Türk animasyon sinema filmleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu madde, Türkiye'de animasyon türünde yapılmış, uzun metraj sinema filmlerini listelemektedir. İçerikte vizyona girmiş filmlerin yanı sıra yapımı devam eden filmlere de yer verilmesi olasıdır.

Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmler
Yıl Film Yapımcı Teknik Notlar
1951 Evvel Zaman İçinde And Film Geleneksel [1] Kayıp film
1963 Cicican Göksel Film Geleneksel [2] Reel/animasyon
1988 Dede Korkut / Boğaç Han Pasin-Benice Stüdyoları Geleneksel [3]
2009 Zeytinin Hayali Ella Geleneksel [4]
Suluboya Haz-Art Geleneksel [5] Rotoscoping
2011 Allah'ın Sadık Kulu Ser Film Bilgisayar destekli 3D [6] Motion capture
2013 RGG Ayas BKM, Düşyeri Bilgisayar destekli 2D [7]
2014 İksir: Dedemin Sırrı Siyah Martı Bilgisayar destekli 3D [8] Reel/animasyon
Uzay Kuvvetleri 2911 Animaj Bilgisayar destekli 3D [9] RealD 3D, motion capture
Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu Anibera, Epics Fx Bilgisayar destekli 3D [10]
Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış Pati Film Kukla [11]
2015 Köstebekgiller: Perili Orman Arzum Film, Siyah Martı Bilgisayar destekli 3D [12] Reel/animasyon
Pırdino Sürpriz Yumurta Menassa Film, Siyah Martı Bilgisayar destekli 3D [13] Reel/animasyon
2016 Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı Arzum Film, Siyah Martı Bilgisayar destekli 3D [14] Reel/animasyon
Kötü Kedi Şerafettin Anima İstanbul Bilgisayar destekli 3D [15]
Canım Kardeşim Benim Portakal Animasyon Bilgisayar destekli 3D [16]
2017 Pepee Düşyeri Bilgisayar destekli 3D [17]
Fırıldak Ailesi Orta Dünya BKM, Grafi2000 Bilgisayar destekli 3D [18][19]
Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu Cordoba, Siyah Martı Bilgisayar destekli 3D [20] Reel/animasyon
Doru Anibera Bilgisayar destekli 3D [21]
Sagu & Pagu: Büyük Define Horizon Film, Siyah Martı Bilgisayar destekli 3D [22]
2018 Renkli Balık: Yeni Dünyalar Kâşifi Fikrigün Film, Digiflame Bilgisayar destekli 3D [23]
Kral Şakir: Oyun Zamanı BKM, Grafi2000 Bilgisayar destekli 2D/3D [24]
Keloğlan: Yeni Masal VTR Prodüksiyon, Anibera Bilgisayar destekli 3D [25] Reel/animasyon
İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi Neher Animasyon Bilgisayar destekli 3D [26][27] Reel/animasyon
Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası İSF Studios Bilgisayar destekli 3D [28][29]
2019 Kuklalı Köşk Fiyaka Film Bilgisayar destekli 3D [30] Reel/animasyon
Kral Şakir: Korsanlar Diyarı BKM, Grafi2000 Bilgisayar destekli 3D [31]
Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi Yoyo Film, Delightful Animasyon Bilgisayar destekli 3D [32]
Hapşuu Siyah Martı Bilgisayar destekli 3D [33] Animasyon/reel
Güzel Aşk Şener Yapım Bilgisayar destekli 2D [34] Animasyon/reel
Rafadan Tayfa: Göbeklitepe İSF Studios Bilgisayar destekli 3D [35]
2020 Maceracı Yüzgeçler: Büyük Gösteri Imaginite Studios Bilgisayar destekli 2D [36]
Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Mandalina'nın Günlüğü Siyah Martı Bilgisayar destekli 3D [37]

Gelecek filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Gelecek Filmler
Yıl Film Yapımcı Teknik Notlar
Belirsiz Keloğlan Çalınmış Masallar Animax Animasyon Bilgisayar destekli 3D [38]
Belirsiz Mavi Sıpa Digiflame Bilgisayar destekli 3D [39]
Belirsiz Pictoos Grafi2000 Bilgisayar destekli 3D [40]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türk çizgi filmciliğini mahveden hata". Yeni Şafak. 7 Ağustos 2003. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  2. ^ "Bedri Koraman'ın iki cinsi". Hürriyet. 14 Nisan 2007. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  3. ^ "7. ULUSLARARASI İSTANBUL SİNEMA GÜNLERİ (4-17 Nisan 1988)". İstanbul Kültür Sanat Vakfı. 1 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2015. 
  4. ^ "Filistin'in bitmeyen hayali". Aksiyon. 4 Şubat 2008. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  5. ^ "Suluboya tekniğiyle film". Milliyet. 22 Ekim 2009. 17 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  6. ^ "Said Nursi'nin 3D hayatı". Sabah. 20 Ekim 2011. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  7. ^ "Pepee'nin yaratıcısından ilk Türk animasyon filmi". Akşam. 24 Ağustos 2013. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  8. ^ "İksir filminin fragmanı ve afişi yayınlandı". Star. 18 Nisan 2014. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  9. ^ "'Uzay Kuvvetleri 2911' geliyor". Zaman. 26 Mayıs 2013. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  10. ^ "Evliya Çelebi 400 yıl sonra İstanbul'da". Yeni Şafak. 1 Haziran 2013. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  11. ^ "Türkiye'nin ilk kukla filmi Altın Portakal'da!". Habertürk. 11 Ekim 2014. 17 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  12. ^ "Televizyondan beyazperdeye; Köstebekgiller". Zaman. 21 Haziran 2014. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  13. ^ "Pırdino Sürpriz Yumurta". Box Office Türkiye. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2015. 
  14. ^ "Köstebekgiller 2: Gölge'nin Tılsımı". Box Office Türkiye. 6 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  15. ^ "Kötü Kedi Şerafettin filmi bugün vizyona girdi!". Hürriyet. 5 Şubat 2016. Erişim tarihi: 5 Şubat 2016. 
  16. ^ "Canım Kardeşim Benim - Vizyon Bilgisi". Box Office Türkiye. 5 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  17. ^ "Pepee". Box Office Türkiye. 7 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2017. 
  18. ^ "Fırıldak Ailesi". Box Office Türkiye. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2017. 
  19. ^ "Fırıldak Ailesi sinemalarda". Akşam. 6 Şubat 2015. Erişim tarihi: 17 Şubat 2015. 
  20. ^ "Nane Limon: Kayıp Zaman Yolcusu". Box Office Türkiye. 13 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2017. 
  21. ^ "Doru". Box Office Türkiye. 21 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2016. 
  22. ^ "Sagu & Pagu: Büyük Define". Box Office Türkiye. 6 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2017. 
  23. ^ "Renkli Balık: Yeni Dünyalar Kâşifi". Box Office Türkiye. 22 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2018. 
  24. ^ "Kral Şakir". Box Office Türkiye. 10 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2017. 
  25. ^ "Keloğlan: Yeni Masal". Box Office Türkiye. 11 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2018. 
  26. ^ "2016-2 Desteklenen Uzun Metraj Kurgu Film Yapım Projeleri" (PDF). SE-YAP. 24 Mart 2016. Erişim tarihi: 20 Haziran 2016. 
  27. ^ "İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi". Box Office Türkiye. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  28. ^ "2016-2 Desteklenen Uzun Metraj Kurgu Film Yapım Projeleri" (PDF). SE-YAP. 24 Mart 2016. Erişim tarihi: 20 Haziran 2016. 
  29. ^ "Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası". Box Office Türkiye. 22 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  30. ^ "Kuklalı Köşk". Box Office Türkiye. 19 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2019. 
  31. ^ "Kral Şakir: Korsanlar Diyarı". Box Office Türkiye. 3 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2019. 
  32. ^ "Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi". Box Office Türkiye. 25 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2019. 
  33. ^ "Hapşuu". Box Office Türkiye. 8 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2019. 
  34. ^ "Güzel Aşk". Bilim ve Sanat Vakfı. 14 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2019. 
  35. ^ "Rafadan Tayfa: Göbeklitepe". Box Office Türkiye. 27 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2019. 
  36. ^ "Maceracı Yüzgeçler: Büyük Gösteri". Box Office Türkiye. 23 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2020. 
  37. ^ "Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Mandalina'nın Günlüğü". Box Office Türkiye. 29 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2020. 
  38. ^ "Keloğlan Çalınmış Masallar". Box Office Türkiye. 10 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2017. 
  39. ^ "66. Berlin Film Festivali Türkiye Standı / Uzun Metrajlı Film Kataloğu". Ankara Sinema Derneği. 22 Aralık 2015. 17 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2016. 
  40. ^ Karayel, Funda (3 Nisan 2016). "Trafik İşaretleri Başrolde". Sabah. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2016.