Sigrdrífumál

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Brünnhilde uyanır ve günü selamlar ve Siegfried, Arthur Rackham'ın (1911) Sigrdrífumál'dan esinlenerek Wagner'in Yüzüğü sahnesinin illüstrasyonu.

Sigrdrífumál (aynı zamanda Brynhildarljóð[1] olarak da bilinir), Codex Regius'taki Şiirsel Edda metninin bir bölümüne verilen geleneksel başlıktır.

Kesintisiz olarak Fáfnismál'ı takip eder ve Sigurðr'un burada Sigrdrífa ("zaferin sürücüsü") olarak tanımlanan valkyrie Brynhildr ile karşılaşmasını anlatır.[2] İçeriği çoğunlukla, Sigrdrifa tarafından Sigurd'a verilen tavsiyeler olarak sunulan runik büyü ve genel bilgelik literatürü ile ilgili ayetlerden oluşur. Metre, ilk dörtlük hariç , fornyrðislag'dır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The title Brynhildarljóð is used especially in reference to those parts of the Sigrdrífumál which are quoted in the Völsunga saga. See Pétursson (1998), I.460f.
  2. ^ sigrdrífa occurs both as a common noun, a synonym of valkyrja, and as a proper name of the valkyrie named Hild or Brynhild in the Prose Edda. H. Reichert, "Sigrdrifa (Brynhildr)" in: McConnell et al. (eds.), The Nibelungen Tradition: An Encyclopedia, Routledge (2013), p. 119 2 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. H. Reichert, "Zum Sigrdrífa-Brünhild-Problem" in: Mayrhofer et al. (eds.), Antiquitates Indogermanicae (FS Güntert), Innsbruck (1974), 251–265.