Serie A gol kralları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Serie A gol kralları listesi, Serie A tarihindeki gol kralları listesi.

Gol kralları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Gol sayısı İsim (Takımı)
1923-24 22 gol Avusturya Heinrich Schönfeld (Torino)
1924-25 19 gol İtalya Mario Magnozzi (Livorno)
1925-26 35 gol Macaristan Ferenc Hirzer (Juventus)
1926-27 22 gol Avusturya Anton Powolny (Inter)
1927-28 35 gol Arjantin Julio Libonatti (Torino)
1928-29 36 gol İtalya Gino Rossetti (Torino)
1929-30 31 gol İtalya Giuseppe Meazza (Inter)
1930-31 29 gol İtalya Rodolfo Volk (Roma)
1931-32 25 gol Uruguay Pedro Petrone (Fiorentina)
İtalya Angelo Schiavio (Bologna)
1932-33 29 gol İtalya Felice Placido Borel (Juventus)
1933-34 31 gol İtalya Felice Placido Borel (Juventus)
1934-35 31 gol Arjantin Enrico Guaita (Roma)
1935-36 25 gol İtalya Giuseppe Meazza (Inter)
1936-37 21 gol İtalya Silvio Piola (Lazio)
1937-38 20 gol İtalya Giuseppe Meazza (Inter)
1938-39 19 gol İtalya Aldo Boffi (Milan)
Uruguay Ettore Puricelli (Bologna)
1939-40 24 gol İtalya Aldo Boffi (Milan)
1940-41 22 gol Uruguay Ettore Puricelli (Bologna)
1941-42 22 gol İtalya Aldo Boffi (Milan)
1942-43 21 gol İtalya Silvio Piola (Lazio)
1945-46 13 gol İtalya Eusebio Castigliano (Torino)
1946-47 29 gol İtalya Valentino Mazzola (Torino)
1947-48 27 gol İtalya Giampiero Boniperti (Juventus)
1948-49 26 gol Macaristan Stefano Nyers (Inter)
1949-50 35 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1950-51 34 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1951-52 30 gol Danimarka John Hansen (Juventus)
1952-53 26 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1953-54 23 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1954-55 26 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1955-56 29 gol İtalya Gino Pivatelli (Bologna)
1956-57 22 gol Brezilya Dino Da Costa (Roma)
1957-58 28 gol Galler John Charles (Juventus)
1958-59 33 gol Arjantin Antonio Valentin Angelillo (Inter)
1959-60 28 gol Arjantin Omar Sivori (Juventus)
1960-61 27 gol İtalya Sergio Brighenti (Sampdoria)
1961-62 22 gol Brezilya José Altafini (Milan)
İtalya Aurelio Milani (Fiorentina)
1962-63 19 gol Danimarka Harald Nielsen (Bologna)
Arjantin Pedro Manfredini (Roma)
1963-64 21 gol Danimarka Harald Nielsen (Bologna)
1964-65 17 gol İtalya Alberto Orlando (Fiorentina)
İtalya Sandro Mazzola (Inter)
1965-66 25 gol İtalya Luís Vinício (Vicenza)
1966-67 18 gol İtalya Gigi Riva (Cagliari)
1967-68 15 gol İtalya Pierino Prati (Milan)
1968-69 21 gol İtalya Gigi Riva (Cagliari)
1969-70 21 gol İtalya Gigi Riva (Cagliari)
1970-71 24 gol İtalya Roberto Boninsegna (Inter)
1971-72 22 gol İtalya Roberto Boninsegna (Inter)
1972-73 17 gol İtalya Paolino Pulici (Torino)
İtalya Gianni Rivera (Milan)
İtalya Giuseppe Savoldi (Bologna)
1973-74 24 gol İtalya Giorgio Chinaglia (Lazio)
1974-75 18 gol İtalya Paolino Pulici (Torino)
1975-76 21 gol İtalya Paolino Pulici (Torino)
1976-77 21 gol İtalya Francesco Graziani (Torino)
1977-78 24 gol İtalya Paolo Rossi (Vicenza)
1978-79 19 gol İtalya Bruno Giordano (Lazio)
1979-80 16 gol İtalya Roberto Bettega (Juventus)
1980-81 18 gol İtalya Roberto Pruzzo (Roma)
1981-82 15 gol İtalya Roberto Pruzzo (Roma)
1982-83 16 gol Fransa Michel Platini (Juventus)
1983-84 20 gol Fransa Michel Platini (Juventus)
1984-85 18 gol Fransa Michel Platini (Juventus)
1985-86 19 gol İtalya Roberto Pruzzo (Roma)
1986-87 17 gol İtalya Pietro Paolo Virdis (Milan)
1987-88 15 gol Arjantin Diego Maradona (Napoli)
1988-89 22 gol İtalya Aldo Serena (Inter)
1989-90 19 gol Hollanda Marco van Basten (Milan)
1990-91 19 gol İtalya Gianluca Vialli (Sampdoria)
1991-92 25 gol Hollanda Marco van Basten (Milan)
1992-93 26 gol İtalya Giuseppe Signori (Lazio)
1993-94 23 gol İtalya Giuseppe Signori (Lazio)
1994-95 26 gol Arjantin Gabriel Batistuta (Fiorentina)
1995-96 24 gol İtalya Giuseppe Signori (Lazio)
İtalya Igor Protti (Bari)
1996-97 24 gol İtalya Filippo Inzaghi (Atalanta)
1997-98 27 gol Almanya Oliver Bierhoff (Udinese)
1998-99 22 gol Brezilya Márcio Amoroso (Udinese)
1999-00 24 gol Ukrayna Andriy Şevçenko (Milan)
2000-01 26 gol Arjantin Hernán Crespo (Lazio)
2001-02 24 gol Fransa David Trezeguet (Juventus)
İtalya Dario Hübner (Piacenza)
2002-03 24 gol İtalya Christian Vieri (Inter)
2003-04 24 gol Ukrayna Andriy Şevçenko (Milan)
2004-05 24 gol İtalya Cristiano Lucarelli (Livorno)
2005-06 31 gol İtalya Luca Toni (Fiorentina)
2006-07 26 gol İtalya Francesco Totti (Roma)
2007-08 21 gol İtalya Alessandro Del Piero (Juventus)
2008-09 25 gol İsveç Zlatan Ibrahimović (Inter)
2009-10 29 gol İtalya Antonio Di Natale (Udinese)
2010-11 28 gol İtalya Antonio Di Natale (Udinese)
2011-12 28 gol İsveç Zlatan Ibrahimović (Milan)
2012-13 29 gol Uruguay Edinson Cavani (Napoli)
2013-14 22 gol İtalya Ciro Immobile (Torino)
2014-15 22 gol Arjantin Mauro Icardi (Inter)

İtalya Luca Toni (Verona)

2015-16 36 gol Arjantin Gonzalo Higuain (Napoli)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]