Türkiye'deki kömür yakıtlı enerji santralleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Afşin-Elbistan A Termik Santrali 2020 standartlarına göre emisyon testlerini geçemedi.[1] Hükümet renovasyon masraflar kadar sübvansiyonlar verecek henüz belli değil.[2]

Türkiye'deki kömür yakıtlı enerji santralleri listesi, Türkiye'de kömürden enerji üreten bütün tesisleri listelemektedir. Türkiye'de 2020'den bu yana elektrik üreten bütün kömürlü santraller aşağıda listelenmiştir.

Türkiye'deki kömürlü enerji santrallerinin 20 GW kurulu gücü bulunmaktadır.

2018 yılında Türkiye'de kömürden 113 TW elektrik üretilmiştir. Bu değer 2018 yılında Türkiye'nin tüm kaynaklardan üretmiş olduğu elektrik enerjisinin %37'sini oluşturmaktadır.[3] Bu oranın yaklaşık %21'i yerli linyit ve taş kömüründen elde edilmişken, yaklaşık %16'sı ithal kömürden üretilmiştir.[4]

Türkiye'de taş kömürünün yakılmasıyla elde edilen elektrik enerjisinin 1126 g CO2-eşdeğeri/kWsa, linyitin yakılmasıyla elde edilen elektrik enerjisinin ise 1062 g CO2-eşdeğeri/kWsa emisyona sebep olduğu tahmin edilmektedir.[5]

Türkiye'de çalışmaya devam eden kömürlü termik santralleri, 2019 yılında 4.818 erken ölüme, 3.070 erken doğuma, 26.500 çocukta bronşite, 3.230 yetişkinde kronik bronşite ve 1.480.000 kayıp iş gününe sebep olmuştur.[6]

Tüm koordinatları OpenStreetMap kullanarak haritala 
Tüm koordinatları KML veya GPX olarak çıkart

Konum haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'deki kömür yakan termik santralleri listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Kapasite mekanizması ödemeleri için Türkiye'deki önemli enerji santralleri listesi bakınız.

Bu liste, Vikiveri'deki verilerden otomatik olarak oluşturulur ve Listeriabot tarafından düzenli olarak güncellenir.
Liste alanında yapılan düzenlemeler bir sonraki güncellemede kaldırılacak!

Santral kapasite Enerji üretimi 2021 2020 2019 servise girişi sahibi konum koordinatları görsel gücünü veren enerji kaynağı Üretim Lisansı sübvansiyon/tarihi Karbon ayak izi/tarihi
18 Mart Çan Termik Santrali 320[7] 515 2134 2006[8] Elektrik Üretim Anonim Şirketi[8] 40°01′18″N 26°58′28″E / 40.0218°K 26.9744°D / 40.0218; 26.9744 Kritik altı kazan linyit[8] EÜ/101-44/020[7]
Adapazarı Şeker Fabrikası Elektrik Santrali 10[7] 15 13 Yıldız Holding[9] EÜ/4969-177/2877[7]
Afyon Şeker Fabrikası Termik Santrali 13[7] Doğuş Yi̇yecek ve İçecek[7] EÜ/8140-9/04101[7]
Afşin-Elbistan A Termik Santrali 1355 1717 1899 1984[10] Çelikler Holding[11] 38°20′53″N 37°01′39″E / 38.3480185°K 37.0275295°D / 38.3480185; 37.0275295
Afşin-Elbistan A termik santrali.gif
Kritik altı kazan Kışlaköy Kömür sahası[12]
linyit
EÜ/8263-5/04139[7]
Afşin-Elbistan B Termik Santrali 1440[7] 2378 2773 2006[13] Elektrik Üretim Anonim Şirketi[13] 38°21′15″N 36°58′59″E / 38.3542254°K 36.9829461°D / 38.3542254; 36.9829461[7]
Afşin Elbistan B Termik Santral.jpg
Kritik altı kazan[14] linyit[13] EÜ/101-43/019[7] 5500000 — 2019
Aksa Göynuk TES 270[7] 2061 1964 2015[15] Kazancı Holding[15] Kritik altı kazan linyit[16] EÜ/3734-19/2290[7] 59953112 — 2020
Alkim Afyon 3[7] 13 16 Alkim Alkali Kimya A.Ş.[17] Akışkan Yatak[17] linyit[17] EÜ/4969-24/2724[7]
Alkim Alkali Kimya A.Ş. Bolluk Tesisi 1[7] 3 2 1999[18] Alkim Alkali Kimya A.Ş.[7] EÜ/4969-2/2702[7]
Amasya Şeker Fabrikası Termik Santrali 8[7] linyit[19] EÜ/4969-25/2725[7]
Atlas Termik Santrali 1200[7] 8583 8502 2014[20] Diler Holding[20] 36°41′25″N 36°12′33″E / 36.69028°K 36.20909°D / 36.69028; 36.20909 Süper Kritik Buhar Kazanı Antrasit[16] EÜ/1813-3/1274[7] 0 — 2020
Aynes Süt Fabrikası Kojenerasyon Tesisi 6[7] 6 9 Aynes Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.[7] EÜ/4969-230/2930[7]
Bandırma Boraks 36[21] 41 53 Etibank[21] EÜ/4969-196/2896[7]
Bekirli Termik Santrali 1200[7] 8544 8658 2005[22] İÇDAŞ[23] 40°23′58″N 27°02′59″E / 40.39952983333333°K 27.04973°D / 40.39952983333333; 27.04973[24] Süper Kritik Buhar Kazanı
akışkan yatak[25]
Bitümlü kömür[16] EÜ/1160-3/833[7]
Beypazarı ETİ-SODA Kojenerasyon Santralı 28[7] 83 94 Eti Soda[26] EÜ/4969-120/2820[7]
Cenal Termik Enerji Santralı 1320[7] 10221 9167 2017[27] Cengiz Holding[27]
Alarko Holding[27]
40°25′12″N 27°19′10″E / 40.4201°K 27.3195°D / 40.4201; 27.3195 Ultra Süper Kritik Buhar Kazanı[27] Bitümlü kömür[28] EÜ/4315-42/02574[7]
Göknur A.Ş. TES 2[7] Göknur Gıda[7] EÜ/4969-153/2853[7]
Kahramanmaraş Kağıt San. 16[7] 79 73 Kahramanmaraş Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi[7] Bitümlü kömür[29] EÜ/4969-202/2902[7]
Kangal Termik Santrali 457[7][30] 1881 2588 1989[7] Konya Şeker[31]
Anadolu Birlik Holding[32]
Kritik altı kazan[33] linyit[31] EÜ/4537/02625[7] 68740397 — 2020
Kardemir Termik Santrali 78[7][34] 587 546 1998[35]
1939[34]
Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.[7] Bitümlü kömür[36] EÜ/4969-204/2904[7]
Kemerköy Termik Santrali 653[7] 3504 4128 1993[37] Limak Holding[38]
IC Holding[38]
37°02′08″N 27°54′03″E / 37.0355°K 27.9007°D / 37.0355; 27.9007 Kritik altı kazan linyit[16] EÜ/5358-2/03180[7] 140235980 — 2020
Kipaş Kağıt San. İşl. A.Ş. 8[7] 57 1 Kipaş Holding[39][7] Bitümlü kömür[29] EÜ/4969-259/2959[7]
Kütahya Şeker Fabrikası Termik Santrali 7[7] 7 7 Torunlar Gıda A.Ş.[40] EÜ/4969-212/2912[7]
Küçüker Termik Kojen. Tesisi 5[7] 32 34 Küçüker Tekstil[7] EÜ/4969-211/2911[7]
Lüleburgaz Kojenerasyon Enerji Santrali 50[7] Zorlu Holding[41] EÜ/364-7/474
MMP Termik Kojenerasyon 55[7] 2020[7] Kipaş Holding[42] Akışkan Yatak[42] Kömür[42]
Çöp[42]
EÜ/9316-3/04503[7]
Med-mar Sağlık 2[7] 8 9 Med Mar Tuz San.Tic.A.S.[7] EÜ/4969-240/2940[7]
Orhaneli Termik Santrali 210[7] 1353 1570 1992[37] Çelikler Holding[43] 39°57′05″N 28°52′15″E / 39.9515°K 28.8708°D / 39.9515; 28.8708
Orhaneli termik santral - panoramio.jpg
Kritik altı kazan linyit[16] EÜ/5642-3/03300[7] 46630198 — 2020
Petlas Otoprodüktör Tesisi 6[7] Petlas EÜ/4969-166/2866[7]
Polat-1 Termik Santrali 51[7] 147 132 2014[37] Polatyol[44] linyit[44] EÜ/1866-11/1342[7] 10062419 — 2020
Seka Balıkesir İşletmesi Termik Santrali 80[45] 258 57 2019[46] Albayrak Grubu[47][48][7] Bitümlü kömür[29] EÜ/6660-5/03613[7]
Seydişehir Santrali 13[7] 34 33 Eti Alüminyum A.Ş. EÜ/4969-236/2936[7]
Seyitömer Termik Santrali 600[7] 1461 3968 1973[37] Çelikler Holding[49] 39°34′27″N 29°52′56″E / 39.574254°K 29.882336833333333°D / 39.574254; 29.882336833333333[50] Kritik altı kazan linyit[16] EÜ/4447/02616[7] 45310377 — 2020
Soma A Termik Santrali 44[7] 1957[51] Elektrik Üretim Anonim Şirketi[51] linyit[51] EÜ/6604-3/03635[7]
Soma Kolin Termik Santrali 510[7] 3247 2527 2019[52] Koloğlu Holding[53] Akışkan Yatak linyit[54] EÜ/5906-18/03394[7] 113244767 — 2020
Soma Termik Santrali 660[55]
990[7]
3866 5059 1981[56] Konya Şeker[57]
Anadolu Birlik Holding[32]
39°11′42″N 27°38′07″E / 39.19509°K 27.635359833333332°D / 39.19509; 27.635359833333332[58] Kritik altı kazan linyit[16] EÜ/5642-1/03298[7] 146552052 — 2020
Susurluk Şeker Fabrikası Termik Santrali 10[7] 2014[7] Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.[7] linyit[19] EÜ/4969-782778[7]
Tufanbeyli Termik Santrali 450[7] 3410 3283 2015[59] Sabancı Holding[60] Akışkan Yatak linyit[16] EÜ/298-1/415[7] 99921853 — 2020
Tunçbilek termik santrali 365[7] 2 760 1956[37] Çelikler Holding[61] Kritik altı kazan linyit[16] EÜ/5642-4/03301[7] 19949355 — 2020
Yatağan Termik Santrali 630[7] 3835 3764 1982[37] Aydem Holding[62][63]
Aydem Enerji[64]
37°19′53″N 28°06′08″E / 37.3314°K 28.1022°D / 37.3314; 28.1022
Yatağan Thermal Power Plant - 2.jpg
Kritik altı kazan linyit[16] EÜ/5327/03164[7] 139890595 — 2020
Yeniköy Termik Santrali 420[7] 3234 2997 1986[37] Limak Holding[38]
IC Holding[38]
37°08′28″N 27°52′22″E / 37.141°K 27.87275°D / 37.141; 27.87275
Yeniköy Power Plant Milas Muğla Turkey.jpg
Kritik altı kazan linyit[16] EÜ/5358-3/03181[7] 93260397 — 2020
Yozgat Şeker Fabrikaları Termik Santrali 6[7] 2014[7] Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.[7] linyit[19]
Fuel oil[19]
EÜ/4969-81/2781[7]
ZETES 2 Termik Santrali 1230[65] 8767 8931 2010[66] Eren Holding[65] 41°30′12″N 31°53′10″E / 41.5032985°K 31.8862295°D / 41.5032985; 31.8862295 Süper Kritik Buhar Kazanı Bitümlü kömür[16] EÜ/369-1/479[7]
ZETES 3 1400[67] 9232 9212 2016[68] Eren Holding[67] 41°31′02″N 31°54′03″E / 41.5172137°K 31.9007027°D / 41.5172137; 31.9007027
Control room of Zetes-3 power station.jpg
Süper Kritik Buhar Kazanı[67] Bitümlü kömür[69] EÜ/369-1/479[7] 32241909 — 2020
Zonguldak Eren Termik Santral 1 160[70] 533 1141 2010[66] Eren Holding[70] 41°30′27″N 31°53′43″E / 41.5074244°K 31.8953651°D / 41.5074244; 31.8953651 Akışkan Yatak[36] Bitümlü kömür[36] EÜ/369-1/479[7]
Çan-2 Termik Santrali 330[7] 1866 1524 2018[71] ODAŞ Group[71] 40°00′56″N 26°58′32″E / 40.015667°K 26.975655°D / 40.015667; 26.975655
Çan Thermal Reactor 20211026 2.jpg
linyit[16] EÜ/6083-2/03428[7] 73276026 — 2020
Çatalağzı Termik Santrali 315[7][72] 1233 1494 1990[73]
1991[73]
Aydem Enerji[64] 41°30′11″N 31°53′11″E / 41.503055555555555°K 31.886388888888888°D / 41.503055555555555; 31.886388888888888
Catalagzi Termik Santrali.jpg
Kritik altı kazan Bitümlü kömür[16][74] EÜ/5358-1/03178[7] 36219148.89 — 2020
Çaycuma Santrali 9[7] Ordu Yardımlaşma Kurumu[75] EÜ/4969-56/2756[7]
Çayırhan Sodyum Sülfat Tesisleri Kojenerasyon Projesi 3[7] 10 9 Alkim Alkali Kimya A.Ş.[7] EÜ/4969-16/2716[7]
Çayırhan Termik Santrali 620 2893 4312 1987[37] Elektrik Üretim Anonim Şirketi[76][77] 40°05′49″N 31°41′42″E / 40.097°K 31.695°D / 40.097; 31.695 Kritik altı kazan linyit EÜ/5088-4/03041[7]
Çolakoğlu-2 Termik Santrali 190[7] 1272 1191 2000[78] Çolakoğlu Metalurji[78] Kritik altı kazan Bitümlü kömür[16]
Fuel oil[79]
petroleum coke[79]
EÜ/4969-33/2733[7] 0 — 2020
Çumra 24[7] Anadolu Birlik Holding[7][80] EÜ/4969-46/2746[7]
Çumra Termik Santrali 37 48 35 2015[7] Anadolu Birlik Holding[81][7] EÜ/5603-8/03299[7]
İsken Sugözü Termik Santrali 1308[7] 9075 7110 2003[82] STEAG[83][84]
Ordu Yardımlaşma Kurumu[85][84]
36°41′17″N 36°12′23″E / 36.68805556°K 36.20638889°D / 36.68805556; 36.20638889 Kritik altı kazan Bitümlü kömür EÜ/8886-12/04341[7]
İzdemir Termik Santrali 350[7] 2541 2484 2014[86] İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A.Ş.[87] 38°44′30″N 26°55′45″E / 38.74166666666667°K 26.929166666666667°D / 38.74166666666667; 26.929166666666667 Süper Kritik Buhar Kazanı[88] Bitümlü kömür[16] EÜ/2116-8/1490[7] 0 — 2020
İçdaş Çelik Enerji 405[7] 2799 3164 2005[89] İÇDAŞ[89] Kritik altı kazan Bitümlü kömür[16] EÜ/1435-26/1041[7] 12827223 — 2020
Şırnak Silopi termik santrali 405[7] 2223 2324 2009[90] Ciner Grubu 37°18′36″N 42°35′41″E / 37.3100249°K 42.594696°D / 37.3100249; 42.594696[91] Akışkan Yatak asfaltit[92] EÜ/308-3/424[7] 89929668 — 2020

∑ 56 items.

Otomatik oluşturulan listenin sonu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bakan Dönmez: "Elektrikte artık arz güvenliği problemimiz kalmadı"". İhlas. 12 Mart 2019. 
  2. ^ "Calculation Of Turnover In Terms Of A Concession Agreement: The Board's Decision On The ERG Verbund Transaction". Mondaq. 17 Aralık 2018. 
  3. ^ "Kömür". Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı. 18 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2019. 
  4. ^ "EÜAŞ Yıllık Rapor 2018". EÜAŞ. 2018. Erişim tarihi: 28 Ekim 2021. 
  5. ^ Atılgan, B., Azapagic, A., (23 Ekim 2015). "Assessing the Environmental Sustainability of Electricity Generation in Turkey on a Life Cycle Basis". MDPI. Erişim tarihi: 28 Ekim 2021. 
  6. ^ Chronic coal pollution Turkey - The health burden caused by coal power in Turkey and how to stop the coal addiction (PDF). Health and Environment Alliance. 4 Şubat 2021. 
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt http://lisans.epdk.org.tr/epvys-web/faces/pages/lisans/elektrikUretim/elektrikUretimOzetSorgula.xhtml
  8. ^ a b c https://www.euas.gov.tr/tr-TR/santraller/18-mart-can
  9. ^ https://www.adaseker.com.tr/
  10. ^ https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/kahramanmaras/afsin-elbistan-a-termik-santrali-30-yasinda-10436439
  11. ^ https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/afsin-elbistan-a-termik-santrali-celikler-holdinge-devrediliyor-41029757
  12. ^ https://www.euas.gov.tr/tr-TR/santraller/afsin-elbistan-linyit-sahasi
  13. ^ a b c https://www.euas.gov.tr/tr-TR/santraller/afsin-elbistan-b
  14. ^ https://enerji.mmo.org.tr/wp-content/uploads/2018/05/TermikSantraller2017.compressed.pdf
  15. ^ a b https://www.aksaenerji.com.tr/tr/enerji-santralleri/#linyit/bolu-goynuk-termik-santrali
  16. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q https://www.spglobal.com/platts/plattscontent/_assets/_images/latest-news/20190823_turkish_coal_fired_plant_expansion.jpg
  17. ^ a b c https://www.alkim.com.tr/koralkim-plant
  18. ^ https://www.alkim.com/files/2004yili_faaliyet_raporu.pdf
  19. ^ a b c d https://www.enerjiatlasi.com/komur/
  20. ^ a b https://atlasenerji.com.tr/enerji-uretim-tesislerimiz
  21. ^ a b http://www.lagosenerji.com/portfolios/eti-maden-bandirma/
  22. ^ https://www.dunya.com/sektorler/enerji/bekirli-komur-santrali-tam-kapasiteyle-devrede-haberi-280444
  23. ^ https://www.icdaselektrik.com/pages/16/16/f/tr-TR/icdas_Bekirli_Termik_Santrali_2_Unite.aspx
  24. ^ https://www.gem.wiki/%C4%B0%C3%87DA%C5%9E_Biga_power_station
  25. ^ https://www.icdas.com.tr/pages/5761/3726/f/en-US/Energy.aspx
  26. ^ https://www.cinergroup.com.tr/cam-ve-kimyasallar/kazan-soda-elektrik
  27. ^ a b c d https://www.powermag.com/digitization-drives-efficiency-at-turkish-coal-plant/
  28. ^ https://www.gem.wiki/Cenal_power_station
  29. ^ a b c http://www.tki.gov.tr/depo/TK%C4%B0-2018%20YILI%20K%C3%96M%C3%9CR%20SEKT%C3%96R%20RAPORU_guncel.pdf
  30. ^ https://www.timeturk.com/kangal-termik-santrali-6-ay-sonra-yeniden-tam-kapasite-olarak-uretime-basladi/haber-1505228
  31. ^ a b http://www.konyaseker.com.tr/en/icerik/detay/6534/kangal-thermal-powerplant
  32. ^ a b https://www.abholding.com.tr/tr/icerik/detay/2059/kangal-termik-santrali
  33. ^ https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/65785
  34. ^ a b https://www.gunebakis.com.tr/genel/kardemirden-termik-santral-bacalarina-filtre-takilmasina-iliskin-aciklama-h36300.html
  35. ^ http://celik.org.tr/en/kardemir-karabuk-demir-celik-san-ve-tic-a-s/
  36. ^ a b c https://usea.org/sites/default/files/072014_Prospects%20for%20coal%20and%20clean%20coal%20technologies%20in%20Turkey_ccc239.pdf
  37. ^ a b c d e f g h https://www.mmo.org.tr/sites/default/files/TEG-2020-8.2_K%C3%B6m%C3%BCr%20Santrallar%C4%B1%20_%20%C3%87evre%20%C3%96nlemleri%20_Orhan%20Ayta%C3%A7.pdf
  38. ^ a b c d https://www.ykenerji.com.tr/kurumsal/hakkimizda
  39. ^ https://kipas.com.tr/
  40. ^ http://www.torunlar.com/tesisler-1.html
  41. ^ https://www.zorluenerji.com.tr/tr/endustriyel-ve-enerji-tesisleri-insaati/projeler/tamamlanan-projeler/kombine-cevrim-enerji-santralleri
  42. ^ a b c d https://www.valmet.com/media/news/press-releases/2018/valmet-to-supply-a-multifuel-boiler-to-kipas-holdings-new-paper-mill-in-turkey/
  43. ^ http://celiklerholding.net/yatirimlarimiz_27/celikler-orhaneli-termik-santrali
  44. ^ a b http://www.polatyol.com/en/activities/power/thermal-reactor
  45. ^ https://www.eigm.gov.tr/File/?path=ROOT%2f4%2fDocuments%2fSayfalar%2f2019+Y%c4%b1l%c4%b1+Enerji+Yat%c4%b1r%c4%b1mlar%c4%b1.xlsx
  46. ^ https://www.yenisafak.com/ekonomi/balikesir-seka-fabrikasi-19-yil-sonra-yeniden-uretime-basladi-3469709
  47. ^ https://www.albayrak.com.tr/en/case-studies/paper-production/
  48. ^ https://www.varaka.com.tr/en/about-us/
  49. ^ http://celiklerholding.net/yatirimlarimiz_16/celikler-seyitomer-termik-santrali
  50. ^ https://www.gem.wiki/Seyit%C3%B6mer_power_station
  51. ^ a b c https://www.euas.gov.tr/tr-TR/santraller/soma-a-termik-santrali
  52. ^ http://news.bjx.com.cn/html/20190125/959206.shtml
  53. ^ https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/soma-kolin-termik-santrali-dogal-gaz-ithalatini-yilda-190-milyon-dolar-azaltacak/1738343
  54. ^ http://www.kolin.com.tr/english/projects/ongoing-projects/irrigation-dam-energy-projects/soma-kolin-thermal-power-plant-(epc.html
  55. ^ https://yesilgazete.org/blog/2020/06/08/kapatilan-termik-santrallere-gecici-calisma-ruhsati-verildi/
  56. ^ http://somatermik.com.tr/Tr/kurumsal
  57. ^ http://somatermik.com.tr/Tr/anasayfa
  58. ^ https://www.gem.wiki/Soma_power_station
  59. ^ http://www.tki.gov.tr/depo/%C5%9E%C3%BCkr%C3%BC%20%C5%9Ei%C5%9Fman.pdf
  60. ^ https://www.enerjisauretim.com.tr/faaliyetlerimiz/elektrik-uretimi/tufanbeyli-linyit-santrali
  61. ^ http://celiklerholding.net/yatirimlarimiz_28/celikler-tuncbilek-termik-santrali
  62. ^ http://www.yatagantermik.com.tr/en/about-us
  63. ^ https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-05/turkey-s-biggest-ipo-in-years-back-on-track-after-pandemic-delay
  64. ^ a b https://www.aydemenerji.com.tr/bilgi/29/termik-santraller
  65. ^ a b http://www.eren-enerji.com.tr/tr/kurumsal/eren-enerji/zetes-2
  66. ^ a b https://www.mmo.org.tr/sites/default/files/Sayfa%20159%20sonras%C4%B1.pdf
  67. ^ a b c http://www.eren-enerji.com.tr/tr/kurumsal/eren-enerji/zetes-3
  68. ^ http://www.erenholding.com.tr/en/press-room/eren-news?l=eren-enerji
  69. ^ https://flexibility.vgb.org/wp-content/uploads/2019/03/VGB-PowerTech-2017-07-077-081-FENG-Referenzexemplar.pdf
  70. ^ a b http://www.eren-enerji.com.tr/tr/kurumsal/eren-enerji/zetes-1
  71. ^ a b https://www.odasenerji.com.tr/uretim/#1259
  72. ^ https://www.aydemenerji.com.tr/info/29/thermal-generation
  73. ^ a b http://www.cates.com.tr/tr/tanitim/tanitimsantral-direktorlugu
  74. ^ https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/kara-elmasin-satisindan-11-ayda-267-milyon-611-bin-lira-gelir-6384449
  75. ^ https://www.enerjiatlasi.com/sehir/zonguldak/
  76. ^ https://www.enerjigunlugu.net/park-elektrik-cayirhan-termik-santralini-euasa-devretti-38022h.htm
  77. ^ https://www.pwc.com.tr/tr/sektorler/enerji/turkiye-enerji-sektorundeki-birlesme-ve-satin-almalar-2020.pdf
  78. ^ a b http://www.marmaraelektrik.net/Kurumsal/IsOrtaklarimiz
  79. ^ a b https://iklimadaleti.org/wp-content/uploads/2018/06/turkiyede-termik-santraller-EN.pdf
  80. ^ https://www.abholding.com.tr/tr/icerik/detay/2034/konya-merkez-kampusu
  81. ^ https://www.abholding.com.tr/tr/icerik/detay/2039/cumra-merkez-kampusu
  82. ^ http://www.isken.com.tr/en/history.aspx
  83. ^ https://www.steag-turkey.com/
  84. ^ a b http://www.isken.com.tr/en/information-society-services.aspx
  85. ^ https://www.oyak.com.tr/grup-sirketleri/enerji/iskenderun-enerji-uretim-ve-ticaret-as/
  86. ^ https://www.enerjigunlugu.net/izdemir-enerji-izmir-uretim-tesisini-isletmeye-ald-7904h.htm
  87. ^ http://www.izdemirenerji.com/tesisin-cevreye-etkisi/
  88. ^ https://www.izdemirenerji.com/teknik-ozellikler/
  89. ^ a b https://www.icdasenerji.com/pages/1/1/f/tr-TR/icdas_Biga_Termik_Santrali.aspx
  90. ^ https://www.cinergroup.com.tr/en/energy-and-mining/silopi-electric
  91. ^ https://beyond-coal.eu/wp-content/uploads/2021/07/2021-04-20_Europe_Beyond_Coal-European_Coal_Database_hc5n.xlsx
  92. ^ http://www.cinergroup.com.tr/en/energy-and-mining/silopi-electric

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]