StarCraft II: Wings of Liberty

Vikipedi, özgür ansiklopedi
StarCraft II: Wings of Liberty
GeliştiriciBlizzard Entertainment Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıBlizzard Entertainment
YapımcıBlizzard Entertainment
TasarımcıDustin Browder
SeriStarcraft
PlatformlarMac OS X, Microsoft Windows
Çıkış
  • 27 Temmuz 2010
[1]
TürGerçek zamanlı strateji
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

StarCraft II: Wings of Liberty (İngilizceYıldız zanaatı: Özgürlüğün kanatları), Blizzard Entertainment tarafından geliştiren, yine aynı firma tarafından 1998 yılında yayınlanmış StarCraft oyununun devamı niteliğindeki askeri bilimkurgu gerçek zamanlı strateji türünde bir bilgisayar oyunudur. Microsoft Windows ve Mac OS X ortamları için geliştirilen oyun, ilk paketi Wings of Liberty adında piyasaya sürülmüştür ve ek olarak Heart of the Swarm ve Legacy of the Void adlarında iki genişleme paketi çıkarılacaktır.

3 Mart 2010'da yayıncı Activision Blizzard tarafından satışa sunulacağı açıklanmış[2] ve 27 Temmuz 2010'da satışa sunulmuştur.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

26. yüzyılda Samanyolu Galaksisi'nin uzak bir bölümünde kurgulanmış oyun, bir önceki StarCraft oyununda olduğu gibi üç oynanabilir ırk bulunmaktadır: Terran, Zerg ve Protoss. StarCraft: Brood War oyunundaki hikâyeyi devam ettirecek olan oyun, eski karakterlerin yanında birçok yeni özellik ve karakterleri de barındırmaktadır. Ayrıca Starcraft II, çok oyunculu oynanışa daha çok önem verilmiş bir yapıya sahiptir. Battle.net sistemi üzerinden çok oyunculu olarak oynanabilecek oyun, basamak ve karşılaştırma sistemlerine sahiptir.

Tek oyuncu oynanışında ise StarCraft'ın senaryosunu devam ettirecek bölümler mevcuttur. Blizzard tarafından tek oyunculu oynanış ile çok oyunculu oynanış arasında büyük farkların olacağı belirtilmiştir.

Önceki oyunların aksine üç boyutlu bir grafik motoruna sahip olan oyun, DirectX 10 desteğinin yanı sıra Havok fizik motoru gibi gelişmiş özelliklere de sahiptir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Starcraft II launches July 27". 7 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "StarCraft II Saga begins July 27th". GamePron. 3 Mayıs 2010. 6 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2010.