Türk Jandarma Genel Komutanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
# Komutan Resim Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 Albay Baha Hurşit Süel Blanco portrait.svg 29 Ekim 1923 6 Haziran 1924
2 Albay Ahmet Zeki Soydemir Ahmet Zeki Soydemir.jpg 6 Haziran 1924 30 Temmuz 1930
3 Korgeneral Kazım Orbay Mehmet Kazim Orbay.jpg 30 Temmuz 1930 24 Ağustos 1935
4 Korgeneral Naci Tınaz NaciTinaz.gif 3 Eylül 1935 12 Kasım 1939
5 Korgeneral Cemil Cahit Toydemir Cemil Cahit Toydemir.jpg 12 Kasım 1939 13 Temmuz 1940
6 Korgeneral Ali Rıza Artunkal AArtunkal.jpg 27 Ekim 1940 11 Ekim 1941
7 Korgeneral Rüştü Akın Blanco portrait.svg 1 Ekim 1941 11 Ocak 1943
8 Korgeneral Rıfat Mataracı Blanco portrait.svg 26 Şubat 1943 3 Mayıs 1945
9 Korgeneral Nazmi Gönenli Blanco portrait.svg 9 Mayıs 1945 18 Ekim 1947
10 Korgeneral Şükrü Kanatlı Kanatli.gif 23 Ekim 1947 28 Mart 1949
11 Korgeneral Nuri Berköz Blanco portrait.svg 28 Mart 1949 28 Haziran 1950
12 Orgeneral Kemal Yaşınkılıç Blanco portrait.svg 3 Temmuz 1950 24 Mayıs 1954
13 Orgeneral Tahsin Çelebican Blanco portrait.svg 27 Mayıs 1954 27 Mayıs 1960
14 Tümgeneral Nezihi Fırat Blanco portrait.svg 28 Mayıs 1960 16 Haziran 1960
15 Korgeneral Hayati Ataker Blanco portrait.svg 16 Haziran 1960 4 Ağustos 1960
16 Korgeneral Muhittin Önür Muhittin Önür.gif 7 Eylül 1960 14 Ocak 1961
17 Tuğgeneral Abdurrahman Doruk Blanco portrait.svg 16 Ocak 1961 24 Şubat 1962
18 Tuğgeneral Fahri Ogan Blanco portrait.svg 25 Şubat 1962 25 Temmuz 1962
19 Korgeneral Fikret Esen Fikret Esen.gif 25 Temmuz 1962 12 Temmuz 1966
20 Orgeneral Haydar Sükan Haydar Sükan.jpg 12 Temmuz 1966 22 Ağustos 1968
21 Orgeneral Kemal Atalay Blanco portrait.svg 4 Eylül 1968 28 Ağustos 1969
22 Orgeneral Semih Sancar Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1969 28 Ağustos 1970
23 Orgeneral Kemalettin Eken Blanco portrait.svg 2 Eylül 1970 28 Ağustos 1972
24 Orgeneral Orhan Yiğit Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1972 30 Ağustos 1975
25 Orgeneral Nurettin Ersin Blanco portrait.svg 22 Ağustos 1975 5 Ocak 1976
26 Korgeneral Şahap Yardımoğlu Blanco portrait.svg 26 Şubat 1976 25 Ağustos 1978
27 Orgeneral Sedat Celasun SedatCelasun.gif 25 Ağustos 1978 6 Aralık 1983
28 Orgeneral Mehmet Buyruk Blanco portrait.svg 6 Aralık 1983 20 Ağustos 1985
29 Orgeneral Fikret Oktay Blanco portrait.svg 20 Ağustos 1985 30 Ağustos 1986
30 Orgeneral Adnan Doğu Blanco portrait.svg 15 Ağustos 1986 30 Ağustos 1988
31 Orgeneral Burhanettin Bigalı Blanco portrait.svg 23 Ağustos 1988 30 Ağustos 1990
32 Orgeneral Eşref Bitlis EşrefBitlisJandarma.jpg 20 Ağustos 1990 17 Şubat 1993
33 Orgeneral Aydın İlter Blanco portrait.svg 23 Şubat 1993 1 Eylül 1995
34 Orgeneral Teoman Koman Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1995 29 Ağustos 1997
35 Orgeneral Fikret Boztepe Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1997 27 Ağustos 1998
36 Orgeneral Rasim Betir Blanco portrait.svg 27 Ağustos 1998 24 Ağustos 2000
37 Orgeneral Aytaç Yalman Blanco portrait.svg 24 Ağustos 2000 27 Ağustos 2002
38 Orgeneral Şener Eruygur Blanco portrait.svg 27 Ağustos 2002 26 Ağustos 2004
39 Orgeneral Fevzi Türkeri Blanco portrait.svg 26 Ağustos 2004 24 Ağustos 2006
40 Orgeneral Işık Koşaner Blanco portrait.svg 24 Ağustos 2006 26 Ağustos 2008
41 Orgeneral Avni Atila Işık Blanco portrait.svg 27 Ağustos 2008 11 Ağustos 2010
41 Orgeneral Necdet Özel Necdet Özel cropped.jpg 11 Ağustos 2010 29 Temmuz 2011
42 Orgeneral Bekir Kalyoncu Blanco portrait.svg 4 Ağustos 2011 22 Ağustos 2013
43 Orgeneral Servet Yörük Blanco portrait.svg 22 Ağustos 2013 22 Ağustos 2014
44 Orgeneral Abdullah Atay Blanco portrait.svg 22 Ağustos 2014 13 Ağustos 2015
45 Orgeneral Galip Mendi Blanco portrait.svg 13 Ağustos 2015 Görevde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Jandarma Genel Komutanları

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]