Slice of Life

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Slice of Life"
My Little Pony: Arkadaşlık Sihirlidir bölümü
Mobil DJ istasyonu tarafından havaya fırlatılan ponyler.
Bölüm no.5. sezon
9. bölüm
YönetmenJim Miller
SenaristM.A. Larson
Merkezî karakterCranky Doodle
Matilda
Steven Magnet
YapımcıDevon Cody
Stephen Davis
Kirsten Newlands
Sarah Wall
Meghan McCarthy
Jayson Thiessen
Yayın tarihi13 Haziran 2015
Süresi22 dakika
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"The Lost Treasure
of Griffonstone"
Sonraki →
"Princess Spike"
My Little Pony (5. sezon)

"Slice of Life", Kanada-Amerika yapımı animasyon televizyon dizisi olan My Little Pony: Arkadaşlık Sihirlidir'in beşinci sezonunun dokuzuncu, tüm serinin ise yüzüncü bölümüdür. Bu sebepten dolayı bir dönüm noktası olarak kutlandı. M.A. Larson tarafından yazıldı ve Jim Miller tarafından yönetildi. Bölümde Ponyville'ın sakinleri Cranky Doodle ve Matilda'nın düğünü için hazırlık yapar. Hazırlık sırasında serinin ana karakterleri—Twilight Sparkle, Applejack, Fluttershy, Pinkie Pie, Rainbow Dash ve Rarity—kasabayı bir canavarın saldırısından korumaya çalışır. Bölüm daha çok yetişkin hayran kitlesi tarafından yaratılan arka plan karaktarlerine odaklanmaktadır ve hayranları takdir etmek amacı ile yapılmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Evliliklerinden önceki gün Cranky Doodle ve Matilda, düğün davetiyelerinde düğün tarihinin yanlış olduğunu ve bu davetiyelerin çoktan Derpy tarafından Ponyville'in bütün sakinlerine dağıtıldığını öğrenirler. Çiftin düğün tasarımcısı Pinkie Pie, arkadaşları ile beraber bir canavar ile savaşmakla meşguldür. Bunun üzerine çift ve diğer ponyler, düğünü kendileri hazırlamak zorunda kalırlar, fakat hepsi kendilerine problemler yaratır:

  • Derpy, yaptığı hatayı düzeltmenin bir yolunu bulmak için Dr. Hooves'u ziyaret eder, ama Hooves düğün için takım elbisesini dikmek ile meşguldür. DJ Pon-3, Hooves'a bovling pistine gitmesini söyler. Burada Hooves elbisesinin dikilmesine karşılık Jeff Letrotski'nin takımına katılmaya sürüklenir. Derpy, Hooves'un havai fişeklerini ve çiçekleri almak için oyunu böler. Bu yüzden takım maçı kaybeder ve Hooves, düğünde elbise yerine uzun bir atkı takmak zorunda kalır.
  • Lyra Heartstrings ve Bon Bon düğün süslemelerini hazırlamakla yardım eder. Canavarın kasabaya saldırdığını öğrendiğinde Bon Bon, en yakın arkadaşı Lyra'ya aslında Sweetie Drops adında bir gizli ajan olduğunu itiraf eder. Canavar ilk başta Sweetie Drops tarafından yakalandığı için kaçtığında ilk onu aramaya başlamıştır. Lyra, arkadaşının onu aldatmasından incinmiştir ama daha sonra kendi "en derin, karanlık sırrını" söyler: bir keresinde Bon Bon'un yaptığı yemeğı izin almadan yediğini itiraf eder ve ikili arkadaş kalır.
  • Spa'da saçlarını düzeltirken Matilda, Cranky Doodle'un sağdıçı Steven Magnet ile arkadaş olur. Daha sonra Cranky telaş sırasında peruğunu kaybedince Steven kendi bıyığını kopararak ona peruk olarak verir.
  • Şarkıcılar DJ Pon-3 ve Octavia Melody düğün için şarkı bestelemeye çalışırlar. Besteledikten sonra acele ile mobil bir DJ istasyonu kullanarak düğüne giderler. Yolda giderken karşılarına çıkan tüm ponyleri yanlarında götürürler. İstasyon ile beraber herkes belediye binasında seremoni için tam olması gereken yere düşer.

Düğün, Twilight ve arkadaşları olmadan devam eder çünkü Derpy yanlışlıkla kapıyı kilitliyerek onları dışarıda bırakmıştır. Başkan Mare düğünü yönetirken bütün Ponyville sakinlerine düğünü gerkçekleştirmeye yardımcı oldukları için teşekkür eder. Cranky ve Matilda öpüştükten sonra Hooves'un havai fişekleri patlar. Twilight seremoniyi dışarıdan izlerken arkadaşlarına Ponyville'de yaşadıkları için ne kadar şanslı olduklarını söyler.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

At kafası maskesi takan My Little Pony ekibi.

Bölüm halka açık bir şekilde ilk defa 2014 San Diego Comic-Con'daki My Little Pony panelinde konuşuldu. Burada yapım ekibi bölümün daha çok serinin hayranları tarafından popülerleştiren arka plan karakterlerine odaklanacağından bahsetti.[1][2] Avustralya'da düzenlenen 2015 PonyCon'da bir soru-cevap seansı sırasında Meghan McCarthy, bölümün ana karakterlere odaklanmayacağını ve bazı karakterlerin kişiliklerinin ise hayranlar tarafından belirleneceğini doğruladı. Örnek olarak İngiliz televizyon dizisi Doctor Who'da David Tennant'ın canlandırdığı Doktor'a benzediği için hayranlar tarafından "Doctor Whooves" olarak adlandırılan karakteri gösterdi.[3]

Serinin yüzüncü bölümü olduğundan Hasbro ve iştirakleri tarafından bir dönüm noktası olarak kutlandı.[4][5][6][7] Discovery Family genel müdürü Tom Cosgrove, serinin 100 bölüme ulaşmasını "şahane bir başarı" olarak nitelendirdi.[8] Serinin başlangıçından bu yana seri üzerinde çalışan Hasbro Studios'un baş yöneticisi Brian Lenard, Arkadaşlık Sihirlidir'in başladığı Ekim 2010'da bu hedefe ulaşmayı beklemediklerini söyledi.[9] Lenard, dizinin başarısının kısmen, yetişkin My Little Pony hayranlarından kaynaklandığını ifade etti. Bu sayede ana karakterlerin yanı sıra diğer karakterlere de hayranların ilgi göstermesi ile birlikte serinin organik bir şekilde büyümesini sağladı.[9] Aynı sebepten dolayı yönetmen Jim Miller da bölümün hayranlar için yazılmış bir "aşk mektubu" olduğunu dile getirdi.[10] Bölümün senaristi M.A. Larson'a göre bölümü arka plan karakterlerine odaklandırmak Hasbro'nun fikriydi. Larson ilk başta bu öneriye karşı çıkmıştı.[11] Bölümün senaryosu aslında Amy Keating Rogers tarafından yazılacaktı fakat planlamalarda problemler olduğu için Larson ile bölüm değişerek bir önceki bölüm olan "The Lost Treasure of Griffonstone"'un yazarlığını yaptı.[12]

Bölümün senaristi M.A. Larson'a göre bölümün düşünülen ilk isimleri "A Tour of Ponyville" ve "A Tour of Equestria" olarak belirlenmişti. Ayrıca Twilight Sparkle'ın orijinal bölümde daha öne çıkan bir rolü vardı.[13] Larson'un ilk taslaklarında bölümde Flash Sentry, Coco Pommel ve muhafızlar gibi daha birçok karakter mevcuttu ancak bölüm süresi çok uzayınca bu sahneler soradan kesildi.[13]

DJ Pon-3'ün kulaklığından gelen müzik, DJ Snake ve Lil Jon'un "Turn Down for What" şarkısının düzenlenmesi ile oluşturuldu.[14] Doktor Hooves'un evinin içi Phil Caesar ve Krista Huot,[15] bölümdeki canavar Kora Kosicka[16] ve DJ Pon-3 ve Octavia Melody'nin birlikte yaşadığı ev ise Rebecca Dart ve Phil Caesar tarafından tasarlandı.[17] Octavia'nın çello çaldığı bölümün son sahnesindeki müzik, elektrik viyolonselist Tina Guo tarafından icra edildi.[18]

Bölüm sırasında bir anlığına at kafası maskesi takan bir grup gösterildi. Bu kişiler film şeridi müdürü Timothy Packford (siyah maske), yönetmen Jim Miller (kahverengi maske), film şeridi sanatçısı Katrina Hadley (pembe maske), Arkadaşlık Sihirlidir'in denetleme müdürü Jayson Thiessen (beyaz maske) ve Rainbow Rocks yardımcı yönetmeni Ishi Rudell (zebra).[19]

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

"Slice of Life", 13 Haziran 2015'te Discovery Family kanalında yayınlandı. Dönüm noktası olan bölüm 431.000 kişi tarafından izlendi.[20] Nielsen reytinglerine göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki evlerin yaklaşık %0,22'sinde izlendi.[20]

Bölüm yayımlanmadan önce BSCKids'ten Ella Anders, bölümün konusunun "[serinin yüzüncü bölümünü] kutlamak için iyi bir yol" olduğunu söyledi. Anders ayrıca bölümün önizlemelerine ve hayranların beklentileri konusundada yorum yaptı ve onların "Arkadaşlik Sihirlidir'in beşinci sezon devam ettikçe büyüdüğünün kanıtı" olduğunu söyledi.[21] Unleash the Fanboy'dan Daniel Alvarez bölüme tam puan verdi. Ayrıca "en yürek ısıtan maceralardan biri" ve "aslında serinin güzel bir final bölümü" olabileceğini dile getirdi. Alvarez bunun dışında bölümü genel olarak övdü.[22] This Is Infamous'dan Brian McNatt ise bölümün yetişkin kitleye yaptığı göndermeyi biraz daha eleştirdi ve "Her ne kadar yetişkin hayranlar için eğlenceli olsa da, bölüm serinin gerçek hedef kitlesi için aşırı garip" dedi. Buna rağmen McNatt bölümü "iyi bir deneyim" olarak değerlendirdi. Ayrıca bölümdeki seslendirme işine ve Octavia ve DJ Pon-3'ün birlikte yaptığı düete övgüler yağdırdı.[23]

Ev sürümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu bölüm, "Make New Friends but Keep Discord", "Amending Fences", "Made in Manehattan" ve "The Mane Attraction" bölümleri ile beraber, 1 Mart 2016'da piyasaya sürülen My Little Pony: Friendship is Magic - Friends Across Equestria DVD'sinde yer aldı.[24] Ayrıca beşinci sezonun tüm bölümlerini bulunduran DVD'de de yer aldı.[25]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ MLP:FIM Hasbro Studios Panel - San Diego Comic-Con 2014 Part 1. YouTube. 24 Temmuz 2014. 5 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2014. 
  2. ^ MLP:FIM Hasbro Studios Panel - San Diego Comic-Con 2014 Part 2. YouTube. 24 Temmuz 2014. 5 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2014. 
  3. ^ Tan, Joseph (22 Şubat 2015). "PonyCon Au 2015 Writers Panel, Meghan McCarthy and G.M. Berrow". 6 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2015. 
  4. ^ SilveOptimus (13 Şubat 2015). "TFW2005 Coverage Of Hasbro New York Toy Fair 2015 Preview Event". 18 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2015. 
  5. ^ "My Little Pony US Entertainment | Season 5 Teaser". YouTube. 5 Mart 2015. 5 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2015. 
  6. ^ "Timeline Photos". Facebook. 21 Mayıs 2015. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2015. 
  7. ^ "Timeline Photos". Facebook. 23 Mayıs 2015. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2015. 
  8. ^ "'My Little Pony: Friendship Is Magic' 100th Episode to Air Saturday, June 13 on Discovery Family Channel" (Basın açıklaması). Silver Spring, Maryland and Pawtucket, RI: Discovery, Inc. 9 Haziran 2015. 31 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2015 – TV by the Numbers vasıtasıyla. 
  9. ^ a b Friedlander, Whitney (5 Haziran 2015). "'My Little Pony': Hasbro Celebrates Show's Impact, Shares Exclusive Clip". Variety. 6 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  10. ^ Big Jim [@TheBiggestJim] (13 Haziran 2015). "This episode really is a love letter to the fans who've supported the show to allow it to go this far. #MLP100" (Tweet). Erişim tarihi: 26 Nisan 2021Twitter vasıtasıyla. 
  11. ^ M.A.Larson [@M_A_Larson] (14 Haziran 2015). "So it is fitting, and huge credit to Hasbro & the Hub for going for it (even when I was trying to convince them not to), that episode 100..." (Tweet). Erişim tarihi: 26 Nisan 2021Twitter vasıtasıyla. 
  12. ^ Amy Keating Rogers [@KeatingRogers] (24 Mayıs 2015). "#MLP5 Fun Facts! Due to scheduling higgledy piggledy, @M_A_Larson & I flopped our episodes, so I wrote "Griffonstone" & he wrote No. 100" (Tweet). Erişim tarihi: 26 Nisan 2021Twitter vasıtasıyla. 
  13. ^ a b "M.A. Larson's Deconstruction of Episode #100 Panel: MLP-MSP". 17 Haziran 2015. 24 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2015. 
  14. ^ Big Jim [@TheBiggestJim] (13 Haziran 2015). "Fun fact. The temp track we used for DJ's music was 'Turn Down for What'. #MLP100" (Tweet). Erişim tarihi: 26 Nisan 2021Twitter vasıtasıyla. 
  15. ^ Big Jim [@TheBiggestJim] (13 Haziran 2015). "Love that lab BG design. Great work by Phil Caesar and Krista Huot. #MLP100" (Tweet). Erişim tarihi: 26 Nisan 2021Twitter vasıtasıyla. 
  16. ^ Big Jim [@TheBiggestJim] (13 Haziran 2015). "Awesome bugbear design courtesy of @kkosicka. #MLP100" (Tweet). Erişim tarihi: 26 Nisan 2021Twitter vasıtasıyla. 
  17. ^ Big Jim [@TheBiggestJim] (13 Haziran 2015). "Another neat BG concept from @R_Dart and Phil Caesar. #MLP100" (Tweet). Erişim tarihi: 26 Nisan 2021Twitter vasıtasıyla. 
  18. ^ Guo, Tina (7 Nisan 2015), [Info on Episode 100; premiere date confirmation], Instagram, 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 7 Nisan 2015. 
  19. ^ Big Jim [@TheBiggestJim] (14 Haziran 2015). "RE: the photo. L 2 R blk- Tim Packford brn- me, pnk- @isitlunchyet_t, wht- @goldenrusset, zeb- @ishiH3Art" (Tweet). Erişim tarihi: 26 Nisan 2021Twitter vasıtasıyla. 
  20. ^ a b Pucci, Douglas (16 Haziran 2015). "Saturday Final Nationals: NHL Helps NBC to Dominate in Adults 18-49 Over ABC, CBS and Fox Combined". TV Media Insights. Cross MediaWorks. 21 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2015. 
  21. ^ Anders, Ella (13 Haziran 2015). "Friendship is Magic to Air 100th Episode – And Why You Should Be Watching!". BSCKids. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2015. 
  22. ^ Alvarez, Daniel (13 Haziran 2015). "My Little Pony: Friendship is Magic 'Slice of Life' Review". Unleash The Fanboy. 17 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2015. 
  23. ^ McNatt, Brian (13 Haziran 2015). "MY LITTLE PONY: FRIENDSHIP IS MAGIC 5×09 "SLICE OF LIFE"". This Is Infamous. 25 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2015. 
  24. ^ "My Little Pony Friendship Is Magic: Friends Across Equestria". Amazon.com. 1 Mart 2016. 13 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2016. 
  25. ^ "My Little Pony Friendship Is Magic: Season Five". Amazon.com. 6 Nisan 2016. 27 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]