Spotify'da en çok dinlenen şarkılar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Drake'in "One Dance" şarkısı (fotoğrafta) Aralık 2016'da Spotify'da 1 milyardan fazla dinlenme ile bu rekoru kıran ilk şarkı oldu.

Spotify'da en çok dinlenen şarkılar listesi Spotify üzerinde en çok dinlenen 50 şarkıyı gösterir.[1]

Aralık 2016 itibarıyla 1 milyar dinlenme sayısını sadece tek bir şarkı aştı: Drake ile WizKid ve Kyla düeti "One Dance"[2] Dinlenme sayısının bu kadar artmasının nedeni olarak şarkının video klibinin olmaması ve YouTube üzerinden dinlenememesi gösterildi. [3]

Şubat 2014'te Spotify üzerinde en çok dinlenilen şarkı Imagine Dragons'dan "Radioactive" olmuştu;[4] ardından bu rekor Avicii'nin Aloe Blacc ile olan düeti "Wake Me Up" adlı şarkısına geçti ve 27 Şubat 2014'te 200 milyon üzerinde dinlenmesi olan ilk şarkı oldu.[5] "Wake Me Up" 22 Mayısıs 2015'e kadar rekoru elinde tuttu ve ardından rekor Ed Sheeran'in "Thinking Out Loud" şarkısına geçti,[6] bu şarkı da 12 Ekim 2015'te 500 milyon dinlenmeye ulaşan ilk şarkı oldu.[7] Bir ay sonra rekor Major Lazer'ın ve DJ Snake'in MØ ile olan düeti "Lean On"'a geçti.[8]  Bu rekoru 11 ay elinde tuttuktan sonra "One Dance" 15 Ekim 2016'da rekoru ele aldı.[9]

En çok dinlenen şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki liste Spotify üzerinde en çok dinlenen ilk 50 şarkıyı gösterir. 

  Sadece single olarak yayımlanıp albüme eklenmeyen şarkıları gösterir
  Önce single olarak yayınlanıp ardından albüme eklenen şarkıları gösterir
Sıra Şarkı adı Sanatçı(lar) Albüm Dinlenme (milyon) Yayımlanma tarihi
1 "Shape of You" Ed Sheeran ÷ 2,439 6 Ocak 2017
2 "Rockstar" Post Malone featuring 21 Savage Beerbongs & Bentleys 1,838 15 Eylül 2017
3 "One Dance" Drake featuring Wizkid and Kyla Views 1,819 5 Nisan 2016
4 "Closer" The Chainsmokers featuring Halsey Collage 1,726 29 Temmuz 2016
5 "Thinking Out Loud" Ed Sheeran × 1,497 20 Haziran 2014
6 "God's Plan" Drake Scorpion 1,488 19 Ocak 2018
7 "Havana" Camila Cabello featuring Young Thug Camila 1,401 3 Ağustos 2017
8 "Sunflower" Post Malone and Swae Lee Spider-Man: Into the Spider-Verse & Hollywood's Bleeding 1,384 18 Ekim 2018
9 "Perfect" Ed Sheeran ÷ 1,357 3 Mart 2017
10 "Love Yourself" Justin Bieber Purpose 1,349 9 Kasım 2015
11 "Say You Won't Let Go" James Arthur Back from the Edge 1,347 9 Eylül 2016
12 "Despacito (Remix)" Luis Fonsi and Daddy Yankee featuring Justin Bieber Vida 1,330 17 Nisan 2017
13 "Lean On" Major Lazer and DJ Snake featuring Peace Is the Mission 1,329 2 Mart 2015
14 "Photograph" Ed Sheeran × 1,319 20 Haziran 2014
15 "New Rules" Dua Lipa Dua Lipa 1,309 2 Haziran 2017
16 "Starboy" The Weeknd featuring Daft Punk Starboy 1,303 21 Eylül 2016
17 "Believer" Imagine Dragons Evolve 1,291 1 Şubat 2017
18 "Sorry" Justin Bieber Purpose 1,281 22 Ekim 2015
19 "Señorita" Shawn Mendes and Camila Cabello Shawn Mendes & Romance 1,276 21 Haziran 2019
20 "Don't Let Me Down" The Chainsmokers featuring Daya Collage 1,268 5 Şubat 2016
21 "Something Just Like This" The Chainsmokers and Coldplay Memories...Do Not Open 1,249 22 Şubat 2017
22 "Thunder" Imagine Dragons Evolve 1,232 27 Nisan 2017
23 "I Took a Pill in Ibiza (Seeb Remix)" Mike Posner At Night, Alone 1,231 14 Nisan 2015
24 "Bad Guy" Billie Eilish When We All Fall Asleep, Where Do We Go? 1,230 29 Mart 2019
25 "Sad!" XXXTentacion ? 1,221 1 Mart 2018
26 "Humble" Kendrick Lamar Damn 1,216 30 Mart 2017
27 "Dance Monkey" Tones And I The Kids Are Coming 1,212 10 Mayıs 2019
28 "Let Me Love You" DJ Snake featuring Justin Bieber Encore 1,211 5 Ağustos 2016
29 "XO Tour Llif3" Lil Uzi Vert Luv Is Rage 2 1,208 24 Mart 2017
30 "Faded" Alan Walker Different World 1,171 3 Aralık 2015
31 "Stressed Out" Twenty One Pilots Blurryface 1,163 28 Nisan 2015
32 "Better Now" Post Malone Beerbongs & Bentleys 1,155 27 Nisan 2018
33 "Congratulations" Post Malone featuring Quavo Stoney 1,152 4 Kasım 2016
34 "All of Me" John Legend Love in the Future 1,144 12 Ağustos 2013
35 "Bohemian Rhapsody" Queen A Night at the Opera 1,137 31 Ekim 1975
36 "Lucid Dreams" Juice Wrld Goodbye & Good Riddance 1,132 4 Mayıs 2018
37 "Unforgettable" French Montana featuring Swae Lee Jungle Rules 1,126 7 Nisan 2017
38 "Happier" Marshmello and Bastille Non-album single 1,126 17 Ağustos 2018
39 "Treat You Better" Shawn Mendes Illuminate 1,123 3 Haziran 2016
40 "Cheap Thrills" Sia This Is Acting 1,123 29 Ocak 2016
41 "Take Me to Church" Hozier Hozier 1,120 13 Eylül 2013
42 "Uptown Funk" Mark Ronson featuring Bruno Mars Uptown Special 1,116 10 Kasım 2014
43 "Stay with Me" Sam Smith In the Lonely Hour 1,097 14 Nisan 2014
44 "Despacito" Luis Fonsi featuring Daddy Yankee Vida 1,087 12 Ocak 2017
45 "Cold Water" Major Lazer featuring Justin Bieber and Non-album single 1,086 22 Temmuz 2016
46 "7 Rings" Ariana Grande Thank U, Next 1,078 18 Ocak 2019
47 "Let Her Go" Passenger All the Little Lights 1,078 24 Şubat 2012
48 "What Do You Mean?" Justin Bieber Purpose 1,075 28 Ağustos 2015
49 "7 Years" Lukas Graham Lukas Graham 1,067 16 Haziran 2015
50 "Shallow" Lady Gaga and Bradley Cooper A Star Is Born 1,057 27 Eylül 2018
51 "Someone You Loved" Lewis Capaldi Breach & Divinely Uninspired to a Hellish Extent 1,054 8 Kasım 2018
52 "Girls Like You" Maroon 5 featuring Cardi B Red Pill Blues 1,051 30 Mayıs 2018
53 "Can't Stop the Feeling!" Justin Timberlake Trolls: Original Motion Picture Soundtrack 1,050 6 Mayıs 2016
54 "Stitches" Shawn Mendes Handwritten 1,049 14 Nisan 2015
55 "Jocelyn Flores" XXXTentacion 17 1,047 25 Ağustos 2017
56 "Thank U, Next" Ariana Grande Thank U, Next 1,045 3 Kasım 2018
57 "Too Good at Goodbyes" Sam Smith The Thrill of It All 1,039 8 Eylül 2017
58 "That's What I Like" Bruno Mars 24K Magic 1,030 18 Kasım 2016
59 "Cheerleader (Felix Jaehn Remix)" Omi Me 4 U 1,020 19 Mayıs 2014
60 "Psycho" Post Malone featuring Ty Dolla Sign Beerbongs & Bentleys 1,010 23 Şubat 2018
61 "I Like It" Cardi B, Bad Bunny and J Balvin Invasion of Privacy 1,010 6 Nisan 2018
62 "Wake Me Up" Avicii featuring Aloe Blacc True 1,007 17 Haziran 2013
63 "This Is What You Came For" Calvin Harris featuring Rihanna Non-album single 1,004 29 Nisan 2016
64 "Hello" Adele 25 997 23 Ekim 2015
65 "Heathens" Twenty One Pilots Suicide Squad: The Album 997 16 Haziran 2016
66 "Can't Feel My Face" The Weeknd Beauty Behind the Madness 995 8 Haziran 2015
67 "Work from Home" Fifth Harmony featuring Ty Dolla Sign 7/27 993 26 Şubat 2016
68 "Radioactive" Imagine Dragons Night Visions 990 4 Eylül 2012
69 "See You Again" Wiz Khalifa featuring Charlie Puth Furious 7: Original Motion Picture Soundtrack 990 10 Mart 2015
70 "Attention" Charlie Puth Voicenotes 985 21 Nisan 2017
71 "In My Feelings" Drake Scorpion 980 29 Haziran 2018
72 "Counting Stars" OneRepublic Native 980 25 Mart 2013
73 "I Fall Apart Post Malone Stoney 979 9 Aralık 2016
74 "Can't Hold Us" Macklemore & Ryan Lewis featuring Ray Dalton The Heist 970 16 Ağustos 2011
75 "One Kiss" Calvin Harris and Dua Lipa Dua Lipa 966 6 Nisan 2018
76 "Rockabye" Clean Bandit featuring Sean Paul and Anne-Marie What Is Love? & Speak Your Mind 962 21 Ekim 2016
77 "I Don't Wanna Live Forever" Taylor Swift and Zayn Fifty Shades Darker: Original Motion Picture Soundtrack 962 9 Aralık 2016
78 "Without Me" Halsey Manic 960 4 Ekim 2018
79 "Chandelier" Sia 1000 Forms of Fear 960 17 Mart 2014
80 "Sicko Mode" Travis Scott Astroworld 956 3 Ağustos 2018
81 "We Don't Talk Anymore" Charlie Puth featuring Selena Gomez Nine Track Mind 955 29 Ocak 2016
82 "Sugar" Maroon 5 V 953 29 Ağustos 2014
83 "Taki Taki" DJ Snake featuring Selena Gomez, Ozuna and Cardi B Carte Blanche 951 28 Eylül 2018
84 "Mi Gente" J Balvin and Willy William Vibras 950 30 Haziran 2017
85 "I'm the One" DJ Khaled featuring Justin Bieber, Quavo,
Chance the Rapper and Lil Wayne
Grateful 949 28 Nisan 2017
86 "The Hills" The Weeknd Beauty Behind The Madness 949 27 Mayıs 2015
87 "It Ain't Me" Kygo and Selena Gomez Stargazing 944 16 Şubat 2017
88 "Eastside" Benny Blanco, Halsey and Khalid Friends Keep Secrets 944 12 Temmuz 2018
89 "IDGAF" Dua Lipa Dua Lipa 943 2 Haziran 2017
90 "I Don't Care" Ed Sheeran and Justin Bieber No.6 Collaborations Project 941 10 Mayıs 2019
91 "Work" Rihanna featuring Drake Anti 939 27 Ocak 2016
92 "Demons" Imagine Dragons Night Visions 937 4 Eylül 2012
93 "Ride" Twenty One Pilots Blurryface 936 17 Mayıs 2015
94 "Riptide" Vance Joy Dream Your Life Away 929 21 Mayıs 2013
95 "I Like Me Better" Lauv I Met You When I Was 18 (The Playlist) 927 19 Mayıs 2017
96 "There's Nothing Holdin' Me Back" Shawn Mendes Illuminate 923 20 Nisan 2017
97 "Me Rehúso" Danny Ocean 54+1 922 16 Eylül 2016
98 "Moonlight" XXXTentacion ? 916 14 Ağustos 2018
99 "Old Town Road (Remix)" Lil Nas X and Billy Ray Cyrus 7 912 5 Nisan 2019
100 "In the Name of Love" Martin Garrix and Bebe Rexha Non-album single 911 29 Temmuz 2016
1 Mart 2020 itibarıyla

Tarihinde en çok dinlenen Spotify şarkıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki liste 2013 yılından günümüze yayımlandıklarında en çok dinlenen şarkıları gösterir.

  Şimdiki rekor
Şarkı adı Yayımlayan Rekor kırdığında

dinlenme sayısı

Yayımlanma

tarihi

Rekor süresi Rekoru elinde

tutma süresi

"One Dance" Drake 873,000,000 6 Mayısıs 2016 15 Ekim 2016 – günümüz 114
"Lean On" Major Lazer 526,000,000 1 Haziran 2015 11 Kasım 2015 – 15 Ekim 2016 339
"Thinking Out Loud" Ed Sheeran 355,000,000 21 Haziran 2014 22 Mayısıs 2015 – 11 Kasım 2015 173
"Wake Me Up" Avicii 178,000,000 30 Temmuz 2013 Ocak 2014 – 22 Mayısıs 2015 480+
"Radioactive" Imagine Dragons 1 Ocak 2012 2013 – Ocak 2014
26 Kasım 2020 itibarıyla

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Most Streamed Songs of All Time on Spotify". Spotify. 1 Aralık 2016. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2016. 
  2. ^ Kaufman, Gil (16 Aralık 2016). "Drake's 'One Dance' Is First Song to Reach 1 Billion Plays on Spotify". Billboard. Prometheus Global Media. 24 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2016. 
  3. ^ White, Jack (18 Ekim 2016). "Drake's One Dance is officially the most streamed song ever on Spotify". Official Charts Company. 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2016. 
  4. ^ "Avicii and 'Wake Me Up!' become most-streamed song in Spotify history". Music Times. 28 Şubat 2014. 29 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  5. ^ Book, Ryan (27 Şubat 2014). "Avicii's 'Wake Me Up' is Spotify's Most-Played Song Ever". Billboard. 3 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  6. ^ "Thinking Out Loud by Ed Sheeran has just surpassed Wake Me Up by Avicii as the most played song ever on Spotify". Reddit. 22 Mayıs 2015. 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  7. ^ Weiner, Natalie (12 Ekim 2015). "Ed Sheeran's 'Thinking Out Loud' Becomes First Song to Hit 500 Million Spotify Streams". Billboard. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  8. ^ Rishty, David (11 Kasım 2015). "Major Lazer & DJ Snake's 'Lean On' Becomes Spotify's Most-Streamed Song of All Time". Billboard. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016. 
  9. ^ Stutz, Colin (18 Ekim 2016). "Drake's 'One Dance' is Spotify's Most-Streamed Song Ever". Billboard. 20 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2016.