Singapur mutfağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seyyar satıcı merkezi

Singapur mutfağı, Singapur'a özgü yemek pişirme tarzıdır. Singapur mutfağı, bu kozmopolit şehir devletinin yüzyıllar boyunca siyasi, ekonomik ve sosyal değişimleri boyunca gelişen çeşitli etnik gruplardan türetilmiştir.[1]

Etkiler arasında Malezya, Çin ve Hint mutfaklarının yanı sıra Endonezya, Peranakan ve Batı gelenekleri yer alır. Japonya, Kore ve Tayland gibi komşu bölgelerden de etkiler de mevcuttur.

Singapur'da yemek, ulusal kimliği ve birleştirici bir kültürel bağ için çok önemli bir unsur olarak görülmektedir. Singapur edebiyatı, ulusal bir eğlence ve yemek yemeyi ulusal bir saplantı olarak ilan eder. Yemek, Singapurlular arasında sıkça konuşulan bir konudur. Dini diyet kısıtlamalar da var olup örneğin Müslümanlar domuz eti ve Hindular sığır eti yemez ve ayrıca önemli bir vejetaryen grubu da bulunmaktadır. Farklı topluluklardan insanlar, birbirlerinin kültürüne dikkat ederek ve herkes için kabul edilebilir yiyecekleri seçerken genellikle birlikte yemek yer.

Yerel Singapur mutfağı dışında, Singapur'da dünyanın çeşitli ülkelerinden mutfaklarda uzmanlaşmış restoranlar bulmak da yaygındır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sood, Suemedha (15 Aralık 2010). "Singaporean Food's past and Present". BBC Travel. 29 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]