Soong kız kardeşler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Soong kız kardeşler: Soong Ching-ling (solda), Soong Ai-ling (ortada) ve Soong Mei-ling (sağda)

Soong kız kardeşler (Çince: 宋家姐妹; pinyin: Sòngjiā Jiěmèi), Soong Ai-ling, Soong Ching-ling ve Soong Mei-ling olmak üzere kocalarıyla birlikte Çin'in 20. yüzyılın en önemli siyasi figürleri arasında yer alan Şanghaylı üç Çinli kadındı. Her biri, kendi iktidar konumlarıyla birlikte nihayetinde Çin tarihinin akışını değiştiren kocalarını etkilemede önemli bir rol oynadılar.

Babaları, bankacılık ve matbaacılıkta bir servet kazanan ABD'de eğitim gören Metodist bakan Charlie Soong'du. Anneleri Ni Kwei-tseng'in annesi Leydi Xu, Ming Hanedanı'ndan matematikçi ve Cizvitli Xu Guangqi'nin soyundan geliyordu.[1] Üç kız kardeş de Wesleyan Koleji'nde eğitim gördü.[2] Ancak Mei-ling, Wesleyan'dan ayrıldı ve sonunda Massachusetts'teki Wellesley Koleji'nden mezun oldu. Üç erkek kardeşleri, biri Soong Tse-ven olmak üzere Çin Cumhuriyeti hükûmetinde üst düzey yetkililerdi.

Üç kız kardeş[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Catholic Dictionary entry for Xu Guangqi". 17 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2010. 
  2. ^ "The Soong Sisters". History of the College. 27 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 October 2011. 

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]