St. Louis Cardinals

Vikipedi, özgür ansiklopedi
St. Louis Cardinals
Kuruluş1882
LigMajor League Baseball
Eski isimleri
  • St. Louis Brown Stockings (1882)
  • St. Louis Browns (1883-1898)
  • St. Louis Perfectos (1899)
ŞehirSt. Louis
StadyumBusch Stadyumu
(Kapasite: 43.975)
Renkler                   
SahibiBill DeWitt Jr.
BaşkanBill DeWitt III
Genel menajerMike Girsch
AntrenörOliver Marmol
Şampiyonluk11 kez
Resmî sitemlb.com/cardinals

St. Louis Cardinals, ABD'nin Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde bulunan Major League Baseball ligindeki National League Merkez Grubu'nda mücadele eden profesyonel beyzbol takımıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk profesyonel beyzbol takımlarından (1882) biridir. 2006 sezonundan bu yana, Cardinals ev maçlarını Saint Louis şehir merkezindeki Busch Stadyumu'nda oynar. Ülkenin en eski ve en başarılı profesyonel beyzbol kulüplerinden biri olan Cardinals, en çok üçüncü olan 19 Ulusal Lig (NL) flaması kazandı. St. Louis, ayrıca Doğu ve Orta bölümlerde 14 lig şampiyonluğu kazandı.11 World Series şampiyonluğu bulunan takım, New York Yankees'ten sonra Amerikan Beyzbol tarihinin en yüksek şampiyonluğuna sahip 2. takımıdır.

İlk olarak 1875 - 1877 yılları arasında St. Louis Brown Stockings adıyla kurulan takım, ilerleyen yıllarda St. Louis Perfectos ve son olarak ise St. Louis Cardinals adıyla faaliyet göstermektedir.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en yoğun Beyzbol hayran kitlesinin olduğu takımlarından biridir. 45.000 kapasiteli Busch Stadium'da oynanan maçlara katılım oranı %95-%99 arasındadır. Chicago Cubs takımı ile büyük bir rekabet içerisindedirler ki bu durum taraftarların birbirlerinden nefret etme derecesine kadar gelmiştir.

En son şampiyonluğunu (World Series) 2011 yılında elde eden Cardinals, Beyzbol tarihin en iyi şampiyonluk maçlarından birini sergilemiştir. St. Louis Cardinals, Texas Rangers ile oynanan serinin 6.maçında David Freese'in son dakikalarda yapmış olduğu efsanevi bir sayı ile maçı kurtarıp devamında ise şampiyonluk kazanmalarına neden olmuştur.

Takım maçlarını 2006 yılından beri; yenileme maksadıyla yeniden inşa edilmiş stadyum olan Busch Stadium (III) 'da yapmaktadır.

Takımın Logosu ve Anlamı

Beyzbol sopasının üstüne tünemiş halde duran kızıl bir kuş logosu takımın klasikleşmiş bir logosudur. Takım ve lig tarihinin -ufak oynamalar hariç- değişime uğramamış en eski logolarından birisidir. Logoda yer alan kızıl kuş ise aynı zamanda takıma adını veren; Ülke'nin Ortabatı ve Güney kesimlerinde yaygın olarak görülen, milli bir kuş türü olan kardinal ispinozudur.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "St. Louis Brown Stockings". 15 Aralık 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi.