Sesini Duyur

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Raise Your Voice
YönetmenSean Patrick Mcnamara
YapımcıDavid Brookwell
SenaristSam Schreiber
OyuncularHilary Duff
Oliver James
Rita Wilson
Rebecca De Mornay
John Corbett
Jason Ritter
David Keith
MüzikAaron Zigman, Machine Head
Görüntü yönetmeniJohn R. Leonetti
TürüDram, Gençlik, Romantik
RenkRenkli
Yapım yılı2005,  ABD
Süre1 saat 43 dk
DilTürkçe (dublaj), İngilizce
[www.raiseyourvoicemovie.com Resmî sitesi]

Sesini Duyur (Raise Your Voice). Terri küçük bir kasabada ailesi ile beraber yaşayan bir kızdır. Çok güzel sesi olması ileride ünlü bir şarkıcı olma hayallerini beraberinde getirir. Los Angeles'taki bir sanat merkezine başvuru yapan Terri'yi babası hariç herkes destekler. Özellikle de erkek kardeşi Paul. Terri ve Paul herkesten gizli babasının arabasını da alarak kasabalarına gelen bir grubun konserine giderler. Konser dönüşü kırmızı ışıkta durmayan bir kamyonla çarpışırlar. Paul bu kazada ölür. Terri ise yaşadığı psikolojik travma ile zor günler geçirir.

Yaşadıkları kasabada yapabileceği çok fazla bir şey kalmadığını anladığı anda Los Angeles'a gitmeye karar verir. Annesi ve teyze si babasından gizli onu ünlü bir sanat merkezine yollarlar.

Kendi halinde küçük bir yerden, metropol bir şehre gelince ister istemez ortama uyum sağlamakta zorlanır. Yeni bir çevresi, yeni arkadaşları ve yaşadığı yeni bir duygu vardır artık. Aşk… Hayallerindeki gibi bir şarkıcı olmak için uğraşan Terri kardeşi yüzünden adapte olamaz.Dönemin sonunda sanat merkezi birinciye burs vereceği bir yarışma düzenler. Terri yarışmaya katılır. Evlerine gönderilen davet zarfını gören babası Terri'nin oraya gittiğini anlar ve tam yarışma günü oraya gider. Terri kardeşinin ona aldığı uğurlu bilekliğini unutur ve almaya gider. Oraya gelen babası Terri'nin eşyalarını toplamaya başlamıştır bile. Tam sıra onlara gelir ve Terri babasını ikna edip salona yetişir. Terri'nin kardeşine yazdığı şarkıdan etkilenen babası Terri'nin bir dahaki döneme de orada kalmasına izin verir.