Steamboy

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Steamboy
スチームボーイ
YönetmenKatsuhiro Otomo
Yapımcı
  • Shinji Komori
  • Hideyuki Tomioka
Senarist
  • Sadayuki Murai
  • Katsuhiro Otomo
Hikâye (eser)Katsuhiro Otomo
Oyuncular
MüzikSteve Jablonsky
Görüntü yönetmeniMitsuhiro Satô
KurguTakeshi Seyama
Stüdyo
DağıtıcıToho
TürüAksiyon, bilimkurgu, steampunk
Çıkış tarih(ler)i17 Temmuz 2004
Süre126 dakika
Ülke Japonya
DilJaponca
Bütçe2.4 milyar JP¥
Hasılat18.9 milyon US$

Steamboy (Japoncaスチームボーイ, romanizeSuchīmubōi), yönetmenliğini Katsuhiro Otomo'nun yaptığı ve senaryosunu Sadayuki Murai ve Katsuhiro Otomo'nun yazdığı 2004 yapımı bir Japon anime filmidir. Sunrise ve Bandai Visual tarafından hazırlanmıştır ve 17 Temmuz 2004 tarihinde gösterime girdi.

Steamboy, on yıldır yapım aşamasında olan ve 180.000'den fazla çizim ve 440 CG kurgusu kullanan, 2,4 milyar JP¥ üretim bütçesiyle o zamana kadarki en pahalı Japon anime filmiydi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Alternatif bir gerçeklikte, Dünya farklı bir teknolojik gelişim süreci sonucunda temelleri buhar teknolojisine dayalı askeri, jeopolitik ve sosyal yapılanmalara sahne olmuştur.

19. yüzyılın sonlarında Birleşik Krallık'ta yaşayan dahi mucit Ray Steam, dedesi ve babası gibi, buhar gücüyle çalışan mekanik icatlar geliştirmektedir. Ancak, Ray'in dedesi Lloyd ile birlikte sürdürdüğü mütevazi yaşamı tuhaf bir metal top ile alt üst haline gelir. Oldukça yüksek bir enerji kapasitesine sahip bu buhar topu kısa bir sürede farklı güç gruplarının ilgisini çeker. Kendisini bir anda buhar topunu elde etmek isteyen farklı çıkar gruplarının ideolojileri ve planlarının arasında bulan Ray bir yandan da ailesindeki iç hesaplaşmalarla da yüzleşmek zorunda kalır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]