Türkiye'deki hukuk fakülteleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türkiye'deki hukuk fakülteleri listesi,2020 yılı itibarıyla Türkiye'de 38'i devlet, 35'i vakıf, 11'i Kıbrısta olmak üzere toplamda 84 hukuk fakültesi bulunmaktadır.

Devlet üniversiteleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Üniversite Tür Kuruluş[1] Web sitesi

https://hukuk.karatekin.edu.tr/ 21 Temmuz 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Adana Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2007 https://web.archive.org/web/20160614034144/http://hukuk.cu.edu.tr/tr/
Afyonkarahisar Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2010 http://hukuk.aku.edu.tr/ 4 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1925 [2] http://www.law.ankara.edu.tr/ 6 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2013 https://web.archive.org/web/20160823014904/https://www.asbu.edu.tr/tr-TR/fakulteler#
Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1992 https://web.archive.org/web/20160606093555/http://hukuk.gazi.edu.tr/
Ankara Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2005 http://www.hukukfakultesi.hacettepe.edu.tr/ 12 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2010 http://www.ybu.edu.tr/hukuk/ 1 Temmuz 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Antalya Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1992 http://hukuk.akdeniz.edu.tr/ 29 Mayıs 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1995 http://hukuk.uludag.edu.tr/ 6 Temmuz 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Çankırı Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2020 https://hukuk.karatekin.edu.tr/ 21 Temmuz 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Denizli Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2016 [3] https://www.pau.edu.tr/hf 24 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1982 [4] https://web.archive.org/web/20160617200518/http://www.dicle.edu.tr/hukuk-fakultesi
Erzincan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1987 https://hukuk.ebyu.edu.tr/ 24 Ekim 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2007 http://www.atauni.edu.tr/hukuk-fakultesi 8 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1993 https://www.anadolu.edu.tr/akademik/fakulteler/201/hukuk-fakultesi/genel-bilgi 30 Mayıs 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Gaziantep Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2010 http://www.gantep.edu.tr/ab/index.php?bolum_id=20256021 20 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2008 http://hukuk.sdu.edu.tr/ 1 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1994 http://hukuk.gsu.edu.tr/tr 13 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1874 http://hukuk.istanbul.edu.tr/ 8 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2010 https://web.archive.org/web/20160622063631/http://www.medeniyet.edu.tr/hukuk_fakultesi.html
İstanbul Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1982 http://hukuk.marmara.edu.tr/ 1 Mart 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2008 http://www.tau.edu.tr/hukukfakultesi 10 Haziran 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2015
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1978 [5] http://hukuk.deu.edu.tr/ 25 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Kayseri Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2003 http://hukuk.erciyes.edu.tr/ 29 Mayıs 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Kırklareli Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2016 https://hukuk.klu.edu.tr/ 1 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2015 https://www.konya.edu.tr/hukukfak 1 Temmuz 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1983 http://www.selcuk.edu.tr/hukuk/tr 8 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Kırıkkale Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1995 http://hukuk.kku.edu.tr/ 9 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Kocaeli Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 1992 http://www.kocaeli.edu.tr/fakulteler/hukuk.php 20 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Malatya İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2009 https://web.archive.org/web/20160426193824/https://www.inonu.edu.tr/tr/cms/hukuk
Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2012 http://hukuk.erdogan.edu.tr/ 11 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Sakarya Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2010 http://hf.sakarya.edu.tr/tr 3 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Devlet 2008 http://hukuk.omu.edu.tr/ 11 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2015 http://hukuk.nku.edu.tr/anasayfa 5 Ağustos 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2015 https://web.archive.org/web/20160515035706/http://hukuk.gop.edu.tr/birimDefault.aspx?dilId=1&birimlerId=662
Trabzon Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2007 http://www.trabzon.edu.tr/?id=8 17 Ekim 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Yalova Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2008 http://www.yalova.edu.tr/hukukfakultesi 1 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devlet 2016 [6] https://hukuk.bozok.edu.tr/ 31 Ekim 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  •      Kurulan fakat faaliyete geçmeyen fakülteler.

Vakıf üniversiteleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Üniversite Faaliyet[1] Vakıf Web sitesi
Ankara Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2003 - Günümüz Atılım Vakfı http://law.atilim.edu.tr/index.php?lang=tr 22 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1997 - Günümüz Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı ile Haberal Eğitim Vakfı http://hukuk.baskent.edu.tr/kw/index.php 5 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1997 - Günümüz Sıtkı Alp Eğitim Vakfı http://hukuk.cankaya.edu.tr/ 22 Temmuz 2001 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2002 - Günümüz Hacettepe Çocuk Sağlığı Enstitüsü Vakfı, Hacettepe Tıp Merkezi Vakfı ve Hacettepe Üniversitesi Vakfı http://www.hukuk.bilkent.edu.tr/ 11 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - Günümüz Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı http://www.etu.edu.tr/?q=hukuk-fakultesi 13 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 - 2016 Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı https://web.archive.org/web/20160604145348/http://hukuk.turgutozal.edu.tr/tr
Ankara Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1999 - Günümüz Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı https://web.archive.org/web/20160622182405/http://www2.ufuk.edu.tr/?page_id=278
Antalya Uluslararası Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2010 - Günümüz Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı https://web.archive.org/web/20160511200002/http://law.antalya.edu.tr/
Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - Günümüz Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı http://hukuk.hku.edu.tr/ 24 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Gaziantep Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 - 2016 İpek Kültür ve Eğitim Vakfı https://web.archive.org/web/20160625125710/http://hukuk.zirve.edu.tr/
İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2000 - Günümüz Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı http://www.bahcesehir.edu.tr/akademik/fakulte-ve-bolumler/hukuk-fakultesi [ölü/kırık bağlantı]
İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - Günümüz Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı https://web.archive.org/web/20160611024451/http://www.beykent.edu.tr/akademik/lisans/hukuk-fakultesi/hukuk-1/hukuk-2
İstanbul Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - Günümüz Doğuş Eğitim Vakfı https://web.archive.org/web/20160607153057/http://www.dogus.edu.tr/tr/akademik/hukuk/hukuk_dekan.asp
İstanbul Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - 2016 Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı https://web.archive.org/web/20160625050857/http://hukuk.fatih.edu.tr/
İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2011 - Günümüz Fatih Sultan Mehmet Han, Sinan Ağa Bin Abdurrahman, Nurbanu Valide Sultan,

Hatice Sultan ve Hacı Abdülaziz Ağa Mazbut Vakıfları adına Vakıflar Genel Müdürlüğü

http://hukuk.fatihsultan.edu.tr/ 29 Mayıs 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2015'te kuruldu. Faaliyete geçmedi. Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı
İstanbul İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - Günümüz Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı https://web.archive.org/web/20160716193341/http://hukuk.aydin.edu.tr/
İstanbul İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1997 - Günümüz Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı http://www.bilgi.edu.tr/tr/programlar-ve-okullar/lisans/hukuk-fakultesi/ 11 Temmuz 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - Günümüz Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı http://www.kemerburgaz.edu.tr/tr/akademik-birimler/fakulteler/hukuk-fakultesi/dekanin-mesaji 30 Mayıs 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1998 - Günümüz Kültür Koleji Vakfı https://web.archive.org/web/20160531221803/http://www.iku.edu.tr/4/1890/hukuk-fakultesi.html
İstanbul İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 - Günümüz Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı https://web.archive.org/web/20160620141534/http://www.medipol.edu.tr/Sayfa/50/Fakulteler/Hukuk-Fakultesi.aspx
İstanbul İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2014 - Günümüz İlim Yayma Vakfı https://web.archive.org/web/20160622050109/http://www.izu.edu.tr/tr-TR/hf/Default.aspx
İstanbul İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2010 - 2020 Bilim ve Sanat Vakfı https://web.archive.org/web/20160623092909/http://www.sehir.edu.tr/Pages/Akademik/Kapak.aspx?FakulteID=3&PageID=3&MenuID=1686
İstanbul İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2001 - Günümüz İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı http://www.ticaret.edu.tr/tr/Sayfa/Akademik/Fakulteler/Hukuk 26 Mayıs 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2003 - Günümüz Türk Eğitimine Özgü Kadir Has Vakfı https://web.archive.org/web/20160623033855/http://www.khas.edu.tr/584/hukuk-fakultesi
İstanbul Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2003 - Günümüz Vehbi Koç Vakfı https://web.archive.org/web/20160623110126/http://law.ku.edu.tr/tr
İstanbul Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1997 - Günümüz Marmara Eğitim Vakfı http://hukuk.maltepe.edu.tr/ 23 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2012 - Günümüz İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilim Araştırmaları Destekleme Vakfı http://flaw.mef.edu.tr/tr 3 Ocak 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - Günümüz Okan Kültür Eğitim ve Spor Vakfı http://www.okan.edu.tr/hukuk/ 23 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2011 - Günümüz Hüsnü M. Özyeğin Vakfı http://www.ozyegin.edu.tr/tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/Hukuk-Fakultesi 12 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1996 - Günümüz İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı http://law.yeditepe.edu.tr/ 17 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 - Günümüz Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı http://www.yeniyuzyil.edu.tr/Hukuk/FakulteHakkinda.aspx 4 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İzmir Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - 2016 Sipahi Eğitim, Sağlık ve Spor Vakfı https://web.archive.org/web/20160702114935/http://hukuk.gediz.edu.tr/
İzmir İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2010 - Günümüz İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı http://law.ieu.edu.tr/tr 2 Temmuz 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
İzmir İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - 2016 Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı https://web.archive.org/web/20160613190558/http://www.izmir.edu.tr/hukuk/
İzmir Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2001 - Günümüz Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı https://web.archive.org/web/20160729101057/http://www.yasar.edu.tr/akademik.php?birim=hukuk
Kayseri Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 - 2016 Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı https://web.archive.org/web/20160613221907/http://hukuk.meliksah.edu.tr/
Konya KTO-Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 - Günümüz Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı http://www.karatay.edu.tr/?sayfa=47243b2b40fe2583a7713fb301d946dd 18 Temmuz 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Konya Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 - 2016 Gevher Sultan Eğitim Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı https://web.archive.org/web/20160617200000/http://hukuk.mevlana.edu.tr/
Tarsus Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1997 - Günümüz Bayboğan Eğitim Vakfı https://web.archive.org/web/20160611153335/http://www.cag.edu.tr/fakulte/hukuk-fakultesi-1
  •      Kurulan fakat faaliyete geçmeyen fakülteler.
  •      23 Temmuz 2016 tarihli "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname" ile kapatılan üniversiteler.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu" (PDF). 15 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2016. 
  2. ^ "Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hakkında". 2 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2016. 
  3. ^ "04/07/2016 Tarihli ve 2016/9007 Sayılı Kararname" (PDF). 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 6 Ağustos 2016. 
  4. ^ "Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Bilgi". 9 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2016. 
  5. ^ "Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kısa Tarihçe". 14 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2016. 
  6. ^ "13/06/2016 Tarihli ve 2016/8969 Sayılı Kararname" (PDF). 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 6 Ağustos 2016.