Türkiye'de bağımsız rock

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türkiye'de bağımsız rock (indie rock) yapan gruplar 2000'li yılların başında yükselişe geçmiş'tir. Bağımsız rock yapan gruplar shoegaze, brit rock, brit pop, Post-punk ve screamo gibi tarzlara da yönelmektedir.

Türkiye'de en önemli bağımsız rock gruplarından biri Sakin'dir. 2008 yılında çıkardıkları Hayat isimli albümleriyle çıkış yakalayarak, geniş bir hayran kitlesi yaratmışlardır. Yasemin Mori de 2008 yılında çıkarmış olduğu Hayvanlar adlı albümü ile kendine özgü bir hayran kitlesi yaratmayı başarmıştır.

Bunların yanı sıra; Büyük Ev Ablukada, Ceylan Ertem, Nekropsi, Ars Longa, Yora, Replikas, On Your Horizon, Erkin Gören, Gevende, Peyk, Eskiz, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Post Dial, Fakap, She Past Away, The Ringo Jets, Balina, The Great Republic of South, Pitohui, 123, Hayvanlar Alemi, Away Days, Solardip, Ayyuka, Esas Çocuk, Proudpilot, Kafabindünya, Seni Görmem İmkansız, Halimden Konan Anlar, Fuji Kureta ve Ricochet, Dandy Island, Al'York Türkiye'de bağımsız rock yapan bazı grup ve müzisyenlerden örneklerdir.