Servet Ünsal

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Servet Ünsal
Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem Ankara Milletvekili
Görev süresi
24 Haziran 2018 - 14 Mayıs 2023
Seçim bölgesi 2018 - Ankara (III)
Kişisel bilgiler
Doğum 2 Haziran 1957 (66 yaşında)
Divriği, Sivas, Türkiye
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Çocuk(lar) 2
Bitirdiği okul Hacettepe Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Mesleği Doktor, sağlik işletmecisi, siyasetçi

Servet Ünsal (d. 2 Haziran 1957, Divriği), Türk siyasetçi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP Ankara milletvekili olarak meclise girdi.

İlk yılları ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara Yenimahalle'de, yükseköğrenimini Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi-Sivas Tıp Fakültesinde tamamladı. Tıp öğreniminden sonra, Ankara Trafik Hastanesinde çalıştı; uzun süre Ankara Adliyesi Sağlık biriminde hekimlik yaptı. Bu arada yetiştiği bölge olan Yenimahalle'ye hizmet vermek amacıyla, eşi Dr. Dürdane Ünsal ile birlikte Dr. Servet Ünsal Tıp Merkezini kurdular.

Ünsal, sağlık alanı dışında özellikle sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetim kurullarında görevler üstlenmiştir. Halen, Ankara Tabip Odası, Yenimahalleliler Birliği Divriği Kültür Derneği, Arguvan Kültür Derneği, Çağdaş Malatyalılar, Şenkaya Derneği ve OSİAD gibi örgütlerin aktif üyesidir. Kendisinin çeşitli dergi ve yayın organlarında yayınlanan mesleki, bilimsel, siyasi yazıları mevcuttur. Halk müziği ve edebiyat özel ilgi alanlarını oluşturmaktadır. 7 yaşından beri bağlama çalan Dr. Servet Ünsal'ın TRT repertuvarlarında da yer alan derlemeleri bulunmaktadır.

Radyo Mozaik ve TV'de gönüllü yönetici olarak sürdürdüğü yayıncılığına, Ekin Su Radro - TV'yi oluşturarak devam etmiştir. Radyo Ekin (FM 107.1) ile Ankara ve çevresinde ciddi toplumsal görev edindiği yayıncılığa nitelikli, demokrat, çağdaş bir anlayış getirmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.[1][2]

Siyasi yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ünsal, ilk defa 1999 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu, ancak partisi barajı geçemediğinden seçilemedi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Servet Ünsal, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 3. bölgeden milletvekili olarak Meclise girdi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesiydi.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 19 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2020. 
  2. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 27 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2020.