Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay II. Başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nın II. Başkanları listesini içermektedir.

# Komutan Resim Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 Yarbay Salih Omurtak Blanco portrait.svg 30 Ocak 1920 2 Eylül 1921
2 Albay Asım Gündüz Âsım Gündüz.jpg 2 Eylül 1921 12 Ocak 1924
3 Albay Kâzım Orbay Kazim Orbay.jpg 11 Mayıs 1924 18 Aralık 1928
4 Orgeneral Asım Gündüz Âsım Gündüz.jpg 5 Ocak 1929 1 Aralık 1943
5 Orgeneral Kâzım Orbay Kazim Orbay.jpg 1 Aralık 1943 12 Ocak 1944
6 Orgeneral Salih Omurtak Blanco portrait.svg 13 Ocak 1944 24 Haziran 1946
7 Orgeneral Muzaffer Tuğsavul Muzzafer Tugsavul.jpg 16 Kasım 1946 25 Ağustos 1949
8 Orgeneral İzzet Aksalur Blanco portrait.svg 15 Eylül 1949 6 Haziran 1950
9 Orgeneral Zekâi Okan Blanco portrait.svg 6 Haziran 1950 24 Aralık 1951
10 Orgeneral Şahap Gürler Blanco portrait.svg 24 Aralık 1951 25 Temmuz 1952
11 Orgeneral Zekâi Okan Blanco portrait.svg 25 Temmuz 1952 21 Temmuz 1954
12 Orgeneral Rüştü Erdelhun Blanco portrait.svg 14 Eylül 1954 14 Haziran 1956
13 Orgeneral Salih Coşkun Blanco portrait.svg 17 Temmuz 1956 15 Aralık 1957
14 Orgeneral Cevdet Sunay Cevdet Sunay 1972.jpg 15 Aralık 1957 3 Haziran 1960
15 Hv. Korgeneral Seyfi Turagay Blanco portrait.svg 3 Haziran 1960 4 Ağustos 1960
16 Korgeneral Süleyman Şefik İlter Blanco portrait.svg 4 Ağustos 1960 20 Ocak 1961
17 Orgeneral Muhittin Önür Muhittin Önür.gif 20 Ocak 1961 23 Haziran 1961
18 Korgeneral Memduh Tağmaç Blanco portrait.svg 27 Ocak 1961 27 Ağustos 1964
19 Orgeneral Refik Tulga Blanco portrait.svg 1 Eylül 1964 29 Eylül 1967
20 Orgeneral Fikret Esen Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1967 18 Mart 1969
21 Orgeneral Faruk Gürler Blanco portrait.svg 18 Mart 1969 29 Ağustos 1969
22 Orgeneral Nihat Tulunay Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1969 30 Ağustos 1972
23 Orgeneral Turgut Sunalp Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1972 30 Ağustos 1973
24 Orgeneral Adnan Ersöz Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1973 30 Ağustos 1975
25 Orgeneral Kenan Evren Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1975 30 Ağustos 1976
26 Orgeneral Vecihi Akın Vecihi1.jpg 30 Ağustos 1976 30 Ağustos 1977
27 Orgeneral Sedat Celasun Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1977 30 Ağustos 1978
28 Orgeneral Ali Haydar Saltık Ali Haydar Saltık.gif 30 Ağustos 1978 30 Ağustos 1980
29 Orgeneral Necdet Öztorun Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1980 6 Ağustos 1983
30 Orgeneral Necip Torumtay Blanco portrait.svg 6 Ağustos 1985 30 Ağustos 1987
31 Orgeneral Kaya Yazgan Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1987 30 Ağustos 1989
32 Orgeneral Fikret Küpeli Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1990 30 Ağustos 1993
33 Hv. Orgeneral Ahmet Çörekçi Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1993 30 Ağustos 1995
34 Orgeneral Çevik Bir Çevik Bir DD-SD-00-01007.jpg 30 Ağustos 1995 30 Ağustos 1998
35 Orgeneral Hilmi Özkök Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1998 30 Ağustos 1999
36 Orgeneral Halit Edip Başer Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1999 30 Ağustos 2000
37 Orgeneral Yaşar Büyükanıt Yaşar Büyükanıt cropped.jpg 30 Ağustos 2000 30 Ağustos 2003
38 Orgeneral İlker Başbuğ Ilker Basbug.jpg 30 Ağustos 2003 30 Ağustos 2005
39 Orgeneral Işık Koşaner Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2005 30 Ağustos 2006
40 Orgeneral Ergin Saygun Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2006 30 Ağustos 2009
41 Orgeneral Hasan Iğsız Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2008 30 Ağustos 2009
42 Orgeneral Aslan Güner Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2009 30 Ağustos 2011
43 Orgeneral Hulusi Akar Hulusi Akar (cropped version).jpg 30 Ağustos 2011 22 Ağustos 2013
44 Orgeneral Yaşar Güler Blanco portrait.svg 22 Ağustos 2013 28 Temmuz 2016
45 Orgeneral Ümit Dündar Blanco portrait.svg 28 Temmuz 2016 Görevde

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]