Squidward Dokunaç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Squidward sayfasından yönlendirildi)
Squidward Dokunaç
SüngerBob KareŞort karakteri
İlk görünüm"Eleman Aranıyor"
YaratanStephen Hillenburg
CanlandıranRodger Bumpass(SüngerBob KareŞort), Rokurō Naya(SüngerBob Kare Pantolon)
SeslendirenSinan Divrik (Türkçe)
Rodger Bumpass (İngilizce)
Bilgileri
TürAhtapot
CinsiyetErkek
MeslekYengeç Restoran'da Kasiyer

Squidward Dokunaç (İngilizceSquidward Tentacles), Nickelodeon kanalında yayınlanan SüngerBob KarePantolon çizgi dizisindeki kurgusal bir karakterdir. Karakter, çizgi dizinin yaratıcısı Stephen Hillenburg tarafından tasarlanmış ve Rodger Bumpass tarafından seslendirilmiştir. Squidward, ilk olarak 1 Mayıs 1999'da yayınlanan "Eleman Aranıyor" isimli bölümde gözükmüştür.

Squidward, SüngerBob'un ananas evi ile Patrick Yıldız'ın kaya evi arasında Moai şeklinde bir evde yaşamaktadır. Ayrıca Yengeç Restoran'da kasiyer ve sipariş görevlisi olarak çalışmaktadır.

Karakter, genellikle başarısız, iş yapmaya isteksiz, patronu ve iş arkadaşları ile sorunlar yaşayan bir karakter olarak tasvir edilir. Aynı zamanda çalıştığı restoranın yemeklerinden hoşlanmadığını gösteren bir tavır sergilese de aslında lezzetlerine bayıldığı bilinir. Sanata önem verir ve kendi yaptığı çalışmalarla evinde bir galeri açmıştır. Günlük hayatında titizlikle hareket eder ancak iş yerinde bu titizliği göstermez ve zamanının çoğunu uyuyarak ve müşterileri tersleyerek geçirir. Squidward, başka bir ahtapot olan Squilliam Fancyson ile sürekli rekabet halindedir.

Squidward, ana karakterlere karşı genellikle huysuz bir tavır sergiler ve onlarla uğraşmaktan yorulmuş bir halde görünür. Mantıklı ve sakin bir karakter olmasına rağmen içerisinde biraz huysuzluk barındırır.

Türkçe versiyonda Squidward'ı Sinan Divrik seslendirmektedir.