Serap Mutlu Akbulut

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Serap Mutlu Akbulut (d. 1943, Ankara), Klasik Türk müziği yorumcusu, koro şefi, eğitimci. Kanuni ve besteci Ümit Mutlu'nun kardeşi.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankara’da doğup küçük yaşlarda İstanbul’a gelen Serap Mutlu Akbulut, ilköğretimini ve liseyi İstanbul’da tamamlamıştır. Lise ikinci sınıfta iken İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Müziği Bölümüne başlamıştır. Altı yıllık eğitimi sırasında İstanbul Edebiyat Fakültesi Pedagoji Bölümüne devam eden sanatçı müzik eğitimi boyunca Şefik Gürmeriç, Dr. Nevzat Atlığ, Melahat Pars, Mustafa Nafiz Irmak, Muazzam Sepetçioğlu, Süheyla Altmışdört, Dürdane Altan, Naime Batanay, Şive Ölmez gibi çok değerli hocalardan faydalanmıştır.

Konservatuvardan mezun olduğu yıl, özel bir imtihanla, TRT İstanbul Radyosu sanatçısı olmuştur. 1976 - 1991 yılları arasında TRT’nin yanı sıra İstanbul Devlet Korosunda solist ve korist olarak çalışmıştır. 1973 yılında Dr. Özgen Akbulut ile evlenen Serap Mutlu Akbulut santur sanatçısı bestekâr Dr. Ümit Mutlu’nun kardeşidir. Plak çalışmalarına 1967 yılında başlamış on adet Longplay, otuzdan fazla 45’lik plak, kaset ve CD doldurmuştur. Birçok radyo televizyon programlarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışında sayısız konserler vermiştir. TRT Gençlik Korosu’nun kurucusu olan Serap Mutlu Akbulut dört yıl TRT Gençlik Korosu’nun şefliği ve birçok amatör koro şefliği de yapmıştır. Sanatçı Kadıköy Belediyesi bünyesinde “İstanbul Kadıköy Belediyesi Caddebostan Gönüllüleri Serap Mutlu Akbulut Türk Sanat Müziği Korosu” ve kurucusu olduğu “Serap Mutlu Akbulut Türk Müziği Korosu” nu çalıştırmayı sürdürmekte olup koro şefliği ve eğitmenlik çalışmalarının yanı sıra resmi ve özel kurumlarda solo ve koro konser programlarına devam etmektedir.

Bazı albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1987 - Serap Mutlu Akbulut 2 - Derman Kâr Eylemez
  • 1987 - Serap Mutlu Akbulut 1
  • 2008 - İnleyen Nağmeler
  • 2009 - Serap Mutlu Akbulut Odeon Yılları

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]