Esvatini pasaportu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Svaziland pasaportu sayfasından yönlendirildi)
Esvatini pasaportu
Belge türüPasaport
AmaçKimlik Doğrulama ve Seyahat

Swazi pasaportu veya Esvatini pasaportu, Esvatini vatandaşlarına yurt dışı seyahatleri için verilen belgedir.

Esvatini pasaportunun ön yüzünün ortasında Esvatini arması, bunun yukarısında ülkenin adı ve aşağısında "pasaport" yazısı bulunmaktadır. Pasaportta genellikle ad, fotoğraf, imza ve sahibinin doğum tarihi, ve bunu tanımlamak için yardımcı diğer faktörler içerir.

Esvatini pasaportu sahibi vatandaşlar İsrail ve İrlanda'ya vizesiz seyahat edebilme hakkına sahiptirler.

Esvatini pasaportu sahipleri 13 Eylül 2012 tarihine kadar Kanada'yı da vizesiz seyahat edebilmekteydiler fakat insan kaçakçılığına ilişkin kaygılar ve sahte belge kullanımı yüzünden vizeden muaf ulusların listesinden çıkarılmıştır.

Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi'nin 2015 yayınına göre Esvatini vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 66 ülkeye seyahat edebilirler.[1] Bu sayede Esvatini vatandaşları Dünya'da seyahat özgürlüğü açısından 67. sırada yer almaktadır. Bu sayede Esvatini vatandaşları Dünya'da seyahat özgürlüğü açısından 73. sırada yer almaktadır.

Vizesiz gidilebilen ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Haritada gösterilen ülkeler Esvatini vatandaşlarına vize uygulamamakta veya ülkeye girişte vize alınabilmesine imkân sağlamaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Global Ranking - Visa Restriction Index 2015" (PDF). Henley & Partners. 30 Ocak 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]