Silvio Santos

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Silvio Santos
Silvio Santos Mayıs 2019'da
DoğumSenor Abravanel
12 Aralık 1930 (93 yaşında)
Rio de Janeiro, Brezilya
MilliyetBrezilyalı
MeslekTV sunucusu, hayırsever, iş adamı ve medya patronu
Tanınma nedeniSilvio Santos Yayın Holdingi Sahibi
Çocuk(lar)6 evlatlık ile iki kızı Patricia Abravanel ve Silvia Abravanel
İmza

Senor Abravanel veya bilinen adıyla Silvio Santos (d. 12 Aralık 1930),[1] Brezilyalı hayırsever iş insanı, medya patronu ve televizyon sunucusu. Ülkesi Brezilya'nın en büyük ikinci televizyon kanalı olan SBT'yi içeren ve kendi adıyla kurduğu Silvio Santos Yayın Holding'in sahibidir.

2013 yılı itibarıyla net serveti 1,3 milyar Amerikan dolarıdır.[2] Evli olup altısı evlatlık, ikisi kendi kızı olmak üzere 8 çocuğu vardır.

Brezilya televizyonlarının ikon isimlerinden birisi olan Santos dünya genelinde yayınlanan birçok televizyon eğlence ve yarışma programını (Celebrity Big Brother, Candid Camera, The Biggest Loser, Whēl of Fortune, Family Feud, Deal or No Deal, RTL kanalı prodüksiyonu; Are You Smarter Than a 5. Grader? ve Who Wants to Be a Millionaire?) ülkesine getirerek buradaki versiyonlarının bir süre sunuculuğunu da üstlenmiştir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Editora, On Line; Editora, Grandes Ídolos On Line (18 Eylül 2017). Te Contei? Grandes Ídolos Edição Luxo (Silvio Santos) Ed.01 (İngilizce). On Line Editora. 
  2. ^ Meet TV Star Silvio Santos, Brazil's First Ever Celebrity Billionaire[ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]