Shimbun Akahata

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Shimbun Akahata
TürGünlük gazete
SahibiJapon Komünist Partisi
Kuruluş tarihi1928
DilJaponca
Genel merkezTokyo
Tiraj1,200,000[1]
Resmî siteAkahata (Japonca)
Japan Press Weekly (İngilizce)
Sendagaya, Tokyo'da Shimbun Akahata merkezi.

Shimbun Akahata (しんぶん赤旗 Shinbun Akahata, Gazete Kızıl Bayrak) Japon Komünist Partisinin günlük organı ulusal bir gazete şeklindedir. 1928'de kuruldu ve şu anda hem günlük hem de haftalık baskıya sahip.[2]

Akahata'nın dünyadaki on ülkenin başkentinde bulunan gazetecileri vardır. Onlar Pekin, Berlin, Kahire, Hanoi, Londra, Mexico City, Moskova, Yeni Delhi, Paris ve Washington DC.

Gazeteciliklerinin bir kısmı aktivist politikalarla ilgileniyor, ancak Japonya'da sık sık dokunulmayan çok çeşitli politik meselelerle ilgili orijinal raporlar yapıyorlar. Japon gazetelerin çoğu, iddia edilen suçluların adlarını yayınlar, ancak Akahata, organize suç ya da sağcı faaliyetlerle ilgili olmadıkça adlarını yayınlamayı reddeder. Ayrıca Japonya İmparatoru için kibar terimler kullanmaktan kaçınmak için kendi yollarını kullandılar; örneğin, makale İmparatorun Kupasını sadece "bir Japon futbol turnuvası" olarak adlandırıyor. Buraku Kurtuluş Birliği'ni "Kurtuluş" Birliği olarak nitelendiriyor, muhalefetlerini gruba iletmek için "" kullanıyorlar.

Japan Press Weekly gazetenin İngilizce baskısıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ A Profile of the Japanese Communist Party 24 Temmuz 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Japanese Communist Party (official website). Published July 2016. Retrieved 8 August 2017.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2019.