Sokulum

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sokulum, yerkabuğunun içinde magmanın kristalleşmesiyle meydana gelir. Magma yavaş yavaş toprak içinde bulabildiği herhangi bir çatlak veya boşluk içine iterek derin, bazen bir şekilde, milyonlarca yıl sürebilecek bir işlem, mevcut ülkede taşları bastırır. Kayayı yavaş yavaş bir buz gibi soğutur, magmanın farklı parçaları mineraller içine kristalize eder. Birçok dağ, örneğin Kaliforniya'da Sierra Nevada gibi, çoğunlukla (veya ilgili saldırılara rock) büyük granitten oluşur.[1]

Saldırılara volkanik bir kaya formu olur iki yolu vardır; diğer ekstruzif, volkanik bir patlama veya benzeri bir olay. Teknik olarak, bir saldırı soğur ve gezegenimizin kabuğunun içinde katılaşır bu magma oluşan müdahaleci magmatik Kaya oluşumunu; Kaya. Buna karşılık, bir ekstruzyon ekstruzif Kaya parçasıdır; rock kabuğunun yüzeyi üzerinde oluşmuştur.

Saldırılara çok büyük değişiklik, dağ-dizi-aplite veya pegmatit ince veinlike kırık dolgular batholiths boy. Erozyon ile temas ettiğinde, bu çekirdekler batholiths Dünya yüzeyinin büyük kısmını kaplayacak hale gelir. Kabuk yüzeyine ulaşmadan önce metro kuvvetlendirir magma kütlelerinin plutons denir.

Derinlikte toprak içinde oluşturan iri taneli müdahaleci magmatik kayaçlar yüzeye yakın oluşturanlar hypabyssal denir iken cehennemi denir. Müdahaleci yapıları sık saldırı vücuda uyumlu paralel ise, aksi takdirde uyumsuz olduğu ülke Kaya yatak uçakları veya kıvrık dal: paralel olup olmadığını göre sınıflandırılır.

Anlık bir iyi bilinen bir örnek Şeytan Kulesi'dir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]