Space / Time

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Space / Time"
Doctor Who bölümü
Ekip
Prodüksiyon
SenaristSteven Moffat
YönetmenRichard Senior
YapımcıAnnabella Hurst-Brown
Yürütücü yapımcı(lar)Steven Moffat
Piers Wenger
Beth Willis
Süre2 bölüm, her biri 3 dakika
Tarih18 Mart 2011
Kronoloji
← Önceki
Sonraki →
"A Christmas Carol"
"The Impossible Astronaut"

"Space" and "Time" ya da Türkçe adıyla "Uzay" ve "Zaman" Büyük Britanya bilimkurgu dizisi Doctor Who 'nun iki mini bölümüdür. TARDIS içinde geçen iki bölümlü bir öyküdür. Bölümün başrollerini Matt Smith (On birinci Doktor), Karen Gillan (Amy Pond) ve Arthur Darvill (Rory Williams) üstleniyor. Bölüm Steven Moffat tarafından kaleme alınmıştır.[1][2]

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

"Space"[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor, TARDIS'in içerisinde bir şeyler ile uğraşmaktadır, Rory ise Doktor'un bu karmaşık işlerinde ona yardım etmektedir. Daha sonra Amy gelip ne yaptıklarını sorar. Rory, Doktor'a yardım ettiğini söyler, ama Doktor'un cevabı her zamanki gibi beklenmedik bir şeydir. Amy ve Doktor konuşmaya girmişken birden TARDIS'in içerisinde bir TARDIS belirir. Doktor, çok şaşkın bir şekilde içeride beliren TARDIS'i inceler. Bütün bunların üzerine bir de dışarıdan içeriye başka bir Amy girer ve "İşte şimdi işler karmaşıklaşıyor, çocuklar." der.

"Time"[değiştir | kaynağı değiştir]

"Space" bölümünde TARDIS'in içerisine gelen Amy, gelecekten gelmiştir ve Doktor'a yapılması gereken şeyleri anlatır. Doktor da zaman çizgisinin bozulmaması ve her şeyin normale dönmesi için ikinci Amy'i dinler ve dediklerini uygular. Birinci Amy, Rory'ye tokat attıktan sonra içerideki TARDIS'in içine girer. Onun ardından tekrar kapı açılır ve içeri birer tane daha Amy ile Rory girer. Onlar da gelecekten gelmiştir ve yine Doktor'a yapılması gerekenleri söylerler. Bu defa da Amy ve Rory TARDIS'in içine girerler. Bir süre sonra içeri bir tane daha Doktor girer. Bu defa iyice şaşırmıştır; çünkü yapması gereken şey, Doktor'un da TARDIS'e girip onu uçurmaktır. Böylelikle her şey normale döner.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Doctor Who: Time, Part One — Red Nose Day 2011 — BBC Comic Relief Night". BBC. 18 Mart 2011. 6 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2012. 
  2. ^ Setchfield, Nick (2 Mart 2011). "Doctor Who For Comic Relief – Exclusive". SFX. 20 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2012.