Sly Cooper: Thieves in Time

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sly Cooper: Thieves in Time, Sly Cooper serisinin dördüncü ve son oyunu olan 2013 yapımı video oyunudur. Oyun PlayStation 3 ve PlayStation Vita için çıkış yapmıştır.[1] Orijinal seri, PlayStation 2 için Sucker Punch Productions tarafından geliştirilmiş olsa da, bu oyun daha önce orijinal oyunları PlayStation 3 için yüksek çözünürlüklü sürümlere taşıyan Sanzaru Games tarafından geliştirildi. 6 Haziran 2011 tarihinde Sony'nin E3 sunumu sırasında duyuruldu.

Sly Cooper: Thieves in Time
Oyunun PlayStation 3 kapağı
GeliştiriciSanzaru Games
YayımcıSony Interactive Entertainment
YönetmenBill Spence
YapımcıGlen Egan
TasarımcıMat Kraemer
ProgramcılarJenny Spurlock
David Grace
Paul Murray
BesteciPeter McConnell
SeriSly Cooper
PlatformlarPlayStation 3
PlayStation Vita
Çıkış
TürlerGizlilik
Aksiyon-macera oyunu
ModlarTek oyunculu
Çok oyunculu

Antropomorfik hayvanların yaşadığı bir dünyada geçen oyun, Sly 3: Honor Among Thieves oyunun devamı niteliğindedir. Uzun bir usta hırsız soyundan gelen ve rakun Sly Cooper'ın,sayfaları zaman içinde seyahat eden bir kötü adamdan etkilenen Cooper ailesini anlatan bir kitap olan Thievius Raccoonus'u onarmak için çetesiyle yeniden bir araya gelmesi gerekecek. Oyuncu Sly, Bentley, Murray, Carmelita Fox ve Sly'nin atalarını kontrol ederek soygunları gerçekleştirmek ve Cooper tarihini kimin zor durumda bıraktığını ortaya çıkarmak için becerilerini kullanır. Bu oyun aynı zamanda Sony'nin çapraz satın alımının bir parçasıdır.Oyunun PlayStation 3 sürümünü satın alanların PlayStation Network üzerinden PlayStation Vita için oyunun ücretsiz bir kopyasını almalarını sağlayan girişim . Oyuncu ayrıca oyunlarını buluta kaydederek bir sistemde oynamalarına ve daha sonra diğer sistemde oynamaya devam etmelerine izin verebilir.

Sly Cooper: Thieves in Time, serbest bırakıldıktan sonra genel olarak olumlu bir eleştiriyle karşılandı. İçeriği, grafikleri, yazıları ve Cross-Buy programının kullanımı nedeniyle iyi karşılandı. Bununla birlikte, önceki girişlerin o zamanki video oyunları bağlamında gizli platform türünün dönüşü, baş kahramanın yanı sıra karakterler için bölümler ve mini oyunlar, eleştirmenleri ikiye böldü. Yaygın ve aşırı uzun olarak algılanan yükleme ekranları geniş çapta kınandı.

Hikaye[değiştir | kaynağı değiştir]

Sly, sevgilisi Carmelita ile birlikte olmak için hafıza kaybı numarası yapıyor, Murray takım minibüsüyle yarışıyor ve Bentley ve Penelope bir zaman makinesi inşa ediyor . Bununla birlikte, kelimeler Thievius Raccoonus'un sayfalarından kaybolmaya başladı ve Penelope ortadan kayboldu, bu yüzden Bentley, Cooper'ın tarihindeki hasarı onarmak ve kimin sorumlu olduğunu bulmak için çeteyi yeniden düzenledi. Bu arada Carmelita, Sly'nin Feodal Japonya'ya ulaşmak için Feodal Japonya dönemi hançerini çalmak için bir sanat müzesini soyduğunu yakaladıktan sonra Sly'nin aldatmacasını keşfeder ve ona yalan söylediği için onu kalıcı olarak ele geçirmek ister.

Ekip, bir ninja ve suşi mucidi Rioichi Cooper'ı kurtardıkları Feodal Japonya'da zaman yolculuğu yolculuğuna başlar . Birkaç küçük ülkeyi deviren ve onları en yüksek teklifi verene satan Küba askeri stratejisti kaplan El Jefe ile bir hesaplaşmadan sonra, Rioichi'nin bastonu çalınır. Vahşi Batı'da, çete, başlamadan önce banka soygunu ile suçlanan kanun kaçağı Tennessee "Kid" Cooper'ı hapisten çıkarır. Ayrıca Carmelita'nın, bir karaborsa sanat tüccarının emriyle, kasabanın yeni şerifi kılığında kendini "silahşör" ilan eden bir armadillo olan Kürdan tarafından rehin tutulduğunu keşfederler.Cyrille Le Paradox adlı kokarca, onu soruşturmasını engellemek için zamanında geri gönderdi. Ancak çete de yakalanır.

Kurtarıldıktan sonra Kürdan'ı yenmeyi başarırlar, ancak öngörülemeyen komplikasyonlar, Prehistorik Avustralya'daki Buz Devri'ne gönderilmelerine neden olur . Carmelita, Sly'ye hala çok üzülür ve gruptan ayrılır. "Bob" lakaplı bir mağara rakunu, mağara resimleri yapan bir sanat hırsızı olan The Grizz'i durdurmak için çeteyle birlikte çalışır . Çok düşündükten sonra, Carmelita sonunda Le Paradox'u durdurmak ve eve dönmek için çeteye yardım etmeye karar verir. Daha sonra Ortaçağ İngiltere'sine seyahat ederler.Dramatik yeteneklere sahip bir şövalye olan The Knights of the Cooper Order'dan Sir Galleth'i işe aldıkları yer. Bölgeyi kontrol eden tiran Kara Şövalye ile yüzleşirler, ancak bunun aslında Sly'nin Bentley üzerinde olumsuz bir etkisi olduğuna ve Le Paradox'a zamanda yolculuk etme aracı sağladığına inanan Penelope olduğunu keşfettiklerinde şok olurlar. Bu vahiy Bentley'i derin bir depresyona sokar, ancak sonunda bunun üstesinden gelir ve çeteyi Penelope'den kurtarmak ve ondan ayrılmak için tam zamanında gelir.

Ekip, Kırk Haramiler'in son aktif üyesi Salim Al-Kupar'ın da yardımıyla Antik Arabistan'daki Le Paradox'u nihayet yakalar ve bir trompet sayesinde hipnoz gücüne sahip bir "müzik züppesi" fil olan Bayan Decibel ile savaşır. bagajına sıkıştı. Le Paradox'un planı sonunda ortaya çıkıyor: Servetini ve nüfuzunu genişletmek için geçmişte sahte bir kraliyet soyunu tasvir eden belgeler düzenleyin ve hırsızlar olarak kendi ailesinin talihsizliğinin intikamı olarak Cooper atalarının bastonlarını çalın. Sly'ye son bir hakaret olarak Carmelita'yı kaçırır.

Çete, şimdi Le Paradox'un kontrolünde olan günümüz Paris'ine geri döner. Carmelita'yı yem olarak kullanan Le Paradox, Sly'ı yakalar. Ancak, Bentley, Murray ve Cooper atalarından oluşan bir ekip, tıpkı Le Paradox'un istemeden uzay-zamanda bir delik açması gibi kayıp bastonları alır ve serbest bırakır.süreklilik. Sonunda Carmelita ile uzlaşan Sly, Le Paradox ile balonunun tepesinde son bir hesaplaşmaya girmeden hemen önce herkesi eve gönderir ve Le Paradox'un denize düşmesiyle biter. Çeşitli kötü adamlar hapse gönderilir, ancak Penelope kaçar ve firarda kalır. Ancak, Le Paradox daha sonra bulunup hapsedilmesine rağmen, Sly keşif balonunda mahsur kaldı ve ortadan kayboldu, herkesi, özellikle de en çok yaralanan Carmelita'yı üzdü. Buna rağmen, çete, ne zaman ve nerede olursa olsun onu bulmak için ne gerekiyorsa yapmaya yemin eder.

Tüm kupalar toplanırsa, gizli bir son, Eski Mısır'daki çakal başlı bir tapınağın ve piramitlerin önünde Le Paradox'un keşif balonunun enkazıyla çevrili Sly'nin uyandığını gösterir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Cullen, Johnny (18 Mayıs 2012). "Sly: Thieves in Time to get Vita SKU, sim-launch with PS3". VG247. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2013. 
  2. ^ Cardona, Christian (21 Eylül 2012). "Sly Cooper: Thieves in Time Out on PS3 and PS Vita February 5th". PlayStation Blog. 19 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2012.