Türkiye'deki kömür yakıtlı enerji santralleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Afşin-Elbistan A Termik Santrali emisyon testler geçmedi,[1] yani 2020 emisyon standartlara kadar geçmedi. Hükümet renovasyon masraflar kadar sübvansiyonlar verecek henüz belli değil.[2]

Kömür yakan Türkiye'deki enerji santrallerinin 20GW kurulu gücü var.

113 TWs 2018’de üretti, ulusal elektriği den %37,[3] yarım ithalat taşkömüründen ve neredeyse bütün baskısı yerel linyitten.[4]

Taşkömür 1126 g CO2-eq./kWhs ve Türk linyit ise 1062 g CO2-eq./kWs salmaya tahmin ediliyor.[5]

Tüm koordinatları OpenStreetMap kullanarak haritala 
Tüm koordinatları KML veya GPX olarak çıkart

Konum haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'deki kömür yakan termik santralleri listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: 2018 kapasite mekanizması ödemeleri için Türkiye'deki önemli enerji santralleri listesi bakınız.

Bu liste, Vikiveri'deki verilerden otomatik olarak oluşturulur ve Listeriabot tarafından düzenli olarak güncellenir.
Liste alanında yapılan düzenlemeler bir sonraki güncellemede kaldırılacak!

Santral kapasite yıllık enerji üretimi/tarihi servise girişi sahibi konum koordinatları görsel gücünü veren enerji kaynağı Üretim Lisansı sübvansiyon/tarihi
18 Mart Çan Termik Santrali 320[6] 2134 — 2019
515 — 2020
2006[7] Elektrik Üretim Anonim Şirketi[7] 40°01′18″K 26°58′28″D / 40.0218°K 26.9744°D / 40.0218; 26.9744 Kritik altı kazan linyit[7] EÜ/101-44/020[6]
Adapazarı Şeker Fabrikası Elektrik Santrali 10[6] 13 — 2019
15 — 2020
Yıldız Holding[8] EÜ/4969-177/2877[6]
Afyon Şeker Fabrikası Termik Santrali 13[6] Doğuş Yi̇yecek ve İçecek[6] EÜ/8140-9/04101[6]
Afşin-Elbistan A Termik Santrali 1355 1899 — 2019
1717 — 2020
1984[9] Çelikler Holding[10] 38°20′53″K 37°01′39″D / 38.3480185°K 37.0275295°D / 38.3480185; 37.0275295
Afşin-Elbistan A termik santrali.gif
Kritik altı kazan Kışlaköy Kömür sahası[11]
linyit
EÜ/8263-5/04139[6]
Afşin-Elbistan B Termik Santrali 1440[6] 2773 — 2019
2378 — 2020
2006[12] Elektrik Üretim Anonim Şirketi[12] 38°21′15″K 36°58′59″D / 38.3542254°K 36.9829461°D / 38.3542254; 36.9829461[6]
Afşin Elbistan B Termik Santral.jpg
Kritik altı kazan[13] linyit[12] EÜ/101-43/019[6]
Aksa Göynuk TES 270[6] 1964 — 2019
2061 — 2020
2015[14] Kazancı Holding[14] Kritik altı kazan linyit[15] EÜ/3734-19/2290[6] 59953112 — 2020
Alkim Afyon 3[6] 13 — 2020
16 — 2019
Alkim Alkali Kimya A.Ş.[16] Akışkan Yatak[16] linyit[16] EÜ/4969-24/2724[6]
Alkim Alkali Kimya A.Ş. Bolluk Tesisi 1[6] 3 — 2020
2 — 2019
1999[17] Alkim Alkali Kimya A.Ş.[6] EÜ/4969-2/2702[6]
Amasya Şeker Fabrikası Termik Santrali 7.76[18] linyit[18] EÜ/4969-25/2725[6]
Atlas Termik Santrali 1200[6] 8502 — 2019
8583 — 2020
2014[19] Diler Holding[19] Süper Kritik Buhar Kazanı Antrasit[15] EÜ/1813-3/1274[6] 0 — 2020
Aynes Süt Fabrikası Kojenerasyon Tesisi 6[6] 6 — 2020
9 — 2019
Aynes Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.[6] EÜ/4969-230/2930[6]
Bandırma Boraks 36[20] 41 — 2020
53 — 2019
Etibank[20] EÜ/4969-196/2896[6]
Bekirli Termik Santrali 1299[6] 8658 — 2019
8544 — 2020
2005[21] İÇDAŞ[22] Süper Kritik Buhar Kazanı
akışkan yatak[23]
Bitümlü kömür[15] EÜ/1160-3/833[6]
Beypazarı ETİ-SODA Kojenerasyon Santralı 28[6] 83 — 2020
94 — 2019
Eti Soda[24] EÜ/4969-120/2820[6]
Cenal Termik Enerji Santralı 1320[6] 9167 — 2019
10221 — 2020
2017[25] Cengiz Holding[25]
Alarko Holding[25]
40°25′12″K 27°19′10″D / 40.4201°K 27.3195°D / 40.4201; 27.3195 Ultra Süper Kritik Buhar Kazanı[25] Bitümlü kömür[26] EÜ/4315-42/02574[6]
Göknur A.Ş. TES 2[6] Göknur Gıda[6] EÜ/4969-153/2853[6]
Kahramanmaraş Kağıt San. 16[6] 79 — 2020
73 — 2019
Kahramanmaraş Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi[6] Bitümlü kömür[27] EÜ/4969-202/2902[6]
Kangal Termik Santrali 457[6][28] 2588 — 2019
1881 — 2020
1989[6] Konya Şeker[29]
Anadolu Birlik Holding[30]
Kritik altı kazan[31] linyit[29] EÜ/4537/02625[6] 68740397 — 2020
Kardemir Termik Santrali 78[6] 587 — 2020
546 — 2019
1998[32] Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.[6] Bitümlü kömür[33] EÜ/4969-204/2904[6]
Kemerköy Termik Santrali 630 4128 — 2019
3504 — 2020
1993[34] Limak Holding[35]
IC Holding[35]
37°02′08″K 27°54′03″D / 37.0355°K 27.9007°D / 37.0355; 27.9007 Kritik altı kazan linyit[15] EÜ/5358-2/03180[6] 140235980 — 2020
Kipaş Kağıt San. İşl. A.Ş. 8[6] 57 — 2020
1 — 2019
Kipaş Holding[36][6] Bitümlü kömür[27] EÜ/4969-259/2959[6]
Kütahya Şeker Fabrikası Termik Santrali 7[6] 7 — 2020
7 — 2019
Torunlar Gıda A.Ş.[37] EÜ/4969-212/2912[6]
Küçüker Termik Kojen. Tesisi 5[6] 34 — 2019
32 — 2020
Küçüker Tekstil[6] EÜ/4969-211/2911[6]
Med-mar Sağlık 2[6] 8 — 2020
9 — 2019
Med Mar Tuz San.Tic.A.S.[6] EÜ/4969-240/2940[6]
Orhaneli Termik Santrali 210[6] 1570 — 2019
1353 — 2020
1992[34] Çelikler Holding[38]
Orhaneli termik santral - panoramio.jpg
Kritik altı kazan linyit[15] EÜ/5642-3/03300[6] 46630198 — 2020
Petlas Otoprodüktör Tesisi 6[6] Petlas EÜ/4969-166/2866[6]
Polat-1 Termik Santrali 51[6] 132 — 2019
147 — 2020
2014[34] Polatyol[39] linyit[39] EÜ/1866-11/1342[6] 10062419 — 2020
Seka Balıkesir İşletmesi Termik Santrali 80[40] 258 — 2020
57 — 2019
2019[41] Albayrak Grubu[42][43][6] Bitümlü kömür[27] EÜ/6660-5/03613[6]
Seydişehir Santrali 13[6] 34 — 2020
33 — 2019
Eti Alüminyum A.Ş. EÜ/4969-236/2936[6]
Seyitömer Termik Santrali 600[6] 3968 — 2019
1461 — 2020
1973[34] Çelikler Holding[44] Kritik altı kazan linyit[15] EÜ/4447/02616[6] 45310377 — 2020
Soma A Termik Santrali 44[6] 1957[45] Elektrik Üretim Anonim Şirketi[45] linyit[45] EÜ/6604-3/03635[6]
Soma Kolin Termik Santrali 510[6] 2527 — 2019
3247 — 2020
2019[46] Koloğlu Holding[47] Akışkan Yatak linyit[48] EÜ/5906-18/03394[6] 113244767 — 2020
Soma termik santrali 660[6][49] 5059 — 2019
3866 — 2020
1981[50] Konya Şeker[51]
Anadolu Birlik Holding[30]
Kritik altı kazan linyit[15] EÜ/5642-1/03298[6] 146552052 — 2020
Tufanbeyli Termik Santrali 450[6] 3283 — 2019
3410 — 2020
2015[52] Sabancı Holding[53] Akışkan Yatak linyit[15] EÜ/298-1/415[6] 99921853 — 2020
Tunçbilek termik santrali 365[6] 2 — 2020
760 — 2019
1956[34] Çelikler Holding[54] Kritik altı kazan linyit[15] EÜ/5642-4/03301[6] 19949355 — 2020
Yatağan Termik Santrali 630[6] 3764 — 2019
3835 — 2020
1982[34] Aydem Holding[55][56]
Aydem Enerji[57]
37°19′53″K 28°06′08″D / 37.3314°K 28.1022°D / 37.3314; 28.1022
Yatağan Thermal Power Plant - 2.jpg
Kritik altı kazan linyit[15] EÜ/5327/03164[6] 139890595 — 2020
Yeniköy Termik Santrali 420[6] 2997 — 2019
3234 — 2020
1986[34] Limak Holding[35]
IC Holding[35]
Yeniköy Power Plant Milas Muğla Turkey.jpg
Kritik altı kazan linyit[15] EÜ/5358-3/03181[6] 93260397 — 2020
ZETES 2 Termik Santrali 1230[58] 8931 — 2019
8767 — 2020
2010[59] Eren Holding[58] 41°30′12″K 31°53′10″D / 41.5032985°K 31.8862295°D / 41.5032985; 31.8862295 Süper Kritik Buhar Kazanı Bitümlü kömür[15] EÜ/369-1/479[6]
ZETES 3 1400[60] 9212 — 2019
9232 — 2020
2016[61] Eren Holding[60] 41°31′02″K 31°54′03″D / 41.5172137°K 31.9007027°D / 41.5172137; 31.9007027
Control room of Zetes-3 power station.jpg
Süper Kritik Buhar Kazanı[60] Bitümlü kömür[62] EÜ/369-1/479[6] 32241909 — 2020
Zonguldak Eren Termik Santral 1 160[63] 1141 — 2019
533 — 2020
2010[59] Eren Holding[63] 41°30′27″K 31°53′43″D / 41.5074244°K 31.8953651°D / 41.5074244; 31.8953651 Akışkan Yatak[33] Bitümlü kömür[33] EÜ/369-1/479[6]
Çan-2 Termik Santrali 330[6] 1524 — 2019
1866 — 2020
2018[64] ODAŞ Group[64] kombine çevrim güç istasyonu[65] linyit[15] EÜ/6083-2/03428[6] 73276026 — 2020
Çatalağzı Termik Santrali 315[6][66] 1494 — 2019
1233 — 2020
1990[67]
1991[67]
Aydem Enerji[57] 41°30′11″K 31°53′11″D / 41.503055555555555°K 31.886388888888888°D / 41.503055555555555; 31.886388888888888
Catalagzi Termik Santrali.jpg
Kritik altı kazan Bitümlü kömür[15][68] EÜ/5358-1/03178[6] 36219148.89 — 2020
Çayırhan Sodyum Sülfat Tesisleri Kojenerasyon Projesi 3[6] 10 — 2020
9 — 2019
Alkim Alkali Kimya A.Ş.[6] EÜ/4969-16/2716[6]
Çayırhan Termik Santrali 620 4312 — 2019
2893 — 2020
1987[34] Elektrik Üretim Anonim Şirketi[69][70] 40°05′49″K 31°41′42″D / 40.097°K 31.695°D / 40.097; 31.695 Kritik altı kazan linyit EÜ/5088-4/03041[6]
Çolakoğlu-2 Termik Santrali 190[6] 1191 — 2019
1272 — 2020
2000[71] Çolakoğlu Metalurji[71] Kritik altı kazan Bitümlü kömür[15]
Fuel oil[72]
petroleum coke[72]
EÜ/4969-33/2733[6] 0 — 2020
Çumra 24[6] Anadolu Birlik Holding[6][73] EÜ/4969-46/2746[6]
Çumra Termik Santrali 37 35 — 2019
48 — 2020
2015[6] Anadolu Birlik Holding[74][6] EÜ/5603-8/03299[6]
İsken Sugözü Termik Santrali 1320[6] 7110 — 2019
9075 — 2020
2003[75] Steag[76][77]
Ordu Yardımlaşma Kurumu[78][77]
36°41′17″K 36°12′23″D / 36.68805556°K 36.20638889°D / 36.68805556; 36.20638889 Kritik altı kazan Bitümlü kömür EÜ/8886-12/04341[6]
İzdemir Termik Santrali 350[6] 2484 — 2019
2541 — 2020
2014[79] İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A.Ş.[80] 38°44′30″K 26°55′45″D / 38.74166666666667°K 26.929166666666667°D / 38.74166666666667; 26.929166666666667 Süper Kritik Buhar Kazanı[81] Bitümlü kömür[15] EÜ/2116-8/1490[6] 0 — 2020
İçdaş Çelik Enerji 405[6] 3164 — 2019
2799 — 2020
2005[82] İÇDAŞ[82] Kritik altı kazan Bitümlü kömür[15] EÜ/1435-26/1041[6] 12827223 — 2020
Şırnak Silopi termik santrali 405[6] 2324 — 2019
2223 — 2020
2009[83] Ciner Grubu 37°18′36″K 42°35′41″D / 37.3100249°K 42.594696°D / 37.3100249; 42.594696 Akışkan Yatak asfaltit[84] EÜ/308-3/424[6] 89929668 — 2020

∑ 51 items.

Otomatik oluşturulan listenin sonu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bakan Dönmez: "Elektrikte artık arz güvenliği problemimiz kalmadı"". İhlas. 12 Mart 2019. 
  2. ^ "Calculation Of Turnover In Terms Of A Concession Agreement: The Board's Decision On The ERG Verbund Transaction". Mondaq. 17 Aralık 2018. 
  3. ^ "Kömür". Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı. 18 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2019. 
  4. ^ "2017 Annual Report" (PDF). EÜAŞ. 
  5. ^ Atilgan et al (2016), p. 177
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd http://lisans.epdk.org.tr/epvys-web/faces/pages/lisans/elektrikUretim/elektrikUretimOzetSorgula.xhtml
  7. ^ a b c https://www.euas.gov.tr/tr-TR/santraller/18-mart-can
  8. ^ https://www.adaseker.com.tr/
  9. ^ https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/kahramanmaras/afsin-elbistan-a-termik-santrali-30-yasinda-10436439
  10. ^ https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/afsin-elbistan-a-termik-santrali-celikler-holdinge-devrediliyor-41029757
  11. ^ https://www.euas.gov.tr/tr-TR/santraller/afsin-elbistan-linyit-sahasi
  12. ^ a b c https://www.euas.gov.tr/tr-TR/santraller/afsin-elbistan-b
  13. ^ https://enerji.mmo.org.tr/wp-content/uploads/2018/05/TermikSantraller2017.compressed.pdf
  14. ^ a b https://www.aksaenerji.com.tr/tr/enerji-santralleri/#linyit/bolu-goynuk-termik-santrali
  15. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q https://www.spglobal.com/platts/plattscontent/_assets/_images/latest-news/20190823_turkish_coal_fired_plant_expansion.jpg
  16. ^ a b c https://www.alkim.com.tr/koralkim-plant
  17. ^ https://www.alkim.com/files/2004yili_faaliyet_raporu.pdf
  18. ^ a b https://www.enerjiatlasi.com/komur/
  19. ^ a b https://atlasenerji.com.tr/enerji-uretim-tesislerimiz
  20. ^ a b http://www.lagosenerji.com/portfolios/eti-maden-bandirma/
  21. ^ https://www.dunya.com/sektorler/enerji/bekirli-komur-santrali-tam-kapasiteyle-devrede-haberi-280444
  22. ^ https://www.icdaselektrik.com/pages/16/16/f/tr-TR/icdas_Bekirli_Termik_Santrali_2_Unite.aspx
  23. ^ https://www.icdas.com.tr/pages/5761/3726/f/en-US/Energy.aspx
  24. ^ https://www.cinergroup.com.tr/cam-ve-kimyasallar/kazan-soda-elektrik
  25. ^ a b c d https://www.powermag.com/digitization-drives-efficiency-at-turkish-coal-plant/
  26. ^ https://www.gem.wiki/Cenal_power_station
  27. ^ a b c http://www.tki.gov.tr/depo/TK%C4%B0-2018%20YILI%20K%C3%96M%C3%9CR%20SEKT%C3%96R%20RAPORU_guncel.pdf
  28. ^ https://www.timeturk.com/kangal-termik-santrali-6-ay-sonra-yeniden-tam-kapasite-olarak-uretime-basladi/haber-1505228
  29. ^ a b http://www.konyaseker.com.tr/en/icerik/detay/6534/kangal-thermal-powerplant
  30. ^ a b https://www.abholding.com.tr/tr/icerik/detay/2059/kangal-termik-santrali
  31. ^ https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/65785
  32. ^ http://celik.org.tr/en/kardemir-karabuk-demir-celik-san-ve-tic-a-s/
  33. ^ a b c https://usea.org/sites/default/files/072014_Prospects%20for%20coal%20and%20clean%20coal%20technologies%20in%20Turkey_ccc239.pdf
  34. ^ a b c d e f g h https://www.mmo.org.tr/sites/default/files/TEG-2020-8.2_K%C3%B6m%C3%BCr%20Santrallar%C4%B1%20_%20%C3%87evre%20%C3%96nlemleri%20_Orhan%20Ayta%C3%A7.pdf
  35. ^ a b c d https://www.ykenerji.com.tr/kurumsal/hakkimizda
  36. ^ https://kipas.com.tr/
  37. ^ http://www.torunlar.com/tesisler-1.html
  38. ^ http://celiklerholding.net/yatirimlarimiz_27/celikler-orhaneli-termik-santrali
  39. ^ a b http://www.polatyol.com/en/activities/power/thermal-reactor
  40. ^ https://www.eigm.gov.tr/File/?path=ROOT%2f4%2fDocuments%2fSayfalar%2f2019+Y%c4%b1l%c4%b1+Enerji+Yat%c4%b1r%c4%b1mlar%c4%b1.xlsx
  41. ^ https://www.yenisafak.com/ekonomi/balikesir-seka-fabrikasi-19-yil-sonra-yeniden-uretime-basladi-3469709
  42. ^ https://www.albayrak.com.tr/en/case-studies/paper-production/
  43. ^ https://www.varaka.com.tr/en/about-us/
  44. ^ http://celiklerholding.net/yatirimlarimiz_16/celikler-seyitomer-termik-santrali
  45. ^ a b c https://www.euas.gov.tr/tr-TR/santraller/soma-a-termik-santrali
  46. ^ http://news.bjx.com.cn/html/20190125/959206.shtml
  47. ^ https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/soma-kolin-termik-santrali-dogal-gaz-ithalatini-yilda-190-milyon-dolar-azaltacak/1738343
  48. ^ http://www.kolin.com.tr/english/projects/ongoing-projects/irrigation-dam-energy-projects/soma-kolin-thermal-power-plant-(epc.html
  49. ^ https://yesilgazete.org/blog/2020/06/08/kapatilan-termik-santrallere-gecici-calisma-ruhsati-verildi/
  50. ^ http://somatermik.com.tr/Tr/kurumsal
  51. ^ http://somatermik.com.tr/Tr/anasayfa
  52. ^ http://www.tki.gov.tr/depo/%C5%9E%C3%BCkr%C3%BC%20%C5%9Ei%C5%9Fman.pdf
  53. ^ https://www.enerjisauretim.com.tr/faaliyetlerimiz/elektrik-uretimi/tufanbeyli-linyit-santrali
  54. ^ http://celiklerholding.net/yatirimlarimiz_28/celikler-tuncbilek-termik-santrali
  55. ^ http://www.yatagantermik.com.tr/en/about-us
  56. ^ https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-05/turkey-s-biggest-ipo-in-years-back-on-track-after-pandemic-delay
  57. ^ a b https://www.aydemenerji.com.tr/bilgi/29/termik-santraller
  58. ^ a b http://www.eren-enerji.com.tr/tr/kurumsal/eren-enerji/zetes-2
  59. ^ a b https://www.mmo.org.tr/sites/default/files/Sayfa%20159%20sonras%C4%B1.pdf
  60. ^ a b c http://www.eren-enerji.com.tr/tr/kurumsal/eren-enerji/zetes-3
  61. ^ http://www.erenholding.com.tr/en/press-room/eren-news?l=eren-enerji
  62. ^ https://flexibility.vgb.org/wp-content/uploads/2019/03/VGB-PowerTech-2017-07-077-081-FENG-Referenzexemplar.pdf
  63. ^ a b http://www.eren-enerji.com.tr/tr/kurumsal/eren-enerji/zetes-1
  64. ^ a b https://www.odasenerji.com.tr/uretim/#1259
  65. ^ https://iicec.sabanciuniv.edu/sites/iicec.sabanciuniv.edu/files/1806%20IICECE%26CPaperCCUSinTurkey_0.pdf
  66. ^ https://www.aydemenerji.com.tr/info/29/thermal-generation
  67. ^ a b http://www.cates.com.tr/tr/tanitim/tanitimsantral-direktorlugu
  68. ^ https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/kara-elmasin-satisindan-11-ayda-267-milyon-611-bin-lira-gelir-6384449
  69. ^ https://www.enerjigunlugu.net/park-elektrik-cayirhan-termik-santralini-euasa-devretti-38022h.htm
  70. ^ https://www.pwc.com.tr/tr/sektorler/enerji/turkiye-enerji-sektorundeki-birlesme-ve-satin-almalar-2020.pdf
  71. ^ a b http://www.marmaraelektrik.net/Kurumsal/IsOrtaklarimiz
  72. ^ a b https://iklimadaleti.org/wp-content/uploads/2018/06/turkiyede-termik-santraller-EN.pdf
  73. ^ https://www.abholding.com.tr/tr/icerik/detay/2034/konya-merkez-kampusu
  74. ^ https://www.abholding.com.tr/tr/icerik/detay/2039/cumra-merkez-kampusu
  75. ^ http://www.isken.com.tr/en/history.aspx
  76. ^ https://www.steag-turkey.com/
  77. ^ a b http://www.isken.com.tr/en/information-society-services.aspx
  78. ^ https://www.oyak.com.tr/grup-sirketleri/enerji/iskenderun-enerji-uretim-ve-ticaret-as/
  79. ^ https://www.enerjigunlugu.net/izdemir-enerji-izmir-uretim-tesisini-isletmeye-ald-7904h.htm
  80. ^ http://www.izdemirenerji.com/tesisin-cevreye-etkisi/
  81. ^ https://www.izdemirenerji.com/teknik-ozellikler/
  82. ^ a b https://www.icdasenerji.com/pages/1/1/f/tr-TR/icdas_Biga_Termik_Santrali.aspx
  83. ^ https://www.cinergroup.com.tr/en/energy-and-mining/silopi-electric
  84. ^ http://www.cinergroup.com.tr/en/energy-and-mining/silopi-electric

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]