Sonradan Müslüman olan Hristiyanlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste önceki hayatında Hristiyan olup daha sonradan İslam dinine geçtiğini beyan eden veya bilinin kişileri göstermektedir.

A[değiştir | kaynağı değiştir]

B[değiştir | kaynağı değiştir]

French nobleman Claude Alexandre de Bonneval as "Humbaracı Ahmet Paşa"

C[değiştir | kaynağı değiştir]

D[değiştir | kaynağı değiştir]

E[değiştir | kaynağı değiştir]

F[değiştir | kaynağı değiştir]

G[değiştir | kaynağı değiştir]

H[değiştir | kaynağı değiştir]

I[değiştir | kaynağı değiştir]

Pargalı Ibrahim Pasha was Ottoman Empire's mightiest Grand Vizier.

J[değiştir | kaynağı değiştir]

K[değiştir | kaynağı değiştir]

L[değiştir | kaynağı değiştir]

M[değiştir | kaynağı değiştir]

N[değiştir | kaynağı değiştir]

O[değiştir | kaynağı değiştir]

P[değiştir | kaynağı değiştir]

R[değiştir | kaynağı değiştir]

S[değiştir | kaynağı değiştir]

T[değiştir | kaynağı değiştir]

U[değiştir | kaynağı değiştir]

V[değiştir | kaynağı değiştir]

W[değiştir | kaynağı değiştir]

X[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Malcolm X - Müslüman siyasi temsilci ve insan hakları savunucusu

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ NBA Dergi'de hakkında bir makale
  2. ^ Global Noise, by Tony Mitchell, pg. 72
  3. ^ https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/habes-necasisinin-islama-davet-edilmesi
  4. ^ On the Other Side of Oddville, by Dwight A. Moody, Ike Moody, pg. 122
  5. ^ Muhammad Ali and Company, by Thomas Hauser, pg. 18
  6. ^ Interview by Deborah Caldwell. "Muhammad Ali has embraced Sufi Islam and is on a new spiritual quest". Beliefnet.com. 5 Ekim 2008 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  7. ^ "Free Resources - Black History - Biographies - Betty Shabazz". Gale. 13 Ekim 2007 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  8. ^ The Making of the Georgian Nation, by Ronald Grigor Suny, pg.56
  9. ^ Ezzat El Kamhaw, House of the Wolf: An Egyptian Novel, s. 163 
  10. ^ http://www.hurriyet.com.tr/gabon-dinlerin-kardesligi-pigmelerin-ulkesi-20371655
  11. ^ http://www.dunyabizim.com/kitap/8623/cat-stevens-nasil-yusuf-islam-olmus
  12. ^ http://english.alarabiya.net/articles/2012/10/01/241253.html
  13. ^ Erik J. Zurcher, The Young Turk Legacy and Nation Building, s. 310 
  14. ^ Islamic Sufism Unbound: Politics and Piety in Twenty-First Century Pakistan, by Robert Rozehnal, pg.60
  15. ^ The Moslem World, Volume 58, pg.63, Samuel Marinus Zwemer, Christian Literature Society for India, Hartford Seminary Foundation, published for the Nile Mission Press by the Christian Literature Society for India, 1911
  16. ^ The Complete Idiot's Guide to the Crusades, by Paul L. Williams, pg. 73
  17. ^ "Myriam Francois Cerrah, Oxford University DPhil student in Middle East Politics, and regular contributor on current affairs, embraced Islam in 2003 aged 21". www.emel.com/. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2014. 
  18. ^ A Cold, by Marin Sorescu, published 1978, p.16
  19. ^ "Al-Qaeda's New Leadership: Adam Gadahn". The Washington Post. 
  20. ^ The Crusade in the Later Middle Ages A. S. Atiya p.256ff
  21. ^ Robbins, Christopher. "Bay Ridge Muslims Vs. The Trump Effect". The Gothamist. Gothamist LLC. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2016. 
  22. ^ Biography of Cristian Gonzales, Then right on 9. October 2003 Christian Gonzales decided to convert to Islam on the basis of their own accord in the presence of the Great Mosque cleric Mustafa al Akbar Surabaya 
  23. ^ Bill Bole, John Coltrane, His cousin Mary's first husband, Charles Greenlee, had been a devout disciple... 
  24. ^ Some converts from 'The Islamic Review', Woking
  25. ^ "Articles". 16 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2016. 
  26. ^ Conversion: Islam, the growing religion
  27. ^ Elliott, Andrea (27 Ocak 2010). "The Jihadist Next Door". New York Times Magazine. Erişim tarihi: 28 Ocak 2010. 
  28. ^ Mehmet Kaplan, Tevfik Fikret: Devir- Şahsiyet- Eser, Dergâh Yayınları, 1987, p. 63., (Türkçe) "Ana tarafına gelince: Fikret'in annesi Hatice Refia Hanım, annesi ve babası ihtida etmiş bir Sakızlı Rum ailesinden"
  29. ^ "Here's Hoping". Emel: Muslim Lifestyle. 28 Eylül 2011. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2011. 
  30. ^ About Muhammad Robert Heft 
  31. ^ Journey to Islam - Diary of a German Diplomat, by Murad Hoffman
  32. ^ http://www.knud-holmboe.com/books/knud_biography.pdf
  33. ^ The Imperial Harem: Women and Sovereignty in the Ottoman Empire 
  34. ^ "About me". Silma. Push-Button Publishing. 2007. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2007. 
  35. ^ Bahru Zewde, A History of Modern Ethiopia (London: James Currey, 1991), p. 121.
  36. ^ A History of Arabic Literature, by Clément Huart, pg.311
  37. ^ IMDb'de Sonradan Müslüman olan Hristiyanlar listesi
  38. ^ "Putting a good glossy on the Muslim lifestyle," Times
  39. ^ Moynihan, Colin (20 Temmuz 2010). "Abdul Kadir Denies Role in Kennedy Airport Plot". The New York Times. 
  40. ^ The Muslim World League Journal - Volume 9, s. 14 
  41. ^ Keller, Nu Ha Mim. Becoming Muslim 12 Ocak 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  42. ^ Shah ʹAbbas and the Arts of Isfahan, by Anthony Welch, pg. 17
  43. ^ The Iranian Constitutional Revolution, 1906-1911, by Janet Afary, pg. 26
  44. ^ Norwich, John Julius (1996). Byzantium: The Decline and Fall. New York: Alfred A. Knopf. ss. 81-82. ISBN 0-679-41650-1. 
  45. ^ O city of Byzantium: Annals of Niketas Choniatēs, by Nicetas Choniates, Harry J. Magoulias, pg. xxiv
  46. ^ Hogan, Christine (2006). The Veiled Lands: A Woman's Journey Into the Heart of the Islamic World. Macmillan Publishers Aus. s. 74. ISBN 9781405037013. Kosem was born on the Macedonian island of Tinos, where she was born as Anastasia, the daughter of a Macedonian Orthodox priest. Captured by slavers, she was sent to Istanbul by Bosna beylerbeyi 
  47. ^ Freely, John (1996). Istanbul: the imperial city. Viking. s. 215. ISBN 0-14-024461-1. Then around 1608 Ahmet found a new favourite, a Macedonian girl named Anastasia, who had been captured on the island of Tinos and sent as a slave to the Harem, where she took the name of Kosem 
  48. ^ http://www.haberler.com/adana-tony-blair-in-musluman-baldizi-suriyeli-8302256-haberi/
  49. ^ http://www.nbcnews.com/news/investigations/jihad-jane-colleen-larose-became-terrorist-love-n284636
  50. ^ Muslim convert Colleen LaRose, aka Jihad Jane, faces terror charges, The Guardian 
  51. ^ Faith and Sword: A Short History of Christian-Muslim Conflict, by Alan G. Jamieson, pg.32
  52. ^ Brown, David (29 Şubat 2012). "'I just wanted to marry a Muslim and settle down'". The Times. London. s. 6. Erişim tarihi: 29 Eylül 2013. (abonelik gereklidir)
  53. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; autogenerated1 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  54. ^ Western white woman a suicide bomber - World - Times Online Archived Ekim 15, 2008 at the Wayback Machine
  55. ^ ICT - International Institute for Counter-Terrorism Archived Şubat 12, 2008 at the Wayback Machine
  56. ^ [1]
  57. ^ "Transcript of John Ashcroft - February 5, 2002". Transcripuancnn.com. 5 Şubat 2002. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  58. ^ Litvinenko converted to Islam, father says - Times Online Archived Temmuz 20, 2011 at the Wayback Machine
  59. ^ "Litvinenko's Father Says Son Requested Muslim Burial - RADIO FREE EUROPE / RADIO LIBERTY". Rferl.org. 5 Aralık 2006. 16 Haziran 2008 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  60. ^ Yvette Christianse, Castaway, ..Lopez and others had converted to Islam and sided with Moslem resistance to the Portuguese. 
  61. ^ Islamic Art and Architecture 650-1250, by Richard Ettinghausen, Oleg Grabar, Marilyn Jenkins, pg. 134
  62. ^ "Vinnie Paz". Philaflava.com. 3 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  63. ^ Lessing's Theological Writings: Selections in Translation, by Gotthold Ephraim Lessing, Henry Chadwick, pg.12
  64. ^ "Tech N9ne: Deeper Than Rap". HipHopDX. 16 Kasım 2009. 4 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2012. 
  65. ^ H. J. Kissling; Bertold Spuler; N. Barbour; J. S. Trimingham; H. Braun; H. Hartel, The Last Great Muslim Empires, s. 118 
  66. ^ Mohamed, Duse (1911). In the land of the pharaohs: a short history of Egypt from the fall of Ismail to the assassination of Boutros Pasha. D. Appleton and company. s. xii. OCLC 301095947. PRIME MINISTERS * Ragheb Pasha was Prime Minister from July 12, 1882 
  67. ^ Schölch, Alexander (1981). Egypt for the Egyptians!: the socio-political crisis in Egypt, 1878-1882. Ithaca Press. s. 326. ISBN 0903729822. Isma'il Raghib was born in Greece in 1819; the sources differ over his homeland. After first being kidnapped to Anatolia, he was brought as a slave to Egypt in 1246 (1830/1), by Ibrahim Pasha, and there he was 'converted' from Christianity 
  68. ^ The Historians' History of the World, by Henry Smith Williams, p. 137, published 1907
  69. ^ Winet, Evan Darwin (2007). "Sarumpaet, Ratna (1949 -)". Cody, Gabrielle (Ed.). The Columbia Encyclopedia of Modern Drama. 2. New York: Columbia University Press. ss. 1190-1191. ISBN 978-0-231-14424-7. 
  70. ^ İbrahim Hatiboğlu (36-442). İlgili madde. TDV. Mecûsî âteşkedesinde kutsal ateşin sönmemesini sağlamakla görevli iken yeni bir din arayışına giren Selmân ailesinin şiddetli muhalefetine rağmen Hıristiyanlığı benimsedi ve  Tarih değerini gözden geçirin: |yıl= (yardım)
  71. ^ a b Lewis, Dominic Bevan Wyndham (1931). Charles of Europe. Coward-McCann. ss. 174-175. OCLC 485792029. A new star was now rising in the piratical firmament, Barbarossa's lieutenant Dragut-Reis, a Greek who had been taken prisoner by the corsairs in his youth and had turned Mahometan. 
  72. ^ Michel Levallois, Ismaÿl Urbain (1812–1884) : une autre conquête de l'Algérie, ed. Maisonneuve & Larose, 2001, ISBN 2-7068-1533-7, pages, 33-36
  73. ^ Stephen Brook (8 Ağustos 2007). "newspaper report on police investigation into undercover mosque program. Wednesday August 8, 2007". London: Guardian. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  74. ^ Powell, Michael (23 Temmuz 2009). "U.S. Recruit Reveals How Qaeda Trains Foreigners". The New York Times. Erişim tarihi: 26 Şubat 2010. 
  75. ^ Slatin, Rudolf Karl, Baron von. Encyclopædia Britannica. 2007. Encyclopædia Britannica Online. 3 July 2007.
  76. ^ Islam in America, by Jane I. Smith, pg. 196
  77. ^ Kohn, Rachael. The Black imam of Brooklyn
  78. ^ Islam in America, by Jane I. Smith, pg. 189
  79. ^ "Conversion: Islam, the growing religion". Salaam.co.uk. 1 Ekim 1916. 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  80. ^ "The "Yankee Mohammedan": Alexander Russell Webb and the". Encyclopedia.com. 1 Ocak 2007. 4 Haziran 2009 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  81. ^ https://web.archive.org/web/20061231154949/http://www.sunnipath.com/about/shaykhsuhaib.aspx. 31 Aralık 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2012.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  82. ^ "Beds Herts and Bucks - Sport - Williams on boxing: I am not supposed to do it!". BBC. 18 Temmuz 2005. 8 Ocak 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  83. ^ [2]
  84. ^ G. Willow Wilson - Converting To Islam And Selling Comics by Greg Baldino 
  85. ^ "Feature Interview: Tim Winter (aka Abdul Hakim Murad) :: Sunday Nights". Abc.net.au. 3 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  86. ^ "Transcript of Sheikh Khalid Yasin-07/09/2003: Sunday Nights With John Cleary". Abc.net.au. 10 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  87. ^ Alex Wellman, Former Playboy bunny Felixia Yeap announces 'rebirth' following conversion to Islam 
  88. ^ Parker, Laura (16 Mayıs 2004). "The Ordeal of Chaplain Lee". Usatoday.com. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  89. ^ CNN.com - U.S. Army Muslim chaplain arrested - September 22, 2003 Archived Eylül 5, 2008 at the Wayback Machine
  90. ^ "Mohammed Yousuf". Content-usa.cricinfo.com. 1 Mart 2009 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 
  91. ^ "Convert Plays Leadership Role in Muslim Community". NPR. 9 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2010. 

Ayrıca[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Lists of converts