Shakira'nın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Shakira ödülleri ve adaylıkları
Ödüller ve adaylıklar
Ödül Kazanılanlar Adaylıklar
Amerikan Müzik Ödülleri
6 7
Billboard Müzik Ödülleri
5 6
BRIT Ödülleri
2 2
ECHO Ödülleri
4 6
Grammy Ödülleri
3 5
Ivor Novello Ödülleri
1 1
Juno Ödülleri
0 1
Los Premios MTV Latinoamérica
12 18
MTV Asya Ödülleri
0 3
MTV Avrupa Müzik Ödülleri
9 13
MTV Video Müzik Ödülleri
7 21
MuchMusic Video Ödülleri
2 3
NRJ Music Awards
4 7
People's Choice Ödülleri
1 3
Teen Choice Ödülleri
1 2
Dünya Müzik Ödülleri
6 7
Toplam
Toplam ödül
Toplam adaylık

Kolombiyalı şarkıcı Shakira'nın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller müzik endüstrisine yapmış olduğu katkıların sonucudur.

ALMA Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2002 Shakira Outstanding Female Performer,Female Kazandı
"Laundry Service" Album of the Year Kazandı
"Whenever,Wherever" Song of the Year Kazandı
2006 Shakira Outstanding Female Performer,Female Kazandı
"Fijacion Oral Vol. 1" Album of the Year Kazandı
2008 Shakira Humanitarian Award Kazandı

American Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2001 Shakira Favorite Latin Artist Kazandı
2002 Shakira Favorite Latin Artist Kazandı
2003 Shakira Favorite Latin Artist Kazandı
2005 Shakira Favorite Latin Artist Kazandı
2006 Shakira Favorite Latin Artist Kazandı
2009 Shakira Favorite Latin Artist Kazandı
2010 Shakira Favorite Latin Artist Adaylık

Bambi Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2009 Shakira International Pop Artist Kazandı

Billboard Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2005 "Fijación Oral Vol. 1" Latin Album of the Year Kazandı
"La Tortura" Latin Song of the Year Kazandı
Latin Album Artist of the Year Kazandı
2006 "Hips Don't Lie" Pop Single of the Year Adaylık
2009 "Fijación Oral Vol. 1" Latin Pop Album of the Decade 00's Kazandı
"Hips Don't Lie" Most - Streamed Video of the Decade Kazandı

BMI Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2000 Shakira BMI Latin Award - Songwriter of the Year Kazandı
"Ciega, Sordomuda" BMI Latin Award - Winning Songs Kazandı
"" BMI Latin Award - Winning Songs Kazandı
"Inevitable" BMI Latin Award - Winning Songs Kazandı
2001 "No Creo" BMI Latin Award - Winning Songs Kazandı
2002 "Ojo Asi" BMI Latin Award - Winning Songs Kazandı
2003 "Suerte" BMI Latin Award - Winning Songs Kazandı
"Te Aviso, Te Anuncio (Tango)" BMI Latin Award - Winning Songs Kazandı
"Whenever, Wherever " BMI Pop Award - Winning Songs Kazandı
"Underneath Your Clothes" BMI Pop Award - Winning Songs Kazandı
2004 "Que Me Quedes Tú" BMI Latin Award - Winning Songs Kazandı
2006 "Hips Don't Lie" BMI Urban Award - Billboard No. 1s Kazandı
2007 "La Tortura" BMI Latin Award - Song List Kazandı
BMI Latin Ringtone of the Year Kazandı
BMI Song of the Year Kazandı
"No" BMI Latin Award - Song List Kazandı
"Hips Don't Lie" BMI Pop Awards - Song List Kazandı
2008 "Beautiful Liar" BMI London Awards - Dance Award Kazandı
BMI London Awards - Pop Awards Kazandı
2010 "Las de la Intuición" BMI Latin Awards - Song List Kazandı

Brit Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 Shakira International Breakthrough Artist Kazandı
2010 International Female Artist Kazandı

Echo Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 Shakira Best International Female Artist Kazandı
Best International Newcomer Adaylık
"Whenever, Wherever" Best International Single Adaylık
2006 Shakira Best International Female Artist Kazandı
2007 Shakira Best International Female Artist Kazandı
"Hips Don't Lie" Best International Single Kazandı

Golden Globe Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Despedida" Best Original Song Adaylık

Grammy Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1999 "¿Dónde Están Los Ladrones?" Best Latin Rock/Alternative Performance Adaylık
2001 "MTV Unplugged" Best Latin Pop Album Kazandı
2006 "Fijación Oral Vol. 1" Best Latin Rock/Alternative Album Kazandı
2007 "Hips Don't Lie" Best Pop Collaboration with Vocals Kazandı
2008 "Beautiful Liar" Best Pop Collaboration with Vocals Adaylık

Groovevolt Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 "Fijacion Oral Vol. 1" Best Pop Album - Female Adaylık
Best Latin Album Kazandı
"La Tortura" Best Pop Song Performance - Female Adaylık
Shakira Most Fashionable Artist Adaylık

International Dance Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 "Objection" Best Latin Track Adaylık
2006 "La tortura" Best Latin Track Kazandı
2007 "Hips Don't Lie" Best Latin/Reggaeton Track Kazandı
2010 "She Wolf" Best Latin/Reggaeton Track Adaylık

Ivor Novello Award[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 "Beautiful Liar" Best-selling British song Kazandı

Juno Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 "Laundry Service" International Album of the Year Adaylık

Los Premios MTV Latinoamérica[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2002 Shakira Artist of the Year Kazandı
Best Female Artist Kazandı
Best Pop Artist Kazandı
Best Artist — North Kazandı
"Suerte" Video of the Year Kazandı
2005 "La tortura" Video of the Year Kazandı
"No" Video of the Year Adaylık
Shakira Artist of the Year Kazandı
Best Female Artist Kazandı
Best Pop Artist Kazandı
Best Artist — Central Kazandı
2006 "Hips Don't Lie" Song of the Year Kazandı
2007 "Te Lo Agradezco, Pero No" Video of the Year Adaylık
2009 Shakira Fashionista Award — Female Adaylık
Best Fan Club Adaylık
Agent of Change Kazandı
"Loba" Video of the Year Adaylık
Song of the Year Adaylık

Latin Billboard Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1997 "Pies Descalzos" Best Pop Album Kazandı
"Un Poco de Amor" Best Video of the Year Kazandı
Shakira Best New Artist Kazandı
2001 "MTV Unplugged" Best Latino Artist with the album Kazandı
Pop Album of the Year, Female Adaylık
Billboard 50 Artist of the Year Adaylık
2002 "Suerte" Latin Pop Airplay Track of the Year Adaylık
Shakira Viewer's Choice Award Kazandı
2003 Shakira Latin Tour of the Year Adaylık
2004 "Que Me Quedes Tu" Latin Pop Airplay Track of the Year, Female Adaylık
2006 "La Tortura" Latin Ringtone of the Year Kazandı
Latin Pop Airplay Song of the Year - Duo or Group Kazandı
Hot Latin Song of the Year Kazandı
Hot Latin Song of the Year-Vocal Duet or Collaboration Kazandı
Shakira Artist of the Year Adaylık
Spirit of the Hope Kazandı
Top Latin Album Artist of the Year Adaylık
"No" Latin Pop Airplay Song of the Year-Female Adaylık
"Fijacion Oral Vol. 1" Latin Pop Album-Female Kazandı
2007 "Hips Don't Lie" Hot Latin Songs of the Year Adaylık
Latin Pop Airplay Song of the Year - Duo or Group Kazandı
Hot Latin Song of the Year-Vocal Duet or Collaboration Kazandı
Shakira Latin Tour of the Year Kazandı
2008 "Te Lo Agradezco, Pero No" Hot Latin Songs of the Year-Vocal Duet or Collaboration Kazandı
"Hips Don't Lie" Latin Ringtone of the Year Kazandı
2009 Shakira Latin Digital Download Artist of the Year Kazandı
2010 Shakira Hot Latin Songs - Female Artist of the Year Kazandı
Latin Pop Airplay - Female Artist of the Year Kazandı
Tropical Airplay - Female Artist of the Year Kazandı
"Loba" Latin Pop Airplay - Song of the year Adaylık
Latin Digital Download - Song of the Year Kazandı

Latin Grammy Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2000 "MTV Unplugged" Album of the Year Adaylık
Best Pop Vocal Album Adaylık
"Octavo Día" Best Female Rock Vocal Performance Kazandı
"Ojos Asi" Best Female Pop Vocal Performance Kazandı
Best Short Form Music Video Adaylık
2002 "Suerte" Best Short Form Music Video Kazandı
2003 "Te Aviso, Te Anuncio (Tango)" Best Rock Song Adaylık
2006 "Fijación Oral Vol. 1" Album of the Year Kazandı
Best Pop Vocal Album Kazandı
"La Tortura" Record of the Year Kazandı
Song of the Year Kazandı
Best Short Form Music Video Adaylık
2007 "Bello Embustero" Record of the Year Adaylık

MuchMusic Video Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2002 "Whenever, Wherever" People's Choice: Favourite International Artist Kazandı
Best International Artist Video Kazandı
2007 "Beautiful Liar" Best International Video Artist Adaylık

MP3 Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 "La Tortura" The LRS Award - Latin / Reggaeton / Salsa Belirlenmedi

MTV Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

MTV Asia Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 Shakira Best Female Artist Adaylık
Best New Artist Adaylık
2008 "Beautiful Liar" Best Hook Up Adaylık

MTV Europe Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2002 "Whenever, Wherever" Best Song Kazandı
Shakira Best Female Adaylık
Best New Act Kazandı
Best Pop Kazandı
2005 Shakira Best Pop Kazandı
Best Female Kazandı
2006 Shakira Best Pop Adaylık
Best Female Adaylık
"Hips Don't Lie" Best Song Kazandı
2007 "Beautiful Liar" Most Addictive track Kazandı
2009 "She Wolf" Best Video Kazandı
Shakira Best Female Kazandı
2010 Shakira Best Female Belirlenmedi

MTV Video Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2000 "Ojos Asi" International Viewer's Choice Awards Latin America(North) Adaylık
2002 "Whenever, Wherever/Suerte" Best Female Video Adaylık
Best Pop Video Adaylık
Best dance video Kazandı
Best Cinematography in a Video Adaylık
International Viewer's Choice Awards Latin America(North) Adaylık
International Viewer's Choice Awards Latin America(Pacific) Adaylık
International Viewer's Choice Awards Latin America(Atlantic) Adaylık
2005 "La tortura" Best Female Video Kazandı
Viewer's Choice Awards Adaylık
Best dance video Adaylık
2006 "Hips Don't Lie" Best Female Video Kazandı
Best Pop Video Kazandı
Best dance video Kazandı
Video of the Year Adaylık
Viewer's Choice Awards Adaylık
Best Choreography in a Video Kazandı
Best Art Direction in a Video Adaylık
2007 "Beautiful Liar" Most Earthshattering Collaboration Kazandı
Best Direction in a Video Adaylık
Best Choreography in a Video Adaylık
Best Editing in a Video Adaylık
2010 Shakira Latino Artist of the Year Adaylık

Nickelodeon Kids' Choice Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Hips Don't Lie" Favorite Song Adaylık

NRJ Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 " Whenever, Wherever" International Song of the Year Kazandı
"Laundry Service" International Album of the Year Kazandı
Shakira International Female Artist of the Year Kazandı
2006 "La Tortura" International Song of the Year Kazandı
2007 "Hips Don't Lie" International Song of the Year Adaylık
Shakira International Female Artist of the Year Kazandı
2010 Shakira International Female Artist of the Year Kazandı

Orgullosamente Latino Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Shakira Solo Artist of the year Kazandı
2010 Shakira Solo Female Artist of the year Kazandı

People's Choice Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Hips Don't Lie" Favorite Pop Song Kazandı
Shakira Favorite Female Artist Kazandı
2008 "Beautiful Liar" Favorite R&B Song Kazandı

Premios 40 Principales[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 " Hips Don't Lie" Best International Song Kazandı
Shakira Best International Artist Kazandı
2009 " Loba" Best International Song In Spanish Language Kazandı
Shakira Best International Artist In Spanish Language Kazandı
2010 " Waka Waka (This Time For Africa)" Best International Song In Spanish Language Kazandı
Shakira Best International Artist In Spanish Language Kazandı

Premios Juventud[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2004 Shakira She’s Totally Red Carpet Adaylık
Dream Chic Adaylık
Best Moves Kazandı
All Over the Dial Adaylık
My Idol Is Kazandı
Shakira And Antonio De La Rúa Hottest Romance Kazandı
2005 Shakira Favourite Rock Star Kazandı
Favourite Pop Star Kazandı
My Idol Is.. Adaylık
Best Moves Kazandı
I Hear Her Everywhere Kazandı
"Fijación Oral Vol. 1" CD to Die For Adaylık
"La Tortura" Catchiest Tune Adaylık
Shakira and Alejandro Sanz Dynamic Duet Kazandı
2006 Shakira Favourite Rock artist Kazandı
Favourite pop star Adaylık
iQue rico se mueve!(Best moves) Kazandı
2007 Shakira Favourite pop star Adaylık
My Favorite Concert Adaylık
iQue rico se mueve!(Best moves) Kazandı
My Idol is... Kazandı
"Te Lo Agradezco, Pero No" The Perfect Combo Adaylık
2008 Shakira iQue rico se mueve!(Best moves) Adaylık
2010 Shakira iQue rico se mueve!(Best moves) Adaylık
Supernova Award Kazandı
"Loba" My Favorite Video Kazandı
My Ringtone Adaylık
"Somos el Mundo" The Perfect Combo Kazandı

Premios Lo Nuestro[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1997 Shakira Best Pop Female Artist Kazandı
Best New Artist Kazandı
1999 Shakira Best Pop Female Artist Kazandı
"¿Dónde Están Los Ladrones?" Pop Album Of The Year Kazandı
2000 Shakira Best Pop Female Artist Kazandı
2001 "MTV Unplugged" Rock Album of the Year Kazandı
Shakira Best Rock Artist Kazandı
Best Rock Performance Kazandı
2002 Shakira Best Pop Female Artist Kazandı
Best Latin female Artist Kazandı
2003 Shakira Best Pop Female Artist Kazandı
People's Internet Choice Award-Rock Genre Kazandı
"Suerte" Song of the Year Adaylık
2004 Shakira Best Pop Female Artist Kazandı
"Que Me Quedes Tu" Song of the Year Adaylık
2006 "La Tortura" Pop Song Of The Year Kazandı
Shakira & Alejandro Sanz Group Or Duo Of The Year Kazandı
"Fijación Oral vol. 1" Pop Album of the Year Kazandı
"No" Clip of the Year Adaylık
2007 Shakira Best Pop Female Artist Kazandı
2010 "Loba" Video of the Year Kazandı

Premios Oye![değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2002 Shakira Best International Female Artist Kazandı
Best Pop Female Artist Kazandı
Best Spanish Breakthrough of the Year Kazandı
2005 Shakira Best Pop Female Artist Kazandı
2006 "Oral Fixation Vol. 2" Best English Record of the Year Kazandı
"Día de Enero" Premio Social a la Música Kazandı
"Hips Don't Lie" Best Spanish Song of the Year Kazandı
Best English Song of the Year Kazandı
Video of the Year Kazandı
2007 "Te Lo Agradezco, Pero No" Best Spanish Video of the Year Kazandı
Best Spanish Song of the Year Adaylık
2010 "She Wolf" Spanish Album of the Year Belirlenmedi
Shakira Female Artist of the Year Belirlenmedi

Premios People En Espanol[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 Shakira Best Pop Singer or Group Kazandı
"She Wolf" Album of the year Kazandı
"Loba" Back of the Year Kazandı
"Waka Waka (This Time for Africa)" Best Song of the Year Kazandı
"Lo Hecho Está Hecho" Video of the Year Kazandı

Ritmo Latino Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1999 "¿Dónde Están Los Ladrones?" Best International Female Artist Kazandı
Shakira Artist of the Year Kazandı
2002 "Suerte" Music Video of the Year Kazandı

Teen Choice Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 Shakira Choice Music :Female Artist Adaylık
Choice Others: Activist Kazandı

Urban Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2009 Shakira Best Latino International Act Adaylık

VH1 Do Something Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 Shakira DO SOMETHING Music Artist Kazandı

World Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1998 Shakira World Best Selling Latin Female Artist Kazandı
2003 Shakira World Best Selling Latin Female Artist Kazandı
2005 Shakira World Best Selling Latin Female Artist Kazandı
2006 Shakira World Best Selling Latin Female Artist Kazandı
World's Best Selling Pop Artist Kazandı
2007 Shakira World's Best Selling Pop Female Artist Adaylık
2010 Shakira World's Best Selling Latin American Artist Kazandı

World Soundtrack Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 "Despedida" Best Original Song Written Directly for a Film Adaylık