Lady Snowblood

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Shurayukihime sayfasından yönlendirildi)
Lady Snowblood
İngilizceLady Snowblood
Meiko Kaji (Lady Snowblood)'nin posteri
YönetmenToshiya Fujita
CinsiSinema filmi
Çıkış tarih(ler)i1 Aralık 1973 (1973-12-01)
Süre97 dakika
Ülke Japonya
DilJaponca
Resmî sitesi

Lady Snowblood (修羅雪姫, Shurayukihime), Ana karakteri Yuki Kashima olup Meiko Kaji tarafından canlandırılmıştır, yönetmeni: Toshiya Fujita'dır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Japonya karışık bir dönemdedir. Yuki'nin babası öğretmen olarak bir köy veya kasabaya gelir o kasaba veya köyün yerel çetesi tarafında babası katledilir, annesi ise tecavüze uğrar annesi bu yerel çetenin bir elemanını öldürür ve böylece hapishaneye düşer orada intikamını almak için önüne gelen erkekle yatar intikamını bu doğan çocuğun almasını sağlamaktır amacı intikam gözünü kör etmiştir. Aynı zamanda bir kız çocuğu doğurur. Bu kız çocuğunu doğurduktan bir süre sonra ölür. Kız hapisten çıkar ve budist bir rahip tarafından yetiştirilir. Her türlü dövüş tekniğini öğrenerek ailesinin katillerinin peşine düşer. Salt intikam duygularını dayanan bir film; intikam için doğan Yuki'nin hikâyesidir.

Kill Bill[değiştir | kaynağı değiştir]

Quentin Tarantino'nun Kill Bill filmindeki O-Ren Ishii karakterini bu filmden esinlenerek yarattığı söylenir. Kill Bill: Vol.1 Soundtrack'inde Meiko Kaji'nin söylediği The Flower of Carnage parçası bulunur. Filmde, The Bride'ın O-Ren Ishii'yi öldürdükten sonra çalar bu şarkıdır. Kill Bill: Vol.2 Soundtrack'inde de Meiko Kaji'nin söylediği Urami Bushi parçası bulunur. Bu şarkı da film bittiğinde çalmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]