Silchester'dan Bath'a giden Roma yolu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Londinium'dan ( Londra ) Aquae Sulis'e ( Bath ) giden yol Aquae Sulis'ten Calleva'ya ( Silchester ) giden yoldan ve ardından Calleva'yı Londinium'a bağlayan Şeytan Yolu'ndan oluşuyordu.

Silchester'den Bath'a giden Roma yolu, Calleva Atrebatum'u (Silchester) Spinae (Speen), Cunetio ve Verlucio (Sandy Lane yakınında) üzerinden Aquae Sulis (Bath) ile birleştirirdi.[1] Yol, İngiltere'nin güneydoğusunda, 1 ila 5. yüzyıllarda doğu-batı yolculuğu yapmak ve askeri lojistiği sağlamak için önemli bir rotaydı.

Yolun rotasının bazı kısımlarında yolun inşaatından daha sonra Wansdyke'nin bir parçasını oluşturduğu varsayılan hafriyatlar vardı.[2] Orta Çağ boyunca yol, çobanlar tarafından olduğu kadar, tüccarlar ve gezginler tarafından da kullanılıyordu. Roma yolunun bazı kısımları günümüze ulaşmışken, diğer yerlerde ise yolun kalıntıları ortaya çıkmamış veya günümüze ulaşmamıştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Verlucio and Environs Project, Bowood Estate, Calne Without, Wiltshire: Report on Geophysical Surveys". Historic England. February 2018. 5 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2018. 
  2. ^ "Wansdyke Project description of the Roman road from London to Bath". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2021.