Türkiye'deki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Türkiye'deki havalimanları listesi, Türkiye'de bulunan ve inşası devam eden havalimanlarını içerir. Ülkede faaliyette olan 55 sivil havalimanından 21'inde uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Ülkede ayrıca askerî amaçla kullanılan 17 havalimanı yer alır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum ICAO IATA Havalimanı Koordinatlar
Uluslararası havalimanları
Adana LTAF ADA Şakirpaşa Havalimanı 36°58′55″K 35°16′49″D / 36.98194°K 35.28028°D / 36.98194; 35.28028 (Şakirpaşa Havalimanı)
Ankara LTAC ESB Ankara Esenboğa Havalimanı 40°07′41″K 32°59′42″D / 40.12806°K 32.995°D / 40.12806; 32.995 (Ankara Esenboğa Havalimanı)
Antakya LTAK HTY Hatay Havalimanı 36°21′46″K 36°16′56″D / 36.36278°K 36.28222°D / 36.36278; 36.28222 (Hatay Havalimanı)
Antalya LTAI AYT Antalya Havalimanı 36°54′01″K 30°47′34″D / 36.90028°K 30.79278°D / 36.90028; 30.79278 (Antalya Havalimanı)
Bodrum LTFE BJV Milas-Bodrum Havalimanı 37°15′02″K 27°39′51″D / 37.25056°K 27.66417°D / 37.25056; 27.66417 (Milas-Bodrum Havalimanı)
Bursa LTBR YEI Bursa Yenişehir Havalimanı 40°15′18″K 29°33′45″D / 40.255°K 29.5625°D / 40.255; 29.5625 (Yenişehir Havalimanı)
Dalaman LTBS DLM Dalaman Havalimanı 36°42′53″K 28°47′34″D / 36.71472°K 28.79278°D / 36.71472; 28.79278 (Dalaman Havalimanı)
Erzurum LTCE ERZ Erzurum Havalimanı 39°57′19″K 41°10′09″D / 39.95528°K 41.16917°D / 39.95528; 41.16917 (Erzurum Havalimanı)
Eskişehir LTBY AOE Eskişehir Anadolu Havalimanı 39°48′36″K 30°31′10″D / 39.81°K 30.51944°D / 39.81; 30.51944 (Anadolu Havalimanı)
Ordu-Giresun LTCB OGU Ordu-Giresun Havalimanı
Gaziantep LTAJ GZT Gaziantep Havalimanı 36°56′52″K 37°28′44″D / 36.94778°K 37.47889°D / 36.94778; 37.47889 (Gaziantep Oğuzeli Havalimanı)
İstanbul LTBA IST Atatürk Havalimanı 40°58′34″K 28°48′51″D / 40.97611°K 28.81417°D / 40.97611; 28.81417 (Atatürk International Havalimanı)
İstanbul LTFJ SAW Sabiha Gökçen Havalimanı 40°53′54″K 29°18′33″D / 40.89833°K 29.30917°D / 40.89833; 29.30917 (Sabiha Gökçen International Havalimanı)
İzmir LTBJ ADB Adnan Menderes Havalimanı 38°17′21″K 27°09′18″D / 38.28917°K 27.155°D / 38.28917; 27.155 (İzmir Adnan Menderes Havalimanı)
Kayseri LTAU ASR Erkilet Havalimanı 38°46′13″K 35°29′43″D / 38.77028°K 35.49528°D / 38.77028; 35.49528 (Erkilet International Havalimanı)
Konya LTAN KYA Konya Havalimanı 37°58′44″K 32°33′42″D / 37.97889°K 32.56167°D / 37.97889; 32.56167 (Konya Havalimanı)
Kütahya LTBZ KZR Zafer Havalimanı 39°06′41″K 30°07′47″D / 39.11139°K 30.12972°D / 39.11139; 30.12972 (Zafer Havalimanı)
Malatya LTAT MLX Erhaç Havalimanı 38°26′07″K 38°05′27″D / 38.43528°K 38.09083°D / 38.43528; 38.09083 (Erhaç Havalimanı)
Nevşehir LTAZ NAV Nevşehir Kapadokya Havalimanı 38°46′08″K 34°31′35″D / 38.76889°K 34.52639°D / 38.76889; 34.52639 (Nevşehir Kapadokya Havalimanı)
Samsun LTFH SZF Samsun Çarşamba Havalimanı 41°15′56″K 36°32′55″D / 41.26556°K 36.54861°D / 41.26556; 36.54861 (Samsun Çarşamba Havalimanı)
Şanlıurfa LTCS GNY Şanlıurfa GAP Havalimanı 37°27′00″K 38°54′00″D / 37.45°K 38.9°D / 37.45; 38.9 (Şanlıurfa GAP Havalimanı)
Trabzon LTCG TZX Trabzon Havalimanı 40°59′42″K 39°47′23″D / 40.9951°K 39.7897°D / 40.9951; 39.7897 (Trabzon Havalimanı)
Yerel havalimanları
Adıyaman LTCP ADF Adıyaman Havalimanı 37°43′54″K 38°28′08″D / 37.73167°K 38.46889°D / 37.73167; 38.46889 (Adıyaman Havalimanı)
Ağrı LTCO AJI Ağrı Havalimanı 39°39′16″K 43°01′38″D / 39.65444°K 43.02722°D / 39.65444; 43.02722 (Ağrı Havalimanı)
Amasya LTAP MZH Amasya Merzifon Havalimanı 40°49′45″K 35°31′19″D / 40.82917°K 35.52194°D / 40.82917; 35.52194 (Amasya Merzifon Havalimanı)
Antalya LTGP GZP Gazipaşa Havalimanı 36°17′57″K 32°18′05″D / 36.2993°K 32.3014°D / 36.2993; 32.3014 (Gazipaşa Havalimanı)
Balıkesir LTBF BZI Balıkesir Merkez Havalimanı 39°37′09″K 27°55′33″D / 39.61917°K 27.92583°D / 39.61917; 27.92583 (Balıkesir Merkez Havalimanı)
Balıkesir LTFD EDO Balıkesir Koca Seyit Havalimanı 39°33′16″K 27°00′49″D / 39.55444°K 27.01361°D / 39.55444; 27.01361 (Balıkesir Koca Seyit)
Batman LTCJ BAL Batman Havalimanı 37°55′56″K 41°06′59″D / 37.93222°K 41.11639°D / 37.93222; 41.11639 (Batman Havalimanı)
Bingöl LTCU BGG Bingöl Havalimanı 38°51′36″K 40°35′38″D / 38.86°K 40.59389°D / 38.86; 40.59389 (Bingöl Havalimanı)
Çanakkale LTBH CKZ Çanakkale Havalimanı 40°08′15″K 26°25′36″D / 40.1375°K 26.42667°D / 40.1375; 26.42667 (Çanakkale Havalimanı)
Denizli LTAY DNZ Denizli Çardak Havalimanı 37°47′08″K 29°42′04″D / 37.78556°K 29.70111°D / 37.78556; 29.70111 (Denizli Çardak Havalimanı)
Diyarbakır LTCC DIY Diyarbakır Havalimanı 37°53′38″K 40°12′03″D / 37.89389°K 40.20083°D / 37.89389; 40.20083 (Diyarbakır Havalimanı)
Elazığ LTCA EZS Elazığ Havalimanı 38°36′24″K 39°17′29″D / 38.60667°K 39.29139°D / 38.60667; 39.29139 (Elazığ Havalimanı)
Erzincan LTCD ERC Erzincan Havalimanı 39°42′36″K 39°31′37″D / 39.71°K 39.52694°D / 39.71; 39.52694 (Erzincan Havalimanı)
Gökçeada LTFK GKD Gökçeada Havalimanı 40°12`04"N, 025°52`56"E
Hakkari LTCW YKO Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı 37°33′6″K 44°14′01″D / 37.55167°K 44.23361°D / 37.55167; 44.23361 (Hakkari Yüksekova Havalimanı)
Iğdır LTCT IGD Iğdır Havalimanı 39°58′59″K 43°51′59″D / 39.98306°K 43.86639°D / 39.98306; 43.86639 (Iğdır Havalimanı)
Isparta LTFC ISE Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 37°51′54″K 30°22′55″D / 37.865°K 30.38194°D / 37.865; 30.38194 (Isparta Süleyman Demirel Havalimanı)
İstanbul LTBW - İstanbul Hezarfen Havalimanı 41°06′16″K 28°33′00″D / 41.10444°K 28.55°D / 41.10444; 28.55 (Istanbul Hezarfen Airfield)
Kahramanmaraş LTCN KCM Kahramanmaraş Havalimanı 37°32′20″K 36°57′12″D / 37.53889°K 36.95333°D / 37.53889; 36.95333 (Kahramanmaraş Havalimanı)
Kars LTCF KSY Kars Harakani Havalimanı 40°33′44″K 43°06′54″D / 40.56222°K 43.115°D / 40.56222; 43.115 (Kars Harakani Havalimanı)
Kastamonu LTAL KFS Kastamonu Havalimanı 41°18′50″K 33°47′42″D / 41.3138°K 33.7949°D / 41.3138; 33.7949 (Kastamonu Havalimanı)
Kocaeli LTBQ KCO Cengiz Topel Havalimanı 40°44′06″K 30°05′00″D / 40.735°K 30.0833333°D / 40.735; 30.0833333 (Cengiz Topel Havalimanı)
Mardin LTCR MQM Mardin Havalimanı 37°13′58″K 40°38′26″D / 37.23278°K 40.64056°D / 37.23278; 40.64056 (Mardin Havalimanı)
Muş LTCK MSR Muş Havalimanı 38°44′41″K 41°39′14″D / 38.74472°K 41.65389°D / 38.74472; 41.65389 (Muş Havalimanı)
Siirt LTCL SXZ Siirt Havalimanı 37°58′00″K 41°50′00″D / 37.9666667°K 41.8333333°D / 37.9666667; 41.8333333 (Siirt Havalimanı)
Sinop LTCM NOP Sinop Havalimanı 42°00′57″K 35°03′59″D / 42.01583°K 35.06639°D / 42.01583; 35.06639 (Sinop Havalimanı)
Sivas LTAR VAS Sivas Nuri Demirağ Havalimanı 39°46′00″K 37°01′00″D / 39.7666667°K 37.0166667°D / 39.7666667; 37.0166667 (Sivas Nuri Demirağ Havalimanı)
Şırnak LTCV NKT Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 37°21′48″K 42°03′35″D / 37.36333°K 42.05972°D / 37.36333; 42.05972 (Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı)
Tekirdağ LTBU TEQ Tekirdağ Çorlu Havalimanı 41°08′18″K 27°55′09″D / 41.13833°K 27.91917°D / 41.13833; 27.91917 (Tekirdağ Çorlu Havalimanı)
Tokat LTAW TJK Tokat Havalimanı 40°18′42″K 36°22′25″D / 40.31167°K 36.37361°D / 40.31167; 36.37361 (Tokat Havalimanı)
Uşak LTBO USQ Uşak Havalimanı 38°40′47″K 29°28′54″D / 38.6796°K 29.4816°D / 38.6796; 29.4816 (Uşak Havalimanı)
Van LTCI VAN Ferit Melen Havalimanı 38°28′06″K 43°19′56″D / 38.46833°K 43.33222°D / 38.46833; 43.33222 (Ferit Melen Havalimanı)
Zonguldak LTAS ONQ Zonguldak Havalimanı 41°30′23″K 32°05′19″D / 41.5064°K 32.0886°D / 41.5064; 32.0886 (Zonguldak Havalimanı)
Askerî havalimanları
Ankara LTAB - Güvercinlik Hava Üssü 39°56′05″K 32°44′26″D / 39.93472°K 32.74056°D / 39.93472; 32.74056 (Güvercinlik Army Air Base)
Ankara LTAE - Akıncı Hava Üssü 40°04′44″K 32°33′56″D / 40.07889°K 32.56556°D / 40.07889; 32.56556 (Akıncı Air Base)
Ankara LTAD ANK Etimesgut Hava Üssü 39°56′59″K 32°41′19″D / 39.94972°K 32.68861°D / 39.94972; 32.68861 (Etimesgut Air Base)
Balıkesir LTBF BZI Balıkesir Hava Üssü 39°37′09″K 27°55′33″D / 39.61917°K 27.92583°D / 39.61917; 27.92583 (Balıkesir Havalimanı)
Bandırma LTBG BDM Bandırma Hava Üssü 40°19′04″K 27°58′39″D / 40.31778°K 27.9775°D / 40.31778; 27.9775 (Bandırma Havalimanı)
Diyarbakır LTCC DIY Diyarbakır Hava Üssü 37°53′38″K 40°12′03″D / 37.89389°K 40.20083°D / 37.89389; 40.20083 (Diyarbakır Havalimanı)
Eskişehir LTBI ESK Eskişehir Hava Üssü 39°47′02″K 30°34′55″D / 39.78389°K 30.58194°D / 39.78389; 30.58194 (Eskişehir Havalimanı)
İncirlik / Adana LTAG - İncirlik Hava Üssü 37°00′07″K 35°25′33″D / 37.00194°K 35.42583°D / 37.00194; 35.42583 (İncirlik Air Base)
İstanbul LTBX - Samandıra Hava Üssü 40°59′34″K 29°12′56″D / 40.99278°K 29.21556°D / 40.99278; 29.21556 (Samandıra Army Air Base)
İzmir LTBL IGL Çiğli Hava Üssü 38°30′46″K 27°00′36″D / 38.51278°K 27.01°D / 38.51278; 27.01 (Çiğli Air Base)
İzmir LTBK - Gaziemir Hava Üssü 38°19′08″K 27°09′33″D / 38.31889°K 27.15917°D / 38.31889; 27.15917 (Gaziemir Air Base)
Kayseri LTAU ASR Erkilet Hava Üssü 38°46′13″K 35°29′43″D / 38.77028°K 35.49528°D / 38.77028; 35.49528 (Erkilet Air Base)
Kocaeli LTBQ KCO Cengiz Topel Donanma Hava İstasyonu 40°44′06″K 30°05′00″D / 40.735°K 30.0833333°D / 40.735; 30.0833333 (Cengiz Topel Naval Air Station)
Konya LTAN KYA Konya Hava Üssü 37°58′44″K 32°33′42″D / 37.97889°K 32.56167°D / 37.97889; 32.56167 (Konya Air Base)
Kütahya LTBN - Kütahya Hava Üssü 39°25′36″K 30°01′00″D / 39.42667°K 30.0166667°D / 39.42667; 30.0166667 (Kütahya Air Base)
Malatya LTAT MLX Erhaç Hava Üssü 38°26′07″K 38°05′27″D / 38.43528°K 38.09083°D / 38.43528; 38.09083 (Erhaç Air Base)
Merzifon LTAP MZH Merzifon Hava Üssü 40°49′45″K 35°31′19″D / 40.82917°K 35.52194°D / 40.82917; 35.52194 (Merzifon Air Base)
Eski havalimanlar
Afyon LTAH AFY Afyon Havalimanı 38°43′35″K 30°36′04″D / 38.72639°K 30.60111°D / 38.72639; 30.60111
Proje aşamasındaki veya inşa halindeki havalimanları
İstanbul Üçüncü havalimanı
Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanı 36°53′59″K 35°03′46″D / 36.8996°N 35.0628°E / 36.8996; 35.0628 (Çukurova Bölgesel Havalimanı)
Gümüşhane Gümüşhane Havalimanı
Yozgat Yozgat Havalimanı
Rize Rize-Artvin Havalimanı