Sicario: Day of the Soldado

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sicario: Day of the Soldado
Sicario: Day of the Soldado
YönetmenStefano Sollima
Yapımcı
YazarTaylor Sheridan
Oyuncular
MüzikHildur Guðnadóttir
Görüntü yönetmeniDariusz Wolski
KurguMatthew Newman
Stüdyo
DağıtıcıSony Pictures Releasing (Columbia Pictures altında, Kuzey Amerika)
Lionsgate (Uluslararası)
Çıkış tarih(ler)i11 Haziran 2018 (2018-06-11) (Antara Polanco)
29 Haziran 2018 (2018-06-29) (ABD)
Süre122 dakika[1]
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce[1]
İspanyolca
Bütçe$35–45 milyon[2]
Hasılat$75.8 milyon[3]

Sicario: Day of the Soldado (TürkçeSicario 2: Askerin Günü), İtalyan film yapımcısı Stefano Sollima tarafından yönetilen ve Taylor Sheridan tarafından senaryolaştırılan bir 2018 Amerikan aksiyon-suç filmi.[3]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kansas City'deki bir markete yapılan terörist intihar saldırısı sonucu on beş kişiyi ölür. Buna karşılık, Amerika Birleşik Devletleri Hükûmeti, CIA subayı Matt Graver'a (Josh Brolin) teröristleri ABD-Meksika sınırından kaçırdığından şüphelenilen Meksika uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmek için aşırı önlemler almasını emreder. Graver ve Savunma Bakanlığı, en iyi seçeneğin büyük karteller arasında bir savaş başlatmak olduğuna karar verir ve Graver, görev için etkin Alejandro Gillick'i (Benicio del Toro) işe alır. Graver ayrıca, ABD'nin Meksika kartelleriyle savaşırken makul bir inkâr edilebilirliği sürdürmesi için paralı askerleri, helikopterleri ve askeri sınıf iletişim ekipmanlarını güvence altına almak amacıyla ÖAŞ yetkilisi veya silah kaçakçısı Andy Wheeldon ile görüşür.

Gillick, Mexico City'deki Matamoros kartelinin yüksek profilli bir avukatına suikast düzenlerken, Graver ve ekibi, Matamoros'un rakibi Carlos Reyes'in (önceki filme giden olaylarda Gillick'in ailesinin öldürülmesini emreden) kızı Isabel Reyes'i bir sahte bayrak operasyonunda yakalar.

Graver, Gillick ve ekibi, Isabel'i Teksas'taki güvenli bir eve götürür. Bir DEA baskını düzenlerler ve onu kurtarıyormuş gibi yaparlar, bu da onu Matamoros karteli tarafından yakalandığına inandırır. Ekip Meksika'ya dönüşünü organize ederken onu bir Amerikan askeri üssüne götürür. Karteller arası çatışmayı daha da tırmandırmak için babasının rakipleri tarafından kontrol edilen bir bölgede bulunan Meksika Federal Polis deposunda onu geride bırakmayı planlarlar. Ancak, Meksika'ya geçtikten sonra, polis eskortu onlara karşı döner ve Amerikan zırhlı araçlarına saldırır. Graver ve ekibi pusudan kaçmak için 25 yozlaşmış Meksikalı polisi öldürür.

Kaosun ortasında, Isabel çöle kaçar. Takımın geri kalanı Amerika Birleşik Devletleri'ne dönerken Gillick tek başına onun peşine düşer. Bu arada, Amerikan hükûmeti Kansas City'deki intihar bombacılarından en az ikisinin aslında yabancı uyruklu değil yerli terörist olduğunu ve bu nedenle karteller tarafından ABD'ye kaçırılmadığını belirlemiştir. Meksika ile gerginliği gidermek için Savunma Bakanı, CIA'ya görevi bırakmasını emreder. Isabel'in Amerikalıların Meksika polisini vurduğuna tanık olduğunu öğrenen Sekreter, ekibin Isabel ve Gillick'i öldürerek Amerikan müdahalesine dair tüm kanıtları silmesini emreder. Graver sırayla Gillick'i uyarır ve Isabel'i öldürmesini emreder, ancak Gillick onu hayatta tutmak için bunu reddeder ve ilkesiz olur. Her ikisi de gece için çölde ıssız bir çiftlikte barınak bulur. Gillick, Meksika'da kalırlarsa öldürüleceklerini bilmektedir. Çok az kaynakla, kendilerini yasadışı göçmen olarak gizleyip, Amerika Birleşik Devletleri'ne yeniden girmelerine yardımcı olmak için insan kaçakçılarına para öderler. Graver ve ekibi, Gillick'in etkinleştirdiği ve Isabel'in ayakkabısına yerleştirdiği bir GPS takip cihazını izleyerek gizlice Meksika'ya uçarlar.

Kaçaklar için bir kalkış noktasında, bir çakal olarak işe alınan genç bir Meksikalı-Amerikalı olan Miguel, Gillick'i iki gün önce bir Teksas otoparkındaki bir karşılaşmadan tanır. Patronunu uyarır ve Gillick ve Isabel rehin alınır. Miguel Gillick'i vurmak zorunda kalır ve çete onu ölüme terk eder. Çeteden bıkan Miguel, kısa bir süre sonra onları terk eder. Graver, canlı uydu görüntülemesiyle Gillick'in bariz bir şekilde öldürülmesine tanık olur ve ekibi Meksikalı çeteyi bulur, hepsini öldürür ve Isabel'i kurtarır. Graver, Isabel'i ABD'ye geri getirmeye ve onu öldürme emirlerine uymak yerine onu tanık korumasına almaya karar verir. Bu sırada Gillick kendine gelir ve yanağından vurulduğunu anlar. Ölü çete üyelerini bulur ve arabalarından birini alır. Bir çete arama ekibi tarafından kovalanır, ancak arabalarının penceresinden bir el bombası atarak onları öldürür.

Bir yıl sonra, dövmeli bir şekilde görünen Miguel, Gillick'i ilk gördüğü Texas alışveriş merkezinde çetesinin ofisine gider. Kapıyı açar ve Gillick'in onu beklediğini görünce şaşırır. Gillick şöyle der: "Sicario olmak istiyorsun demek. Geleceğini konuşalım o zaman."

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "SICARIO 2: SOLDADO (15)". bbfc.co.uk. British Board of Film Classification. 15 Mayıs 2018. 3 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2018. 
  2. ^ D'Alessandro, Anthony (29 Haziran 2018). "At $2.5B To Date, Summer's B.O. Is More Colossal Than Ever Imagined; Dinos Still Rule With $60M+ Second Weekend". deadline.com. Penske Business Media, Deadline Hollywood. 29 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2018. 
  3. ^ a b "Sicario: Day of the Soldado (2018)". Box Office Mojo. 17 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]