Skepticism

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Skepticism
Genel bilgiler
Başladığı yerFinlandiya
TarzlarFuneral doom metal
Etkin yıllar1991-
Resmî sitehttp://www.skepticism.fi/
ÜyelerJani Kekarainen
Matti
Eero Pöyry
Lasse Pelkonen

1991 yılında kurulan Fin funeral doom metal grubu.[1] Thergothon ve Funeral ile birlikte funeral doom alttürünün öncüsüdür.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İki şarkıdan oluşan ilk teklileri Towards My End death metalin melodik bir türevi, bir sonraki Aeothe Kaear ise bu türün klavyeli ve minör gamlara daha çok yer verilen şeklidir. Grup Stormcrowfleet albümüyle birlikte müziklerini daha da yavaşlatır ve bütünüyle hüzünlü melodilere yönelir. Her biri ortalama onar dakikalık 6 parçadan oluşan Stormcrowfleet, Thergothon’un Stream From the Heavens albümüyle birlikte funeral doom metalin önemli albümlerindendir.

Grubun diğer önemli ve büyük etkili albümü 1998 yılında çıkan Lead and Aether’dir. Bu albümden "The March and the Stream" bazı funeral doom metal dinleyicileri tarafından bütün zamanların en hüzünlü doom metal şarkısı olarak gösterilir. Lead and Aether’in ardından grubun müziği biraz daha hızlanmıştır.

2007 yılında, içinde Shape of Despair ve Monolithe gibi grupların da bulunduğu müzisyenler Skepticism parçalarının yeniden yorumlandığı Entering the Levitation:A Tribute to Skepticism adlı bir albüm hazırlanmıştır.

Müzikal özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir funeral doom grubu olarak müzik tempoları 60 BPM’nin altındadır. Klavye kullanımı çok yoğundur. Vokaller growling şeklindedir ve diğer enstrümanların biraz gerisinde tutulur. Davul için doygun bir ayara gidilmiştir. Downtuned ayarlı gitar sesleri diğer doom metal gruplarının aksine fazla öne çıkmaz. Albüm kayıtları düşük kalitededir. Şarkı sözleri soyut ve ütopiktir, belirli bir simge anlatmaktan uzaktır ve akla rüyaları getiren olaylar anlatılır. Soğuk, rüzgar, alev, hava gibi sözcükler şarkı sözlerinde çok sık geçer.

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sadie, Stanley (2021). The new Grove dictionary of music and musicians (5. bas.). New York: Grove. ISBN 978-0195170672. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Resmi sitesi 31 Mart 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.