Türk Hava Kuvvetleri Komutanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava Kuvvetleri komutanları listesini içermektedir.

# Komutan Resim Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 Orgeneral Zeki Doğan Blanco portrait.svg 5 Şubat 1944 7 Haziran 1950
2 Orgeneral Muzaffer Göksenin Blanco portrait.svg 12 Haziran 1950 20 Nisan 1953
3 Orgeneral Fevzi Uçaner Blanco portrait.svg 21 Nisan 1953 23 Eylül 1957
4 Korgeneral Hamdullah Suphi Göker Blanco portrait.svg 17 Ekim 1957 8 Mayıs 1959
5 Orgeneral Tekin Arıburun Blanco portrait.svg 1 Mayıs 1959 27 Mayıs 1960
6 Korgeneral İhsan Orgun Blanco portrait.svg 27 Mayıs 1960 4 Ağustos 1960
7 Korgeneral İrfan Tansel Blanco portrait.svg 5 Ağustos 1960 1 Haziran 1961
8 Tümgeneral Süleyman Tulgan Blanco portrait.svg 1 Haziran 1961 19 Haziran 1961
9 Orgeneral İrfan Tansel Blanco portrait.svg 19 Haziran 1961 16 Ağustos 1968
10 Orgeneral Reşat Mater Blanco portrait.svg 16 Ağustos 1968 30 Ağustos 1969
11 Orgeneral Muhsin Batur Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1969 25 Ağustos 1973
12 Orgeneral Emin Alpkaya Blanco portrait.svg 25 Ağustos 1973 5 Mart 1976
13 Korgeneral Cemal Engin Blanco portrait.svg 24 Nisan 1976 23 Temmuz 1976
14 Orgeneral Ethem Ayan Blanco portrait.svg 23 Temmuz 1976 21 Ağustos 1978
15 Orgeneral Tahsin Şahinkaya Blanco portrait.svg 21 Ağustos 1978 6 Aralık 1983
16 Orgeneral Halil Sözer Blanco portrait.svg 6 Aralık 1983 22 Ağustos 1986
17 Orgeneral Cemil Çuha Blanco portrait.svg 22 Ağustos 1986 22 Ağustos 1988
18 Orgeneral Safter Necioğlu Blanco portrait.svg 22 Ağustos 1988 20 Ağustos 1990
19 Orgeneral Siyami Taştan Blanco portrait.svg 20 Ağustos 1990 20 Ağustos 1992
20 Orgeneral Halis Burhan Blanco portrait.svg 20 Ağustos 1992 18 Ağustos 1995
21 Orgeneral Ahmet Çörekçi Blanco portrait.svg 18 Ağustos 1995 28 Ağustos 1997
22 Orgeneral İlhan Kılıç Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1997 25 Ağustos 1999
23 Orgeneral Ergin Celasin Blanco portrait.svg 25 Ağustos 1999 23 Ağustos 2001
24 Orgeneral Cumhur Asparuk Blanco portrait.svg 23 Ağustos 2001 27 Ağustos 2003
25 Orgeneral İbrahim Fırtına Blanco portrait.svg 27 Ağustos 2003 25 Ağustos 2005
26 Orgeneral Faruk Cömert Blanco portrait.svg 25 Ağustos 2005 23 Ağustos 2007
27 Orgeneral Aydoğan Babaoğlu Blanco portrait.svg 23 Ağustos 2007 25 Ağustos 2009
28 Orgeneral Hasan Aksay Hasan Aksay 100719-F-WH920-287.jpg 25 Ağustos 2009 29 Temmuz 2011
29 Orgeneral Mehmet Erten Blanco portrait.svg 4 Ağustos 2011 22 Ağustos 2013
30 Orgeneral Akın Öztürk Blanco portrait.svg 22 Ağustos 2013 14 Ağustos 2015
31 Orgeneral Abidin Ünal Blanco portrait.svg 14 Ağustos 2015 Görevde

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]