 1:1  Yugoslavya E İzmir
259. 27.03.1991 0:0  Tunus D Rades (TUN)
260. 17.04.1991 0:3  Polonya D Varşova (POL) AŞ 1992-Elemeler
261. 01.05.1991 0:1  İngiltere E İzmir AŞ 1992-Elemeler
262. 15.07.1991 1:1  Faroe Adaları D Tórshavn (FRO) Faroe Adaları'na karşı ilk uluslararası maç
263. 17.07.1991 1-5  İzlanda D Reykjavík (ISL) Özel Maç
264. 21.08.1991 0:0  Bulgaristan D Eski Zağra (BUL)
265. 04.09.1991 1:1  ABD E İstanbul ABD'ye karşı ilk uluslararası maç
266. 16.10.1991 0:1  İngiltere D Londra (ENG) AŞ 1992-Elemeler
267. 13.11.1991 1:3  İrlanda E İstanbul AŞ 1992-Elemeler
268. 12.02.1992 1:1  Finlandiya E Adana
269. 25.03.1992 3:2  Lüksemburg D Lüksemburg (LUX)
270. 08.04.1992 2:1  Danimarka E Ankara Danimarka'ya karşı ilk ve tek galibiyet
271. 30.05.1992 0:1  Almanya D Gelsenkirchen (GER)
272. 26.08.1992 3:2  Bulgaristan E İstanbul
273. 23.09.1992 0:1  Polonya D Poznań (POL) DK 1994-Elemeler
274. 28.10.1992 4:1  San Marino E Ankara DK 1994-Elemeler San Marino'ya karşı ilk uluslararası maç
275. 18.11.1992 0:4  İngiltere D Londra (ENG) DK 1994-Elemeler
276. 16.12.1992 1:3  Hollanda E İstanbul DK 1994-Elemeler
277. 24.02.1993 1:3  Hollanda D Utrecht (NED) DK 1994-Elemeler
278. 10.03.1993 0:0  San Marino D Serravalle (SMR) DK 1994-Elemeler
279. 31.03.1993 0:2  İngiltere E İzmir DK 1994-Elemeler
280. 28.04.1993 1:3  Norveç D Oslo (NOR) DK 1994-Elemeler
281. 27.10.1993 2:1  Polonya E İstanbul DK 1994-Elemeler
282. 10.11.1993 2:1  Norveç E İstanbul DK 1994-Elemeler
283. 23.02.1994 1:4  Çek Cumhuriyeti E İstanbul Çek Cumhuriyeti'ne karşı ilk uluslararası maç
284. 20.04.1994 0:1  Rusya E Bursa Rusya'ya karşı ilk uluslararası maç
285. 31.08.1994 2:0  Makedonya D Üsküp (MKD) Makedonya'ya karşı ilk uluslararası maç
286. 07.09.1994 2:2  Macaristan D Budapeşte (HUN) AŞ 1996-Elemeler
287. 12.10.1994 5:0  İzlanda E İstanbul AŞ 1996-Elemeler İzlanda'ya karşı en farklı galibiyet
288. 14.12.1994 1:2  İsviçre E İstanbul AŞ 1996-Elemeler
289. 21.12.1994 1:3  İtalya D Pescara (ITA)
290. 15.02.1995 1:1  Romanya E İzmir
291. 08.03.1995 2:1  İsrail E İstanbul
292. 29.03.1995 2:1  İsveç E İstanbul AŞ 1996-Elemeler
293. 26.04.1995 2:1  İsviçre D Bern (SUI) AŞ 1996-Elemeler
294. 04.06.1995 3:1  Kanada D Toronto (CAN) Kanada'ya karşı ilk uluslararası maç
295. 07.06.1995 3:0  Kanada D Montreal (CAN) Kanada'ya karşı en farklı galibiyet
296. 11.06.1995 1:0  Honduras D Toronto (CAN) Honduras'a karşı ilk uluslararası maç
297. 17.06.1995 0:0  Paraguay D Iquique (CHI) Paraguay'a karşı ilk uluslararası maç
298. 20.06.1995 2:1  Yeni Zelanda D Coquimbo (CHI) Yeni Zelanda'ya karşı ilk uluslararası maç
299. 22.06.1995 0:0  Şili D Santiago (CHI) Şili'ye karşı ilk uluslararası maç
300. 30.08.1995 2:1  Makedonya E İstanbul
301. 06.09.1995 2:0  Macaristan E İstanbul AŞ 1996-Elemeler
302. 04.10.1995 0:0  Finlandiya D Helsinki
303. 11.10.1995 0:0  İzlanda D Reykjavík (ISL) AŞ 1996-Elemeler
304. 15.11.1995 2:2  İsveç D Stockholm (SWE) AŞ 1996-Elemeler
305. 14.02.1996 3:2  Beyaz Rusya E İzmir Beyaz Rusya'ya karşı ilk uluslararası maç
306. 26.03.1996 0:3  Çek Cumhuriyeti D Ostrava (CZE)
307. 09.04.1996 1:0  Azerbaycan D Bakü (AZE) Azerbaycan'a karşı ilk uluslararası maç
308. 01.05.1996 3:2  Ukrayna E Samsun Ukrayna'ya karşı ilk uluslararası maç
309. 29.05.1996 0:0  Estonya D Tallinn (EST)
310. 02.06.1996 2:1  Finlandiya D Helsinki (FIN)
311. 11.06.1996 0:1  Hırvatistan * Nottingham (ENG) Birinci Tur Hırvatistan'a karşı ilk uluslararası maç
312. 14.06.1996 0:1  Portekiz * Nottingham (ENG) AŞ 1996-Birinci Tur
313. 19.06.1996 0:3  Danimarka * Sheffield (ENG) AŞ 1996-Birinci Tur
314. 14.08.1996 2:0  Moldova E İstanbul Moldova'ya karşı ilk uluslararası maç
315. 31.08.1996 1:2  Belçika D Brüksel (BEL) DK 1998-Elemeler
316. 09.10.1996 0:4  Fransa D Paris (FRA)
317. 10.11.1996 7:0  San Marino E İstanbul DK 1998-Elemeleri En farklı iki galibiyetten biri
San Marino'ya karşı en farklı galibiyet
318. 14.12.1996 0:0  Galler D Cardiff DK 1998-Elemeler
319. 12.02.1997 1:1  Finlandiya E Denizli
320. 02.04.1997 1:0  Hollanda E Bursa DK 1998-Elemeler
321. 30.04.1997 1:3  Belçika E İstanbul DK 1998-Elemeler
322. 12.06.1997 1:1  Hırvatistan * Sendai (JPN)
323. 15.06.1997 0:1  Japonya D Osaka (JPN) Japonya'ya karşı ilk uluslararası maç
324. 20.08.1997 6:4  Galler E İstanbul DK 1998-Elemeleri Galler'e karşı en farklı galibiyet
325. 10.09.1997 5:0  San Marino D Serravalle (SMR) DK 1998-Elemeler
326. 11.10.1997 0:0  Hollanda D Amsterdam (NED) DK 1998-Elemeler
327. 21.01.1998 1:4  Arnavutluk E Antalya
328. 18.02.1998 0:4  İsrail D Tel Aviv (ISR)
329. 22.04.1998 0:1  Rusya D Moskova (RUS)
330. 05.09.1998 3:0  Kuzey İrlanda E İstanbul AŞ 2000-Elemeler
331. 10.10.1998 1:0  Almanya E Bursa AŞ 2000-Elemeler
332. 14.10.1998 1:3  Finlandiya E İstanbul AŞ 2000-Elemeler
333. 27.03.1999 2:0  Moldova E İstanbul AŞ 2000-Elemeler
334. 05.06.1999 4:2  Finlandiya D Helsinki (FIN) AŞ 2000-Elemeler
335. 04.09.1999 3:0  Kuzey İrlanda D Belfast (NIR) AŞ 2000-Elemeler
336. 08.09.1999 1:1  Moldova D Kişinev (MDA) AŞ 2000-Elemeler
337. 09.10.1999 0:0  Almanya D Münih (GER) AŞ 2000-Elemeler
338. 13.11.1999 1:1  İrlanda D Dublin (IRL) AŞ 2000-Elemeler
339. 17.11.1999 0:0  İrlanda E Bursa AŞ 2000-Elemeler

2000 - 2009[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
340. 23.02.2000 0:2  Norveç E İstanbul
341. 11.06.2000 1:2  İtalya * Arnhem (NED) AŞ 2000-Birinci Tur
342. 15.06.2000 0:0  İsveç * Eindhoven (NED) AŞ 2000-Birinci Tur
343. 19.06.2000 2:0  Belçika D Brüksel (BEL) AŞ 2000-Birinci Tur
344. 24.06.2000 0:2  Portekiz * Amsterdam (NED) AŞ 2000-Çeyrek final
345. 16.08.2000 0:2  Bosna-Hersek D Saraybosna (BIH) Bosna-Hersek'e karşı ilk uluslararası maç
346. 02.09.2000 2:0  Moldova E İstanbul DK 2002-Elemeler
347. 07.10.2000 1:1  İsveç D Göteborg (SWE) DK 2002-Elemeler
348. 11.10.2000 1:0  Azerbaycan D Bakü (AZE) DK 2002-Elemeler
349. 15.11.2000 0:4  Fransa E İstanbul
350. 28.02.2001 0:0  Hollanda D Amsterdam (NED)
351. 24.03.2001 1:1  Slovakya E İstanbul DK 2002-Elemeler Slovakya'ya karşı ilk uluslararası maç
352. 28.03.2001 2:1  Makedonya D Üsküp (MKD) DK 2002-Elemeler
353. 25.04.2001 0:2  Arnavutluk E Gaziantep
354. 02.06.2001 3:0  Azerbaycan E İstanbul DK 2002-Elemeler
355. 06.06.2001 3:3  Makedonya E Bursa DK 2002-Elemeler
356. 15.08.2001 1:1  Norveç D Oslo (NOR)
357. 01.09.2001 1:0  Slovakya D Bratislava (SVK) DK 2002-Elemeleri
358. 05.09.2001 1:2  İsveç E İstanbul DK 2002-Elemeler
359. 06.10.2001 3:0  Moldova D Kişinev (MDA) DK 2002-Elemeleri
360. 10.11.2001 1:0  Avusturya D Viyana (AUT) DK 2002-Play-off
361. 14.11.2001 5:0  Avusturya E İstanbul DK 2002-Play-off Avusturya'ya karşı en farklı galibiyet
362. 12.02.2002 0:1  Ekvador * Breda (NED) Ekvador'a karşı ilk uluslararası maç
363. 26.03.2002 0:0  Güney Kore * Bochum (GER)
364. 17.04.2002 2:0  Şili * Kerkrade (NED) Şili'ye karşı en farklı galibiyet
20.05.2002 2:0  Hong Kong Lig Karması * Hong Kong (HKG) FIFA tarafından resmi olmayan maç
365. 23.05.2002 0:2  Güney Afrika * Hong Kong (HKG) Güney Afrika'ya karşı ilk uluslararası maç
366. 03.06.2002 1:2  Brezilya * Ulsan (KOR) DK 2002-Birinci Tur
367. 09.06.2002 1:1  Kosta Rika * Incheon (KOR) DK 2002-Birinci Tur Kosta Rika'ya karşı ilk uluslararası maç
368. 13.06.2002 3:0  Çin * Seul (KOR) DK 2002-Birinci Tur
369. 18.06.2002 1:0  Japonya D Rifu (JPN) DK 2002-Son 16 Japonya'ya karşı ilk ve tek galibiyet
370. 22.06.2002 1:0  Senegal * Osaka (JPN) DK 2002-Çeyrek final Senegal'e karşı ilk uluslararası maç
371. 26.06.2002 0:1  Brezilya * Saitama (JPN) DK 2002-Yarı final
372. 29.06.2002 3:2  Güney Kore D Daegu (KOR) DK 2002-Üçüncülük
373. 21.08.2002 3:0  Gürcistan E Trabzon Gürcistan'a karşı ilk uluslararası maç
374. 07.09.2002 3:0  Slovakya E İstanbul AŞ 2004-Elemeler Slovakya'ya karşı en farklı galibiyet
375. 12.10.2002 2:1  Makedonya D Üsküp (MKD) AŞ 2004-Elemeler
376. 16.10.2002 5:0  Lihtenştayn E İstanbul AŞ 2004-Elemeler Lihtenştayn'a karşı ilk uluslararası maç
Lihtenştayn'a karşı en farklı galibiyet
377. 20.11.2002 1:1  İtalya D Pescara (ITA)
378. 12.02.2003 0:0  Ukrayna E İzmir
379. 02.04.2003 0:2  İngiltere D Sunderland (ENG) AŞ 2004-Elemeleri
380. 30.04.2003 0:4  Çek Cumhuriyeti D Teplice (CZE)
381. 07.06.2003 1:0  Slovakya D Bratislava (SVK) AŞ 2004-Elemeler
382. 11.06.2003 3:2  Makedonya E İstanbul AŞ 2004-Elemeler
383. 19.06.2003 2:1  ABD * Saint-Etienne (FRA) 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası-Birinci Tur
384. 21.06.2003 0:1  Kamerun * Paris (FRA) 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası-Birinci Tur Kamerun'a karşı ilk uluslararası maç
385. 23.06.2003 2:2  Brezilya * Saint-Etienne (FRA) 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası-Birinci Tur
386. 26.06.2003 2:3  Fransa D Paris (FRA) 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası-Yarı final
387. 28.06.2003 2:1  Kolombiya * Saint-Etienne (FRA) 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası-3. lük Maçı Kolombiya'ya karşı ilk uluslararası maç
388. 20.08.2003 2:0  Moldova E Ankara
389. 06.09.2003 3:0  Lihtenştayn D Vaduz (LIE) AŞ 2004-Elemeler
390. 09.09.2003 2:2  İrlanda D Dublin (IRL)
391. 11.10.2003 0:0  İngiltere E İstanbul AŞ 2004-Elemeler
392. 15.11.2003 0:1  Letonya D Riga AŞ 2004-Play-off
393. 19.11.2003 2:2  Letonya E İstanbul AŞ 2004-Play-off
394. 18.02.2004 0:1  Danimarka E Adana
395. 31.03.2004 2:2  Hırvatistan D Zagreb (CRO)
396. 28.04.2004 3:2  Belçika D Brüksel (BEL)
397. 21.05.2004 3:1  Avustralya D Sidney (AUS) Avustralya'ya karşı ilk uluslararası maç
Avustralya'ya karşı en farklı galibiyet
398. 24.05.2004 1:0  Avustralya D Melbourne (AUS)
399. 02.06.2004 1:0  Güney Kore D Seul (KOR)
400. 05.06.2004 1:2  Güney Kore D Daegu (KOR) Güney Kore'ye karşı ilk mağlubiyet
401. 18.08.2004 1:2  Beyaz Rusya E Denizli
402. 04.09.2004 1:1  Gürcistan E Trabzon DK 2006-Elemeler
403. 08.09.2004 0:0  Yunanistan D Pire (GRE) DK 2006-Elemeler
404. 09.10.2004 4:0  Kazakistan E İstanbul DK 2006-Elemeler Kazakistan'a karşı ilk uluslararası maç
405. 13.10.2004 1:1  Danimarka D Kopenhag (DEN) DK 2006-Elemeleri
406. 17.11.2004 0:3  Ukrayna E İstanbul DK 2006-Elemeler
407. 26.03.2005 2:0  Arnavutluk E İstanbul DK 2006-Elemeler
408. 30.03.2005 5:2  Gürcistan D Tiflis (GEO) DK 2006-Elemeleri Gürcistan'a karşı en farklı galibiyet
409. 04.06.2005 0:0  Yunanistan E İstanbul DK 2006-Elemeler
410. 08.06.2005 6:0  Kazakistan D Almatı (KAZ) DK 2006-Elemeler Kazakistan'a karşı en farklı galibiyet
411. 17.08.2005 1:3  Bulgaristan D Sofya (BUL)
412. 03.09.2005 2:2  Danimarka E İstanbul DK 2006-Elemeler
413. 07.09.2005 1:0  Ukrayna D Kiev (UKR) DK 2006-Elemeler
414. 08.10.2005 2:1  Almanya E İstanbul
415. 12.10.2005 1:0  Arnavutluk D Tiran (ALB) DK 2006-Elemeler
416. 12.11.2005 0:2  İsviçre D Bern (SUI) DK 2006-Play-off
417. 16.11.2005 4:2  İsviçre E İstanbul DK 2006-Play-off
418. 01.03.2006 2:2  Çek Cumhuriyeti E İzmir
419. 12.04.2006 1:1  Azerbaycan D Bakü (AZE)
420. 24.05.2006 3:3  Belçika D Genk(BEL)
421. 26.05.2006 1:1  Gana * Bochum (GER) Gana'ya karşı ilk uluslararası maç
422. 28.05.2006 1:1  Estonya * Hamburg (GER)
423. 31.05.2006 1:0  Suudi Arabistan * Offenbach (GER)
424. 02.06.2006 3:2  Angola * Sittard (NED) Angola'ya karşı ilk uluslararası maç
425. 04.06.2006 0:1  Makedonya * Krefeld (GER)
426. 16.08.2006 1:0  Lüksemburg D Lüksemburg (LUX)
427. 06.09.2006 2:0  Malta * Frankfurt (GER) AŞ 2008-Elemeler
428. 07.10.2006 1:0  Macaristan D Budapeşte (HUN) AŞ 2008-Elemeler
429. 11.10.2006 5:0  Moldova * Frankfurt (GER) AŞ 2008-Elemeler Moldova'ya karşı en farklı galibiyet
430. 15.11.2006 1:1  İtalya D Floransa (ITA)
431. 07.02.2007 0:1  Gürcistan D Tiflis (GEO)
432. 24.03.2007 4:1  Yunanistan D Pire (GRE) AŞ 2008-Elemeler
433. 28.03.2007 2:2  Norveç * Frankfurt (GER) AŞ 2008-Elemeler
434. 02.06.2007 2:3  Bosna-Hersek D Saraybosna (BIH) AŞ 2008-Elemeler Bosna-Hersek'e karşı en kötü mağlubiyet
435. 05.06.2007 0:0  Brezilya * Dortmund (GER)
436. 22.08.2007 0:2  Romanya D Bükreş (ROU)
437. 08.09.2007 2:2  Malta D Ta’ Qali (MLT) AŞ 2008-Elemeler
438. 12.09.2007 3:0  Macaristan E İstanbul AŞ 2008-Elemeler Macaristan'a karşı en farklı galibiyet
439. 13.10.2007 1:1  Moldova D Kişinev (MDA) AŞ 2008-Elemeler
440. 17.10.2007 0:1  Yunanistan E İstanbul AŞ 2008-Elemeler Yunanistan'a karşı ilk ve tek mağlubiyet
441. 17.11.2007 2:1  Norveç D Oslo (NOR) AŞ 2008-Elemeler
442. 21.11.2007 1:0  Bosna-Hersek E İstanbul AŞ 2008-Elemeler Bosna-Hersek'e karşı ilk galibiyet
443. 05.02.2008 0:0  İsveç E İstanbul
444. 26.03.2008 2:2  Beyaz Rusya D Minsk (BLR)
445. 20.05.2008 1:0  Slovakya * Bielefeld (GER)
446. 25.05.2008 2:3  Uruguay * Bochum (GER) Uruguay'a karşı ilk uluslararası maç
447. 29.05.2008 2:0  Finlandiya * Duisburg (GER)
448. 07.06.2008 0:2  Portekiz * Cenevre (SUI) AŞ 2008-Birinci Tur
449. 11.06.2008 2:1  İsviçre D Basel (SUI) AŞ 2008-Birinci Tur
450. 15.06.2008 3:2  Çek Cumhuriyeti * Cenevre (SUI) AŞ 2008-Birinci Tur
451. 20.06.2008 4:2 i.E.  Hırvatistan * Viyana (AUT) AŞ 2008-Çeyrek final Penaltı atışı (0:0, 1:1 n.V., 4:2 n.E.)
Penaltı atışları ile kazanılan ilk maç
452. 25.06.2008 2:3  Almanya * Basel (SUI) AŞ 2008-Yarı final
453. 20.08.2008 1:0  Şili E Kocaeli
454. 06.09.2008 2:0  Ermenistan D Erivan (ARM) DK 2010-Elemeler Ermenistan'a karşı ilk uluslararası maç
455. 10.09.2008 1:1  Belçika E İstanbul DK 2010-Elemeler
456. 11.10.2008 2:1  Bosna-Hersek E İstanbul DK 2010-Elemeleri Bosna-Hersek'e karşı en farklı galibiyet
457. 15.10.2008 0:0  Estonya D Tallinn (EST) DK 2010-Elemeler
458. 19.11.2008 4:2  Avusturya D Viyana (AUT)
459. 11.02.2009 1:1  Fildişi Sahili E İzmir Fildişi Sahili'ne karşı ilk uluslararası maç
460. 28.03.2009 0:1  İspanya D Madrid (ESP) DK 2010-Elemeler
461. 01.04.2009 1:2  İspanya E İstanbul DK 2010-Elemeler
462. 02.06.2009 2:0  Azerbaycan E Kayseri
463. 05.06.2009 0:1  Fransa D Lyon (FRA)
464. 12.08.2009 3:0  Ukrayna D Kiev (UKR) Ukrayna'ya karşı en farklı galibiyet
465. 05.09.2009 4:2  Estonya E Kayseri DK 2010-Elemeler
466. 09.09.2009 1:1  Bosna-Hersek D Zenica (BIH) DK 2010-Elemeler
467. 10.10.2009 0:2  Belçika D Brüksel (BEL) DK 2010-Elemeler
468. 14.10.2009 2:0  Ermenistan E Bursa DK 2010-Elemeler

2010 - ....[değiştir | kaynağı değiştir]

No Tarih Sonuç Rakip Yer Turnuva Not
469. 03.03.2010 2:0  Honduras E İstanbul Honduras karşı en farklı galibiyet
470. 22.05.2010 2:1  Çek Cumhuriyeti * Harrison (ABD)
471. 26.05.2010 2:0  Kuzey İrlanda * New Britain (ABD)
472. 29.05.2010 1:2  ABD D Philadelphia (ABD)
473. 11.08.2010 2:0  Romanya E İstanbul
474. 03.09.2010 3:0  Kazakistan D Astana (KAZ) AŞ 2012-Elemeler
475. 07.09.2010 3:2  Belçika E İstanbul AŞ 2012-Elemeler
476. 08.10.2010 0:3  Almanya D Berlin (GER) AŞ 2012-Elemeler
477. 12.10.2010 0:1  Azerbaycan D Bakü (AZE) AŞ 2012-Elemeler Azerbaycan'a karşı ilk ve tek mağlubiyet
478. 17.11.2010 0:1  Hollanda D Amsterdam (NED)
479. 09.02.2011 0:0  Güney Kore E Trabzon
480. 29.03.2011 2:0  Avusturya E İstanbul AŞ 2012-Elemeler
481. 03.06.2011 1:1  Belçika D Brüksel (BEL) AŞ 2012-Elemeler
482. 10.08.2011 3:0  Estonya E İstanbul
483. 02.09.2011 2:1  Kazakistan E İstanbul AŞ 2012-Elemeler
484. 06.09.2011 0:0  Avusturya D Viyana (AUT) AŞ 2012-Elemeler
485. 07.10.2011 1:3  Almanya E İstanbul AŞ 2012-Elemeler
486. 11.10.2011 1:0  Azerbaycan E İstanbul AŞ 2012-Elemeler
487. 11.11.2011 0:3  Hırvatistan E İstanbul AŞ 2012-Play-off
488. 15.11.2011 0:0  Hırvatistan D Zagreb AŞ 2012-Play-off
489. 29.02.2012 1:2  Slovakya E Bursa
490. 24.05.2012 3:1  Gürcistan * Salzburg (AUT)
491. 26.05.2012 2:3  Finlandiya * Salzburg (AUT)
492. 29.05.2012 2:0  Bulgaristan * Salzburg (AUT)
493. 02.06.2012 3:1  Portekiz D Lizbon (POR)
494. 05.06.2012 2:0  Ukrayna * Ingolstadt (GER)
495. 15.08.2012 0:2  Avusturya D Viyana (AUT)
496. 07.09.2012 0:2  Hollanda D Amsterdam (NED) DK 2014-Elemeler
497. 11.09.2012 3:0  Estonya E İstanbul DK 2014-Elemeler
498. 12.10.2012 0:1  Romanya E İstanbul DK 2014-Elemeler
499. 16.10.2012 1:3  Macaristan D Budapeşte (HUN) DK 2014-Elemeler
500. 14.11.2012 1:1  Danimarka E İstanbul
501. 06.02.2013 0:2  Çek Cumhuriyeti E Manisa
502. 22.03.2013 2:0  Andorra D Andorra la Vella (AND) DK 2014-Elemeler Andorra'ya karşı ilk uluslararası maç
503. 26.03.2013 1:1  Macaristan E İstanbul DK 2014-Elemeler
504. 28.05.2013 3:3  Letonya * Duisburg (GER)
505. 31.05.2013 0:2  Slovenya * Bielefeld (GER)
506. 14.08.2013 2:2  Gana E İstanbul
507. 06.09.2013 5:0  Andorra E Kayseri DK 2014-Elemeler
508. 10.09.2013 2:0  Romanya D Bükreş (ROU) DK 2014-Elemeler
509. 11.10.2013 2:0  Estonya D Tallinn (EST) DK 2014-Elemeler
510. 15.10.2013 0:2  Hollanda E İstanbul DK 2014-Elemeler
511. 15.11.2013 1:0  Kuzey İrlanda E Adana
512. 19.11.2013 2:1  Beyaz Rusya E Mersin
513. 05.03.2014 2:1  İsveç E Ankara
21.05.2014 6:1  Kosova D Priştine (KOS) Kosova'nın FIFA üyesi olmamasından dolayı resmi olmayan maç
514. 25.05.2014 2:1  İrlanda D Dublin (IRL)
515. 29.05.2014 2:0  Honduras * Washington, DC (ABD)
516. 01.06.2014 1:2  ABD D Harrison (ABD)
517. 03.09.2014 2:1  Danimarka D Odense (DAN)
518. 09.09.2014 0:3  İzlanda D Reykjavík AŞ 2016-Elemeler
519. 10.10.2014 1:2  Çek Cumhuriyeti E İstanbul AŞ 2016-Elemeler
520. 13.10.2014 1:1  Letonya D Riga (LAT) AŞ 2016-Elemeler
521. 12.11.2014 0:4  Brezilya E İstanbul
522. 16.11.2014 3:1  Kazakistan E İstanbul AŞ 2016-Elemeler
523. 28.03.2015 1:1  Hollanda D Amsterdam AŞ 2016-Elemeler
524. 31.03.2015 2:1  Lüksemburg D Lüksemburg
525. 08.06.2015 4:0  Bulgaristan E İstanbul
526. 12.06.2015 1:0  Kazakistan D Astana (KAZ) AŞ 2016-Elemeler
527. 03.09.2015 1:1  Letonya E Konya AŞ 2016-Elemeler
528. 06.09.2015 3:0  Hollanda E Konya AŞ 2016-Elemeler
529. 10.10.2015 2:0  Çek Cumhuriyeti D Prag AŞ 2016-Elemeler
530. 13.10.2015 1:0  İzlanda E Konya AŞ 2016-Elemeler
531. 13.11.2015 2:1  Katar D Doha (Katar) Katar ile ilk maç
532. 17.11.2015 3:0  Yunanistan E İstanbul Maç 0-0 bitmesine rağmen kural ihlali nedeniyle FIFA tarafından 3-0 tescil edildi[1]
533. 24.03.2016 2:1  İsveç E Antalya
534. 29.03.2016 2:1  Avusturya D Viyana (AUT)
535. 22.05.2016 1:2  İngiltere D Manchester (ENG) İngiltere'ye karşı ilk gol
536. 29.05.2016 1:0  Karadağ E Antalya Karadağ'a karşı ilk maç
537. 05.06.2016 1:0  Slovenya D Ljubljana, (SVN) Slovenya'ya karşı ilk galibiyet
538. 12.06.2016 0:1  Hırvatistan * Paris, (FRA) AŞ 2016-Grup maçı
539. 17.06.2016 0:3  İspanya * Nice, (FRA) AŞ 2016-Grup maçı
540. 21.06.2016 2:0  Çek Cumhuriyeti * Lens, (FRA) AŞ 2016-Grup maçı
541. 31.08.2016 0:0  Rusya E Antalya
542. 05.09.2016 1:1  Hırvatistan D Zagreb DK 2018-Elemeler
543. 06.10.2016 2:2  Ukrayna E Konya DK 2018-Elemeler
544. 09.10.2016 0:2  İzlanda D Reykjavík DK 2018-Elemeler
545. 12.11.2016 2:0  Kosova E Antalya DK 2018-Elemeler Kosova'ya karşı ilk resmî maç
546. 24.03.2017 2:0  Finlandiya E Antalya DK 2018-Elemeler
547. 27.03.2017 3:1  Moldova E Eskişehir Eskişehir'deki ilk millî maç
548. 05.06.2017 0:0  Makedonya D Üsküp
549. 11.06.2017 4:1  Kosova D İşkodra DK 2018-Elemeler
550. 02.09.2017 0:2  Ukrayna D Harkov DK 2018-Elemeler
551. 05.09.2017 1:0  Hırvatistan E Eskişehir DK 2018-Elemeler Hırvatistan'a karşı ilk galibiyet
552. 06.10.2017 0:3  İzlanda E Eskişehir DK 2018-Elemeler
553. 09.10.2017 2:2  Finlandiya D Turku DK 2018-Elemeler
554. 09.11.2017 0:2  Romanya D Cluj
555. 13.11.2017 2:3  Arnavutluk E Antalya
556. 23.03.2018 1:0  İrlanda E Antalya
557. 27.03.2018 2:2  Karadağ D Podgorica
558. 28.05.2018 2:1  İran E İstanbul
559. 01.06.2018 2:2  Tunus * Cenevre
560. 05.06.2018 1:1  Rusya D Moskova Rusya'ya karşı ilk gol
561. 07.09.2018 1:2  Rusya E Trabzon 2018-19 UEFA Uluslar Ligi
562. 10.09.2018 3:2  İsveç D Solna 2018-19 UEFA Uluslar Ligi
563. 11.10.2018 0:0  Bosna-Hersek E Rize
564. 14.10.2018 2:0  Rusya D Soçi 2018-19 UEFA Uluslar Ligi

İstatistik[değiştir | kaynağı değiştir]

Rakip[değiştir | kaynağı değiştir]

Konfederasyon Sayı Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet Gol
CAF (Afrika) 23 7 6 5 28 : 21
AFC (Asya) 29 21 6 2 69 : 18
OFC (Okyanusya)[2] 3 3 0 0 6 : 2
UEFA (Avrupa) 482 169 111 202 591 : 739
CONCACAF (Kuzey ve Orta Amerika) 10 6 2 2 17 : 8
CONMEBOL (Güney Amerika) 13 3 4 6 10 : 15
Toplam 564 212 132 220 741 : 818

Etkinlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Turnuva Sayı Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet Gol (Penaltı atışı olmadan)
Dostluk-Hazırlık 270 102 71 97 351 : 385
Dünya Kupası 10 5 1 4 20 : 17
Dünya Kupası Elemeleri 120 43 23[3] 56 163 : 171
Avrupa Şampiyonası 15 4 2[4] 9 13 : 22
Avrupa Şampiyonası Elemeleri 115 39 27 39 134 : 149
Uluslar Ligi 3 1 0 2 4 : 6
FIFA Konfederasyonlar Kupası 5 2 1 2 8 : 7
Yaz Olimpiyatları 5 1 0 4 8 : 19
Akdeniz Kupası 8 3 2 3 13 : 11
Toplam 564 212 132 220 741 : 818

Şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye millî futbol takımı iç saha maçlarını bugüne kadar Türkiye'nin 17 farklı şehrinde oynamıştır.

Takımın iç saha maçlarına en çok ev sahipliği yapan şehir 133 maçla İstanbul olmuştur. İstanbul'u İzmir, Ankara ve Antalya izlemektedir. Kocaeli, Manisa, Mersin, Samsun ve Rize ise Türkiye'nin bir maçına ev sahipliği yapmıştır.

Türkiye, iç saha maçlarını kuruluşunun ardından ilk 45 yılda yalnızca İstanbul ve Ankara'da oynamıştır. 1968'de ilk kez Türkiye'nin bir maçına ev sahipliği yapan İzmir, özellikle 1970-1990 arasında pek çok maça ev sahipliği yapmış ve Ankara'yı geride bırakmıştır.

2010'lu yıllarda Türkiye Futbol Federasyonu, Anadolu'da yenilenen stadyumlarda maçlar yapmaya ağırlık vermiştir. Bu kararda İstanbul'da oynanan maçlarda yaşanan olaylar da etkili olmuştur.[5] 1984'te ülkenin üç büyük şehrinin ardından bir milli takım maçına ev sahipliği yapan ilk şehir olan Antalya, 2016'ya kadar 2 maça, 2016-2018 yıllarında ise 7 maça ev sahipliği yapmıştır. Aynı dönemde Konya ve Eskişehir TFF'nin özellikle resmi maçlar için tercih ettiği şehirler olmuştur.

Yer (Evindeki Maçlar)
Şehir Oyunlar Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet İlk Maçı Son Maçı
Adana 5 2 2 1 1985 2013
Ankara 29 13 6 10 1925 2013
Antalya 9 5 1 3 1984 2018
Bursa 8 3 2 3 1979 2012
Denizli 2 0 1 1 1997 2004
Eskişehir 3 2 0 1 2017 2017
Gaziantep 1 0 0 1 2001 2001
İstanbul 133 62 26 45 1923 2018
İzmir 36 14 12 10 1968 2009
İzmit 1 1 0 0 2008 2008
Kayseri 3 3 0 0 2009 2013
Konya 5 2 3 0 2015 2016
Manisa 1 0 0 1 2013 2013
Mersin 1 1 0 0 2013 2013
Rize 1 0 1 0 2018 2018
Samsun 1 1 0 0 1996 1996
Trabzon 4 1 2 1 2002 2018

Güncelleme: 14 Ekim 2018

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Türkiye hükmen galip ilan edildi, trtspor.com.tr Erişim:27 Mayıs 2016
  2. ^ Inkl. der Spiele gegen Australien bis zu dessen Wechsel zur AFC 2006
  3. ^ Davon 1 durch Losentscheid (ein Sieg)
  4. ^ Davon 1 durch Elfmeterschießen entschiedenes Spiel (ein Sieg)
  5. ^ İstanbul'da neden milli maç oynanmıyor ?, Timeturk Erişim:17 Ekim 2018