Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai
Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai logosu
下ネタという概念が存在しない退屈な世界
(Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai)
TürOkul, komedi, distopya[1][2]
Light novel
YazarHirotaka Akagi
ÇizerEito Shimotsuki
YayımcıShogakukan
BaskıGagaga Bunko
DemografikShōnen
Yayın tarihiTemmuz 201218 Şubat 2016
Cilt sayısı11 + 1 ek
Manga
Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai: Man**-hen
YazarHirotaka Akagi
ÇizerN' Yuzuki
YayımcıMag Garden
DergiMonthly Comic Blade
DemografikShōnen
Yayın tarihiMayıs 2014Mart 2016
Cilt sayısı4
Anime televizyon dizisi
YönetmenYouhei Suzuki
SenaristMasahiro Yokotani
MüzikAkiyuki Tateyama
StüdyoJ.C.Staff
Lisans
KanalAT-X, Tokyo MX, KBS, CTC, tvk, Sun TV, TVA, BS11
Yayın tarihi 4 Temmuz 2015 19 Eylül 2015
Bölüm sayısı12

Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai (Japonca下ネタという概念が存在しない退屈な世界; "Shimoneta: Kirli Şakalar Kavramının Olmadığı Sıkıcı Bir Dünya") veya Shimoseka (下セカ), Hirotaka Akagi tarafından yazılan bir light novel serisidir. Seri, Temmuz 2012 ile Şubat 2016 tarihleri arasında Shogakukan'ın Gagaga Bunko baskısı altında yayınlandı.[3] Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai: Man**-hen (下ネタという概念が存在しない退屈な世界 マン●篇) adlı manga uyarlaması Mayıs 2014-Mart 2016 tarihleri arasında Mag Garden'ın Monthly Comic Blade dergisinde yayınlandı. J.C.Staff tarafından hazırlanan anime uyarlaması Temmuz-Eylül 2015 tarihleri arasında yayınlandı.[4]

Shimoneta, Japoncada "kaba şaka" veya "kirli şaka", "mavi şaka", "erotik konu" için kullanılan bir kelimedir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Distopik bir gelecekte Japon hükûmeti argo ve küfürlü dilden açık saçık materyallerin dağıtımına kadar tüm ahlaksız faaliyetleri engellemek için tüm vatandaşların Barış Yapıcıları olarak adlandırılan her konuşulan kelime ve el hareketleri analiz eden yüksek teknoloji ürünü cihazlar kullanmaya zorlar. Lise öğrencisi Tanukichi Okuma ülkenin önde gelen elit kamu ahlakı okuluna yazılır ve kısa bir süre sonra Anti-Toplumsal Örgütü'ne bizzat kurucusu olan Ayame Kajō tarafından davet edilir. Ayame'nin yaptığı tehditler sonucu örgüte üye olmak zorunda kalan Tanukichi kendisini yetenekli öğrenci konseyi başkanı Anna'ya karşı yapılan müstehcen eylemlerin içinde bulur. Üstelik Takunichi Anna'dan da hoşlanmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Loo, Egan (16 Ekim 2014). "Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai School Comedy Novels Get Anime". Anime News Network. 6 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2019. 
  2. ^ Dempsey, Joe (28 Ekim 2015). "The Sex-Obsessed Cyberpunk Dystopia of Shimoneta". Anime News Network. 13 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2019. 
  3. ^ "新刊情報" (Japonca). Gagaga Bunko. 7 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2019. 
  4. ^ "Shizuka Ishigami, Yūsuke Kobayashi Star in Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai TV Anime". Anime News Network. 18 Şubat 2015. 6 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]