Sleight of Hand (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Sleight of Hand (Büyük Kaçış bölümü) sayfasından yönlendirildi)
"Sleight of Hand"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
10. bölüm
YönetmenDwight H. Little
SenaristNick Santora
Yayın tarihi7 Kasım, 2005
Konuk oyuncular
Büyük Kaçış (1. sezon)

Sleight of Hand, Prison Break dizisinin onuncu bölümüdür. İlk gösterimi 7 Kasım, 2005 tarihinde Amerikan Fox kanalında olmuştur. Türkiye'de ise CNBC-e kanalında 17 Ağustos, 2006 tarihinde ilk olarak gösterilmiştir. Bölümü Nick Santora yazıp, Dwight H. Little yönetmiştir. Bu bölümde Nika Volek karakteri eklenmiştir.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

John Abruzzi, Philly Falzone'nun Yüzbaşı Brad Bellick'e yaptığı ödemeyi durdurmasından sonra hapishane iş kollarındaki gücünü kaybetmişti, Michael ve diğer takım üyeleri hapishane işkollarına geri dönebilmek için yardıma ihtiyaçları vardı. Abruzzi, Michael'a kontrolü ele geçirebilmenin tek bir yolu olduğu bununda Otto Fibonacci'yi onlara vermeleri gerektiğidir. Michael masum bir adamı vermek istemez fakat Abruzzi ile bir plan yapar. Michael Abruzzi'den Falzone ile bir görüşme ayarlamaını ister ve Michael ona Fibonacci'nin bulunduğu yerin adresini verecektir. Onlar onu korkutmak için oraya gittiklerinde yerel şerif onları bekliyor olacak. Fibonacci'yi gözetim altında tutan karısını birkaç kez telefonla arar.

Falzone Abruzzi'den sonra Fibonacci'yi bulmaya gider onun Kanada'da olduğuna inanmıştır. RCMP polisi onlara hemen müdahale eder. Bu sırada Fibonacci Kansas gazetesini okumaktadır. Abruzzi Michael'ın yanına gider ve nasıl hissettiğini sorar. Her ikisi de durumdan memnundur, fakat beklenmedik bir şekilde rahatsızlanacaktır.

Kaçış odasında, Michael, Lincoln, Abruzzi ve Sucre kaçıştan sonra ne yapacaklarını konuşmaktadır. Abruzzi Sardinia'yua gideceğini, Sucre Maricruz'un yanına gideceğini ve Michael, Lincoln'e sessizce birlikte Darien Gap, Panama'ya gideceklerini orada yaşamlarını devam ettirmek için dalış malzemeleri satan bir dükkân açacaklarını söyler.

C-Note kaçış takımında çimento olduğunu fark etmişti. O yeni hapishane iş kollarının başkanına çalışmak için ayda 150$ vermişti. O'da bunu kabul etti. C-Note kaçış planını zihninde canlandırdı. Çünkü barakada ki yumuşak zemini fark etmişti ve kaçış planından haberdardı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]