Türkiye'de görevde olan valilerin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Türkiye'de görevde olan valilerin listesi, Türkiye'de hâlen görevde olan valileri illere göre göstermektedir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

İl Vali Görev Başlangıcı
Adana Süleyman Elban 9 Haziran 2020
Adıyaman Mahmut Çuhadar 9 Haziran 2020
Afyonkarahisar Gökmen Çiçek 9 Haziran 2020
Ağrı Osman Varol 9 Haziran 2020
Amasya Mustafa Masatlı 9 Haziran 2020
Ankara Vasip Şahin 27 Ekim 2018
Antalya Ersin Yazıcı 9 Haziran 2020
Artvin Yılmaz Doruk 27 Ekim 2018
Aydın Hüseyin Aksoy 9 Haziran 2020
Balıkesir Hasan Şıldak 9 Haziran 2020
Bilecik Bilal Şentürk 27 Aralık 2018
Bingöl Kadir Ekinci 27 Ekim 2018
Bitlis Oktay Çağatay 27 Ekim 2018
Bolu Ahmet Ümit 27 Ekim 2018
Burdur Ali Arslantaş 9 Haziran 2020
Bursa Yakup Canbolat 27 Ekim 2018
Çanakkale İlhami Aktaş 9 Haziran 2020
Çankırı Abdullah Ayaz 9 Haziran 2020
Çorum Mustafa Çiftçi 27 Ekim 2018
Denizli Ali Fuat Atik 9 Haziran 2020
Diyarbakır Münir Karaloğlu 9 Haziran 2020
Edirne Ekrem Canalp 27 Ekim 2018
Elazığ Erkaya Yırık 9 Haziran 2020
Erzincan Mehmet Makas 9 Haziran 2020
Erzurum Oktay Memiş 27 Ekim 2018
Eskişehir Erol Ayyıldız 9 Haziran 2020
Gaziantep Davut Gül 27 Ekim 2018
Giresun Enver Ünlü 9 Haziran 2020
Gümüşhane Kamuran Taşbilek 27 Ekim 2018
Hakkâri İdris Akbıyık 27 Ekim 2018
Hatay Rahmi Doğan 27 Ekim 2018
Isparta Ömer Seymenoğlu 27 Ekim 2018
Mersin Ali İhsan Su 21 Haziran 2017
İstanbul Ali Yerlikaya 27 Ekim 2018
İzmir Yavuz Selim Köşger 9 Haziran 2020
Kars Türker Öksüz 27 Ekim 2018
Kastamonu Avni Çakır 9 Haziran 2020
Kayseri Şehmus Günaydın 27 Ekim 2018
Kırklareli Osman Bilgin 18 Mayıs 2018
Kırşehir İbrahim Akın 14 Mayıs 2018
Kocaeli Seddar Yavuz 9 Haziran 2020
 
İl Vali Görev Başlangıcı
Konya Vahdettin Özkan 9 Haziran 2020
Kütahya Ali Çelik 9 Haziran 2020
Malatya Aydın Baruş 27 Ekim 2018
Manisa Ahmet Deniz 27 Ekim 2018
Kahramanmaraş Ömer Faruk Coşkun 9 Haziran 2020
Mardin Mahmut Demirtaş 9 Haziran 2020
Muğla Orhan Tavlı 9 Haziran 2020
Muş İlker Gündüzöz 27 Ekim 2018
Nevşehir İnci Sezer Becel 9 Haziran 2020
Niğde Yılmaz Şimşek 13 Haziran 2017
Ordu Tuncay Sonel 9 Haziran 2020
Rize Kemal Çeber 27 Ekim 2018
Sakarya Çetin Oktay Kaldırım 9 Haziran 2020
Samsun Zülkif Dağlı 9 Haziran 2020
Siirt Osman Hacıbektaşoğlu 9 Haziran 2020
Sinop Erol Karaömeroğlu 9 Haziran 2020
Sivas Salih Ayhan 27 Ekim 2018
Tekirdağ Aziz Yıldırım 27 Ekim 2018
Tokat Ozan Balcı 27 Ekim 2018
Trabzon İsmail Ustaoğlu 27 Ekim 2018
Tunceli Mehmet Ali Özkan 9 Haziran 2020
Şanlıurfa Abdullah Erin 21 Haziran 2017
Uşak Funda Kocabıyık 27 Ekim 2018
Van Mehmet Emin Bilmez 26 Aralık 2018
Yozgat Ziya Polat 9 Haziran 2020
Zonguldak Mustafa Tutulmaz 9 Haziran 2020
Aksaray Hamza Aydoğdu 9 Haziran 2020
Bayburt Cüneyt Epcim 18 Temmuz 2019
Karaman Mehmet Alpaslan Işık 9 Haziran 2020
Kırıkkale Yunus Sezer 27 Ekim 2018
Batman Hulusi Şahin 27 Ekim 2018
Şırnak Ali Hamza Pehlivan 17 Temmuz 2019
Bartın Sinan Güner 27 Ekim 2018
Ardahan Hüseyin Öner 9 Haziran 2020
Iğdır Hüseyin Engin Sarıibrahim 9 Haziran 2020
Yalova Muammer Erol 27 Ekim 2018
Karabük Fuat Gürel 27 Ekim 2018
Kilis Recep Soytürk 27 Ekim 2018
Osmaniye Erdinç Yılmaz 9 Haziran 2020
Düzce Cevdet Atay 9 Haziran 2020

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]